Pollen alert! De lucht zit er vol mee!

En ineens zijn ze er! Pollen in de lucht! Zodra het buiten warmer wordt, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, vliegen ook de eerste pollen je om de oren. En om de oren van je dier. Nu in april zijn het de pollen van de Berk die het leven van mens en dier zuur kunnen maken. De grassen volgen in mei en vanaf eind juli de pollen van de Bijvoet. Hoeveel last een mens of dier ervaart is afhankelijk van de mate van gevoeligheid voor pollen en de conditie van hun immuunsysteem.

Als je al wist dat je hond, kat of paard gevoelig is, ben je vast al in het hele vroege voorjaar begonnen met desensibiliseren. Maar wist je het nog niet of ben je te laat, dan kun je evengoed nu nog steeds wat doen aan die akelige huidreacties, loopneus en tranende ogen. 

Verdunningen van de stoffen waarvoor een dier gevoelig zorgen ervoor dat het immuunsysteem leert met de prikkelende stoffen om te gaan. Dus zodra je de kenmerkende symptomen ziet kun je daarmee de klachten verminderen. Hoe je je gevoelige dier nog meer kunt beschermen en aangenaam door de zomer kunt loodsen lees je in de blog: 

Pollen alert! Ondersteunen van je dier kan nog steeds