Adriënne van 't Wout

Dierspecialist katten

Adriënne van ‘t Wout studeerde in 2000 af als bachelor aan de opleiding Informatica en Informatiekunde aan de Haagse Hogeschool te Den Haag. Na een aantal jaar als programmeur en later als service manager te hebben gewerkt bij een grote Nederlandse bank koos zij voor een studie Feline Gedragstherapie aan de Martin Gaus Academie te Lelystad. In eerste instantie om haar eigen katten te begrijpen maar als snel bleek dit de start te zijn van een carrière in de dierenwereld. Ze liet het goedbetaalde IT werk achter om haar droom en passie te verwezenlijken.

Alles voor een gelukkig(er) kattenleven

In 2009 studeerde Adriënne als eerste kattengedragstherapeut van de Martin Gaus opleiding af en startte haar bedrijf Catcetera, een combinatie van gedragspraktijk en een webshop. Deze webshop, met kwalitatieve producten speciaal en alleen voor katten begon als hobby met zo’n 10 producten. Met haar kennis van kattengedrag bouwde Adriënne de webshop uit met een scala aan producten (ruim 400 nu) die stuk voor stuk bijdragen aan een gelukkig(er) kattenleven.

Adriënne:

”Het was pas na mijn 30e dat mijn liefde voor dieren zich ontvouwde. Als kind ben ik niet met dieren opgegroeid dus toen ik mijn eerste kat in huis nam, samen met mijn toenmalige vriend, ging er een wereld (van liefde) voor me open. Met Catcetera en het uitdragen van mijn kennis over welzijn, emoties en behoeftes van katten hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in het verbeteren van welzijn van katten in Nederland.”

Eigen testteam

Samen met haar zes katten, die het Catcetera testteam vormen, woont zij in Lelystad. Ze werkt samen met verschillende dierenartsen en kattenorganisaties en heeft in de afgelopen 5 jaar als gastgezin meer dan 150 katten en kittens van de straat opgevangen. Adriënne trekt bij NML de kar wat betreft kat. Alle katten kennis deelt zij met dierprofessionals en diereigenaren via blogs, webinars en leuke posts op PUUR kat.