Ruth van Kessel

Communicatie

Sinds 2017 versterkt Ruth van Kessel het team van NML health: de functie is haar op het lijf geschreven. Hier vinden haar ervaringen als fysiotherapeut, manager in de gezondheidszorg en lokale journalist elkaar. In een continue uitdaging om de kennis die er leeft bij NML health om te zetten in pakkende teksten en blogs. ‘Spread the word’ is haar devies. Ruth: “Mijn uitdaging is om de kennis over en ervaring met de natuurlijke producten van NML health op verschillende manieren uit te dragen. Ik zie het schrijven van artikelen en blogs voor de website en diergerelateerde magazines als een middel om de kloof tussen reguliere en natuurlijke diergeneeskunde te overbruggen.”

Grote liefde

“Nadat op mijn veertiende onze straathond Max overleed, was er in mijn leven weinig ruimte voor een andere hond. Totdat drie jaar geleden Chato op ons pad kwam: een halve Portugese Waterhond die vanuit de bossen in Portugal zijn weg vond naar ons gezin en ons hart veroverde. Sindsdien is Chato mijn grote liefde. Niets fijner dan na een werkdag thuis begroet te worden door een vrolijke hond en om dan samen een grote wandeling te maken. En dat hij ook vaak mee mag naar de mooiste werkplek in Weesp, is voor ons allebei een feestje.”

Niet het een of het ander

“Sowieso ben ik niet iemand die snel naar de pillen grijpt als er een pijntje of een ongemak is. Ik ben opgegroeid met een kippenbouillonnetje bij een verkoudheid en wat extra vitamines als de R is de maand zit. Met een arts als vader was ziek zijn in ons gezin geen optie: gewoon goed voor jezelf zorgen en doorgaan. Daar geloof ik nog steeds in. Supplementen zijn een goede aanvulling om sneller in balans te komen als je wat mankeert. En is er meer aan de hand, dan ben ik blij dat er reguliere dokters zijn. Voor mij is het dus niet kiezen voor het een of het ander, maar kan natuurlijk en regulier heel goed naast elkaar bestaan.”