Organische Aloë vera, de basis van alle Espree producten

De verzachtende werking van Aloë vera op de huid is algemeen bekend. Het vetplantje heeft veel helende eigenschappen. Dat is de reden waarom de producent van Espree het sap van Aloë vera combineert met gezuiverd water als basis voor haar vachtverzorgende producten. Het wordt geoogst van de eigen farm in Dallas, Texas en is als 100% organisch gecertificeerd. En daar zijn ze bij Espree best trots op!

Het is niet voor niets dat NML health met de natuurlijke verzorgingslijn van Espree werkt binnen haar assortiment. De shampoos, conditioners, cleaners en wipes zijn een prachtige aanvulling op onze andere gezondheidsproducten, die staan voor ondersteuning en het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van huid. In dit geval geldt ook weer: één en één is drie.

Verzorgen en helen

Het rijtje van gezondheid bevorderende eigenschappen van Aloë vera is bijna onuitputtelijk. Het ondersteunt celregeneratie en legt een beschermend laagje over de huid aan waardoor indringers geweerd worden. Door Aloë vera herstelt de huid zich gemakkelijker na een beschadiging en voorkomt het dat beschadigingen zich uitbreiden. Het hydrateert, kalmeert en verzacht de huid. Ook heeft het een jeukstillende werking. En zelfs stimuleert Aloë vera haargroei. Geen wonder dat honden trimsalons zo graag met de producten van Espree werken. Het houdt ook hun eigen handen lekker zacht en verzorgd.

Hoe doet Aloë vera dat toch?

De bladeren van de Aloë vera bevatten meer dan 200 voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitamines. Dat kan je toch haast niet bedenken. De vitamines ondersteunen de weerstand. Zwavel, kaneelzuur, phenol, salicylzuur, ureumstikstof en lupeol werken positief op in – en uitwendige bacteriële infecties. De aanwezige cholesterol, campesterol en ß-sitosterol remmen ontstekingen. Door lupeol, salicylzuur en magnesium is Aloë vera ook een effectieve pijnstiller.

Toevallig in Texas? 

De verhalen over de heilzame werking van Aloë vera gaan terug tot in de oudheid. Maar het was apotheker Bill Coats uit Dallas, Texas, USA, die in 1964 de voordelen van Aloë vera bereikbaar wist te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld. Eerst slaagde hij erin de chemische samenstelling van de gel/sap van de plant vast te stellen. En wat nog niemand eerder was gelukt, hij kreeg het voor elkaar om de gel zo uit het blad van de plant te verwijderen en op natuurlijke wijze te stabiliseren, dat de heilzame kracht niet verloren ging. Een prestatie met als positief gevolg dat Aloë vera niet meer weg te denken is binnen de (dier)geneeskunde, sport en huid- en vachtverzorging.

Is het wellicht daarom geen toeval dat de fabriek en de akkers waarop de Aloë vera van Espree groeit, ook in Dallas zijn? In 1989 startte de serie met vijf producten voor dieren. Inmiddels zijn dat er 75 en vinden de producten hun weg naar dierenprofessionals en eigenaren in meer dan 25 landen. 

100% organic certified

De Aloë vera in elk Espree product mag het predicaat 100% organic certified, volgens de normering van de USDA, dragen. Dat betekent dat de grond van de akkers volledig bestaat uit dood plantaardig materiaal, zonder toevoeging van pesticiden en andere chemische milieubelastende middelen om planten beter te laten groeien. In het Engels is de betekenis van organic hetzelfde als biologisch.

Kwaliteitscontrole

Geoogst van deze organische akkers wordt onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek het sap of de gel uit de binnenste bladen van de Aloë vera plant gehaald. Alle Espree producten worden in huis gemaakt en gevuld. Een scheikundige controleert en test elke batch volgens strenge kwaliteitsregels. Wat geldt voor de Aloë vera als de basis, geldt voor alle toegevoegde ingrediënten. Allen dragen een kwaliteitslabel en worden volgens strenge procedures geschikt gemaakt voor het betreffende Espree product.

Eerlijk etiket

Espree valt op door haar manier van etiketteren. Op elk product staat van elk ingrediënt vermeld in welk percentage het natuurlijk en organisch is. Ook de functie van het ingrediënt in het product staat te lezen op het etiket. Het versterkt de logica van de samenstelling voor het doel van het product. De gebruiker ziet in een oogopslag dat er geen onnodige en belastende stoffen inzitten. Ook deze open manier van communiceren past bij de transparantie die NML health hoog in het vaandel heeft staan.