Marloes Poulus

Inkoop en voorraadbeheer

Als een spin in het web overziet Marloes Poulus de ingewikkelde logistiek bij NML health. Voordat de ingrediënten in de juiste samenstelling in het juiste potje op de plank bij de klant staat, gaan er veel logistieke handelingen aan vooraf. Marloes: ‘Haha, de Matatabistokjes worden geleverd door een boer in Japan. Die zijn niet één, twee drie hier. Ik geniet van de dagelijkse uitdaging om samen met leveranciers te streven naar een tevreden klant voor wat betreft de kwaliteit van het product en een accurate levering. In het spreken van verschillende 'talen' met verschillende partijen ligt mijn kracht. De variatie in werkzaamheden is mij op het lijf geschreven. Daarbij word ik erg blij van de producten van NML health, omdat er geen onnodige chemische stoffen in het dierenlichaam terecht komen. Ook in mijn eigen bedrijf als hondenmasseur, iets wat ik met veel plezier combineer met deze baan, probeer ik een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en welzijn van dieren.

Eendjes in de wandelwagen

“Ik kom uit een familie waar dieren een vanzelfsprekend onderdeel van het leven uitmaken. De foto’s van mij met eendjes in de wandelwagen zeggen genoeg. Als kind werden we altijd overal mee naar toe gesleept naar plekken waar dieren te vinden zijn, de geitenboerderij was vaste prik. Thuis hadden we een hond en de  gewoonte van de aanwezigheid van dieren in je huis heb ik meegenomen toen ik op mijzelf ging wonen. Ik ga ervanuit dat een dier niet zomaar op je pad komt. Zo heeft mijn vorige hond mijn huidige poes uitgekozen en toen ik na haar overlijden via een dierenopvang een nieuwe hond ging ophalen, liep Ollie zelf op mij af. Blijkbaar zag deze Spaanse import in mij zijn nieuwe baas. Hij had gelijk, we klikken heel goed, hij functioneert als mijn spiegel.”

Bewust natuurlijk

‘De visie van NML health op gezondheid spreekt mij aan: het bewust op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van symptomen. Niet zomaar iets in een lichaam stoppen, ook niet als het een natuurlijk middel is. Ik heb niets tegen reguliere geneeswijzen, maar ik zie vooral heil in een brede benadering waarbij verschillende aanpakken elkaar kunnen versterken. Dus bij gedragsproblemen kan bijvoorbeeld een ondersteuning met natuurlijke druppels goed werken, maar dan wel in samenwerking met gedragstherapie. En humaangericht: pillen tegen hoge bloeddruk zijn natuurlijk ook prima, maar pas dan ook je leefpatroon aan. Zo denk ik er over.”