Hans van Brussel

Verkoop buitendienst
Hans van Brussel

Hans van Brussel is de Nederbelg van ons team. Afkomstig uit Nederland maar woonachtig in het Belgische grensgebied, zit hij lekker dichtbij de klanten van NML health in België en zuid Nederland. Ook in andere delen van Nederland kan je hem zomaar tegenkomen. ‘Ik ga waar ik nodig ben’, is zijn devies. En dat is op veel plekken, want Hans, die vroeger verpleegkunde studeerde, staat voor een optimale dierengezondheid. Hans: “Dat zie ik echt als mijn missie. Uit overtuiging wil ik mensen van juiste en goed onderbouwde informatie voorzien. Dat doe ik voor het hele assortiment van NML health, ik weet precies hoe deze producten bijdragen aan een gezond dierenlichaam en vind het belangrijk om deze kennis te delen. Twee jaar geleden ben ik volledig in het onderwerp ‘vaccineren op maat’ gedoken en zie ik mezelf een beetje als ambassadeur van de VacciCheck van NML health. Ik vond het schokkend te ontdekken dat honden en katten, ondanks vaccinaties, vaak niet goed beschermd zijn ofwel onnodig worden gevaccineerd. Vaccineren kan zoveel beter. Daarom vind het belangrijk om dierenartsen, fokkers, eigenaren en alle disciplines die met honden en katten bezig zijn hierover te informeren.”

Bordercollies

“Zal ik voor u de hond uitlaten? Dat was als kind mijn standaardvraag als ik in mijn omgeving een leuke hond tegenkwam. Zo had ik al snel een heel rijtje vaste uitlaatadresjes. Heerlijk vond ik het: zwerven met die honden door de natuur. En omdat ik een echt ‘meten is weten-mannetje’ ben, verdiepte ik me in alle 'ins and outs’ over honden. Voeding, gezondheid en uitdaging, voor mij de drie basisbehoeften van een hond. Met mijn eigen drie bordercollies wandel ik veel door de natuur. Je kunt hen en mij ook tegenkomen als we met de kickbike door de bossen aan het crossen zijn. Zowel de honden als ik genieten hier enorm van.“

Kritisch

“Ik vind dat je kritisch moet omgaan met de gezondheid van je huisdier. Een dier kan immers geen keuze maken. Ik zie het als mijn taak, baasjes hierin goed op te voeden. Ik kom uit de diervoeding, dat is de basis. Maar daarmee ben je er niet. Ik vind dat suppleren echt noodzakelijk is, in voeding vind je echt niet meer alles wat je nodig hebt. Ik zeg altijd: kijk naar je dier wat hij nodig heeft en vul dat aan. En dan het liefst op natuurlijke basis. Je kunt daar niet alles, maar wel heel veel mee. Natuurlijk als het kan, regulier als het echt moet.”