Het opleidinginstituut van Anneke Schellingerhout: Supple Spine Institute

Anneke: “In 1998 verwezenlijkte ik mijn droom met het openen van mijn eigen holistische praktijk Jyoti, waar ik zowel dieren als mensen behandel. In de loop der jaren ben ik steeds meer gaan lesgeven en in 2013 startte ik een eigen opleidingsinstituut Supple Spine Institute. Hier kunnen dierenprofessionals terecht voor onderwijs op het gebied van manuele technieken, met name chiropractie en osteopathie voor dieren en nascholingen op dit gebied. Ik heb mijn eigen accent aangebracht binnen deze manuele therapieën en deze worden breed gedragen en gewaardeerd. Nu ik vijftig ben zie ik het bijna als mijn morele plicht de kennis die ik al die jaren in de praktijk heb opgedaan, door te geven aan andere dierenprofessionals. Zodat er meer dieren behandeld kunnen worden op een betere manier.”

In het kort, maar meer lees je op Anneke haar site

Wat is chiropractie?

Veterinaire Chiropractie is de wetenschap, (diergenees)kunst en filosofie die zich richt op een goede gezondheid door het herstellen en onderhouden van het goed functioneren van het neuromusculaire systeem door middel van manipulatie van met name de wervelkolom. Het kan gebruikt worden bij veel gezondheids- en prestatieproblemen. Het herkent en behandelt de biomechanische disfunctie van de wervelkolom en het effect op het gehele zenuwstelsel. Veterinaire Chiropractie is geen vervanging voor de reguliere diergeneeskunde, maar biedt een extra mogelijkheid om tot diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat te komen. Daarnaast kan Veterinaire Chiropractie vaak de bron van acute of chronische pijnsyndromen elimineren.

De behandelingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van het dier. Na een uitgebreide anamnese en chiropractisch onderzoek, volgt een behandeling en behandelplan met adviezen voor revalidatie, voeding en training.

Wat is osteopathie?

Osteopathie beschouwt het lichaam als een functionele eenheid en gaat uit van het principe dat alles in het lichaam beweegt, van het voortbewegingsapparaat met botten en spieren tot de inwendige organen en de bijbehorende bloedvaten en zenuwen. Als een deel van het lichaam niet goed beweegt en functioneert, beïnvloedt dat ook andere delen. Pijn kan bijvoorbeeld uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met osteopathie wordt de oorzaak van de klachten opgespoord  en de beweging van en de samenwerking tussen weefsels hersteld. Osteopathie is dus een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en opheffen van  bewegingsbeperkingen, zodat het lichaam zelf kan herstellen.

Wat is het verschil met chiropractie?

Osteopathie is vooral effectief in de behandeling van de inorganen en de invloed die dat heeft op de wervelkolom. De kracht van chiropractie ligt in de behandeling van het voortbewegingsapparaat en dan met name het herstel van de beweeglijkheid van de wervelkolom. Door beide vormen van manuele therapie te combineren, worden de sterke punten van beide optimaal benut voor het beste resultaat.

De opleidingen starten in oktober 2021

Ben je geïnspireerd en wil je meer weten van deze opleidingen of wil je je gelijk inschrijven?

Meer over de opleiding chiropractie

Meer over de opleiding osteopathie 

Meer lezen over 'Uit de praktijk van Anneke…'

Anneke schrijft voor NML een tweemaandelijkse blog. Zij deelt casussen van cliënten uit haar praktijk. Waardevolle praktijkverhalen die andere dierprofessionals inspireren en diereigenaren een kijk geven in haar behandelvormen en vooral voor bewustzijn zorgen. 

Neem hier een kijkje in haar blogs

Haar kijk op “Castratie en sterilisatie van de hond: een duivelsdilemma” in een van de veel gelezen opiniestukken. 
En lees hier meer over Anneke en haar holistische praktijk Jyoti.  

Voor informatie

https://institute.supplespine.nl/ 

contact@supplespine.nl 

+31 251 234 295

Supple Spine Institute
Anneke Schellingerhout
Merel 235, 1965 GN Heemskerk
The Netherlands