Sandra Cartesan

Projectmanager paard

Als het over verzorging en het toepassen van de producten van NML health bij paarden gaat, is Sandra Cartesan de expert bij NML health. Zelf een groot liefhebber en trotse eigenaar van een Fjord, Camargue en een Shetlander, spreekt zij uit eigen ervaring. Daarbij put Sandra uit kennis die ze jarenlang heeft opgedaan in haar werk als paraveterinair in dierenartspraktijken. Bij NML health ligt haar focus op de PUUR- serie voor paarden, de contacten met ruitersportzaken en alle paard gerelateerde evenementen.  

In haar enthousiasme voor dieren en diergezondheid, is Sandra maar moeilijk te stuiten. Sandra: “Soms droom ik dat ik een dag kan uitslapen, maar dat gaat niet. Al mijn dieren vragen zorg. Ik ben zo gek op ze dat ik een leven zonder dieren mij niet kan voorstellen.”

Kom maar

“In mijn jeugd heb ik een tijd in Milaan gewoond. Mijn ouders wisten het al, ziet Sandra een hond op straat lopen, dan komt ze er mee thuis. Dat ben ik eigenlijk nooit afgeleerd: als een dier geen huis (meer) heeft kan hij vaak bij ons terecht. Dat moet dan maar even invoegen in mijn eigen roedeltje van man, dochter, de twee honden Boeda en Sientje en onze Dirk, de kat. Met mijn honden loop ik regelmatig op het strand, dat heel fijn vlak bij ons om de hoek ligt.”

“Vanaf mijn tiende heb ik het geluk gehad een paar jaar te mogen paardrijden. Maar pas toen mijn dochter paard ging rijden, heb ik mijn hart voorgoed verloren aan deze dieren. Manegepaard Bruno was het eerste paard waar wij voor mochten zorgen en nu hebben we eigen drie paarden staan op de wei in Heemstede. Dagelijks ben ik bij ze te vinden.”

Oorzaak

“In het verleden was ik werkzaam in diverse dierenklinieken, zowel regulier al holistisch, waardoor ik verschillende visies heb kunnen ervaren. Waar het kan, zowel als het gaat om weidemanagement als om diergezondheid, heeft een natuurlijke benadering mijn voorkeur. Met natuurlijk ben je bezig met de oorzaak van de klacht en niet alleen bezig met het bestrijden van symptomen. Ik vind het heerlijk om op evenementen enthousiaste paardeneigenaren te spreken over hun ervaringen met onze producten. Dat is elke keer weer super!”