Sally Schoen

Visueel content creator

Na haar studie Product Design aan de Utrechtse Kunstacademie kwam Sally in 2017 als gastvrouw binnen bij B&B Boerenhofstede de Overhorn. Het duurde niet lang of zij ontdekte achter op het terrein het bedrijf NML health en op haar beurt ontdekte Irene welk creatief brein er zo maar binnen was komen wandelen. Nu is Sally de maker van de informatieve filmpjes en ander beeldend materiaal die de missie van NML health ondersteunen: het uitdragen van kennis over de producten van NML health en hun bijdrage aan een natuurlijke diergezondheid. De diversiteit aan werkzaamheden, het feit dat ik mezelf breed kan ontwikkelen én bijdraag aan dit mooie bedrijf waar een prettige informele sfeer heerst, maakt dat ik mij erg thuis voel.”

Opwachten

“Onze Duitse herder Benz voelde als een soort broer van mij. Kwam ik thuis van school stond hij me altijd op te wachten. Altijd aan de goede kant, links of rechts, alsof hij precies wist welke route ik nam. Dan was het altijd eerst een uurtje spelen en dan begon mijn vrije middag pas. Heerlijk vond ik dat. Naast deze herder, waren er altijd andere honden in mijn leven: van teckels tot vuilnisbakkies.

Ik vind dat ik momenteel te klein woon om een hond een goed huis te bieden, maar als het zo ver is ga ik voor een klein compact hondje uit het asiel. Dat lijkt mij in deze fase van mijn leven het meest praktisch. Maar dat er een hondje komt, staat als een paal boven water.”

Duurzaam en bewust

In mijn opleiding Product Design was er veel aandacht voor duurzaamheid en zorgvuldig omgaan met grondstoffen. Biomimicry, de filosofie die kijkt naar hoe de natuur problemen oplost en dat je je daardoor laat inspireren, kreeg veel aandacht. Voor mij resulteerde dat in een afstudeerproject waarin ik een drietal jurkjes ontwierp, geïnspireerd door schimmels en hun functie in de natuur. Bij NML vind ik dezelfde kritische en bewuste houding, die ikzelf probeer te integreren in mijn leefstijl. Wanneer ik niet bij NML werk ben ik te vinden in mijn prachtige moestuin van 100m2 waar ik mijn eigen paradijsje heb gemaakt.