Kan dat, een paard met hooikoorts??

PUUR Pollen bij gevoeligheid voor stuifmeel in de lucht

Jazeker!

Paarden, honden, katten én mensen kunnen met hun immuunsysteem allemaal over-reageren op bijvoorbeeld stuifmeel in de lucht. Maar ook zijn er heftige reacties op de steken van een mug, de beet van een enkele vlo of mijt.

Hatsjoe

Zo komt mijn collega vandaag binnen, met rode ogen, proestend en met veel kriebel in de neus. En dat ligt niet aan het carnaval wat zij vierde afgelopen weekend. Volgens haar zijn het overduidelijk de verschijnselen die ze normaliter heeft bij pollen in de lucht. En, zegt ze, het is pas eind februari maar de coniferen in Zuid-Limburg bloeien al geel.

Gelukkig kunnen we haar hier bij NML health gaan ondersteunen met druppeltjes van PUUR.

PUUR Pollen en desensibiliseren

"Desensibiliseren” betekent ongevoelig maken voor bepaalde stoffen. Bij een allergie betekent ‘desensibiliseren’ dat we een dier ongevoelig maken voor de stof waar hij allergisch voor is. Het dier heeft al langer, soms jarenlang ernstig last van een geïrriteerde neus, jeukende ogen, jeuk aan de poten (tussen de tenen) en benauwdheid. (bij paarden soms de oorzaak van -seizoensgebonden- headshaken). En als het dier al zo lang gevoelig is, reageert zijn immuunsysteem terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Anti-allergie medicijnen zoals cortico’s of tabletten werken dan niet genoeg, zij onderdrukken de symptomen wel tijdelijk maar nemen de oorzaak niet weg. Dat gebeurt wel als de stof, waarvoor het dier gevoelig is, in een verdunning wordt toegediend (gedurende langere tijd, volgens een bepaald schema), zodat het immuunsysteem niet meer overmatig op die stof hoeft te reageren.

Begin op tijd!

Wat is desensibiliseren??

Lees meer

Deel dit artikel

 Bezorgd over uw privacy?