Els Nijzink

Advies en Dierspecialist hond
Els Nijzink NML health

Als echte dierenliefhebber past Els perfect in het NML Team. ‘Al mijn hele leven ben ik gek van dieren. Als ik met mijn vader meeging als hij ging vissen dan speelde ik met de wormen en voerde de eendjes zodat hij uiteindelijk niet zo veel vis ving. Met m’n opa struinde ik door de bossen en bij ons thuis werden alle zielige diertjes met veel liefde opgenomen en verzorgd.’ 

Dierenartsassistente

Dat Els verder wilde met de verzorging van dieren was snel duidelijk. Alle dieren vond ze leuk. Na haar opleiding MBO dierverzorging in Barneveld is ze aan het werk gegaan als dierenartsassistente. De medische kant heeft haar altijd erg aangetrokken. De operaties en spreekuren vond ze fantastisch. Alleen was er in deze praktijk niet zo veel ruimte voor haar om te adviseren aan huisdiereigenaren.

Dierenspeciaalzaak

Na een verhuizing kwam Els terecht bij een dierenspeciaalzaak waar ze haar adviserende ei volledig kwijt kon. Het helpen bij problemen en uitleggen hoe dingen werken vindt ze erg leuk. Hier heeft ze zich gespecialiseerd in homeopathie en natuurlijke voedingssupplementen. Hieruit is een minibedrijfje ontstaan (Natuurlijk Els) waarin ze consumenten adviseert over de gezondheid en het gestel van hun huisdier. ‘Ik kijk dan naar het hele pakket van voeding, gezondheid, leefstijl, huisvesting en medicatie. ‘

Advies

Na bijna 25 jaar werd de winkel, waar ze nog steeds met veel enthousiasme werkte, overgenomen en kon ze zich niet meer vinden in de nieuwe werkwijze. Het werd dus tijd voor iets nieuws. Maar wel iets met dieren en advies.
Els is met veel plezier werkzaam bij NML health. Ze geeft de klanten advies over de producten van NML health en het gebruik hiervan. Ook schrijft ze informatieve teksten voor op de website. Dus met dat adviserende ei is het wel goed gekomen. Daarnaast is ze Dierspecialist hond en komen de gave hot topics, webinars en andere kennis vormen van Els haar hand.