Nieuwe lijst VacciCheck dierenartsen

VacciCheck, Bewust vaccineren, effectieve vaccinatie_NML health

De kwalificatie is destijds opgezet vanuit de Facebookgroep ‘Titeren met de VacciCheck’. Deze groep is opgericht door een groep hondenprofessionals met een enorme passie voor het vaccineren op maat. NML health is deze groep enorm dankbaar voor hun inzet en promotie van de VacciCheck. Het initiatief voor kwalificeren is door deze groep genomen vanwege de grote hoeveelheid vragen, van zowel dierenartsen als dierbezitters, naar de kwaliteit van de uitvoering en interpretatie van de test. 

NML health heeft tot op heden de kaart van de door de Facebookgroep gekwalificeerde dierenartsen getoond op haar website VacciCheck.nl.

Deze kaart gaan we binnenkort wijzigen. Voortaan is de daadwerkelijke integratie van VacciCheck in de praktijkvoering, het criterium om op deze kaart als VacciCheck-locatie te worden getoond. Een kwalificatie is hierbij niet meer leidend. De locatiekaart zal zowel op de website NMLhealth.com als op VacciCheck.nl worden opgenomen.  

Motivatie

Meer en meer dierenartsen zien het belang van de titerbepaling in en passen het toe in de prakijk. VacciCheck is een betrouwbare test die eenvoudig is, maar wel nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Wij gaan er vanuit dat dierenartsen die VacciCheck daadwerkelijk hebben geïntegreerd in hun praktijkvoering, de ervaring hebben de VacciCheck goed uit te voeren en te interpreteren. Uiteraard zijn wij voor alle vragen bereikbaar. Indien blijkt dat een praktijk erg weinig of geen VacciCheck meer afneemt (minder dan 3 testkits per jaar) zal er met de dierenarts overlegd worden of de praktijk nog wel als VacciCheck-locatie op de kaart moet staan.

VacciCheck Academy

We gaan binnenkort weer van start met het organiseren van VacciCheck Academy’s. Hier leer je alles over het uitvoeren en interpreteren van de VacciCheck.

Webinar 25 juli aanstaande

Op 25 juli geeft Professor Richard B. Ford een webinar ‘Antibody Testing in Clinical Practice:  Indications for Point-of-Care Testing’. Hij zal het hebben over de indicaties om een titerbepaling uit te voeren en over de interpretatie van de resultaten. Aanvang: 19.00 (Nederlandse tijd). Je kan je van tevoren registreren via deze link

Nieuw!

Om aflezen van de uitslag van de VacciCheck nóg makkelijker te maken komt er binnen enkele maanden de CombCam op de markt. Dit is een compact vierkant apparaatje. Als je het VacciCheck stripje hierin steekt is de uitslag binnen 3 seconde af te lezen op het display. Ook is er een robot in ontwikkeling om de VacciCheck automatisch uit te voeren.  

Meer informatie 

Alle informatie over de VacciCheck is te vinden onder het kopje ‘Informatie dierenarts’ op www.vaccicheck.nl. Je kunt hier een inlogcode voor aanvragen. De website heeft een chatfunctie waarop vragen kunnen worden gesteld. Je kunt ons ook mailen (info@vaccicheck.nl)  of bellen +31 (0)294 455 888. Dierenarts Paulien Visser is aanwezig op maandag en woensdag om vragen te beantwoorden en te ondersteunen bij het zo goed mogelijk integreren van de VacciCheck in de praktijk. Maar ook op de andere dagen kan er contact worden opgenomen met medewerkers van VacciCheck.

Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag!

Met vriendelijke groet,

Paulien Visser
Dierenarts bij NML health