Weerstand: de basis voor een gezond paard en pony

Een goed functionerend immuunsysteem beschermt het lichaam tegen indringers en houdt het paard weerbaar onder belastende omstandigheden. Denk hierbij ook aan de impact van veranderingen, eenzaamheid en stress. En de invloed van huisvesting. Een paard of pony met een goede weerstand zal minder snel ziek worden. Ondersteun je paard dagelijks met de juiste bouwstoffen en druppels.

Gezonde voeding met een scheutje Omega-3

Voeding is de basis. Daarom is het goed het rantsoen aan te passen aan de leefomstandigheden en leeftijd van het paard. Een teveel aan suikers en een tekort aan ruwvoer ondermijnt de weerstand. Vergeet ook niet twee maal per jaar het gebit te laten controleren. Dagelijks een scheutje PUUR Veg Omega of Icelandpet Cod oil met Omega-3 ondersteunt het immuunsysteem. Ook goed voor het gebit, huid en vacht, een soepele beweging en een evenwichtige hormoonbalans. De hoge concentratie EPA en DHA in de visolie Icelandpet Omega-3 heeft een doeltreffend effect. Ondersteun de weerstand tijdens seizoenwisselingen met PUUR Vita-Min of Phytonics Multivit.

Periodiek een kuurtje ondersteunt de optimale werking van het immuunsysteem

In het voor- en najaar een drainage met PUUR Detoxi of Phytonics Detox comp zorgt voor een opgeschoond lichaam. Hierdoor kunnen organen beter hun werk doen. Tweemaal per jaar een kuur met pré- en probiotica zorgt voor een gezonde darmflora en dus een gezonde darmweerstand. Viermaal per jaar een tiendaagse kuur met PUUR Parasitus zorgt voor weerbare darmen door een onaantrekkelijk milieu. Maandelijks een zevendaagse kuur met PUUR Psyllium houdt – bij zand eten – de darmen schoon.

Zijn er belastende omstandigheden?

Phytonics All sept of PUUR Echina maakt het immuunsysteem weerbaarder bij veranderingen of als er veel paarden bij elkaar staan. Als er echt iets in de lucht hangt is Phytonics Immu boost een goede keuze. Soms kan de weerstand wat laag zijn. De bouwstoffen L-Lysine en Zink in PUUR Resistentia geven in dat geval het immuunsysteem de gewenste oppepper. Phytonics Immu boost pro normaliseert bij een te heftige reactie van het immuunsysteem.

Herstel versnellen?

De L-Lysine in PUUR L-Lysine of Phytonics L-Lysine comp heeft een remmende werking op de replicatie van indringers. De kruiden in PUUR Respi herbs en Phytonics Respiration support ondersteunen in acute situaties. De druppels in PUUR Respirato of Phytonics Respi comp doen dat in chronische omstandigheden. Ze ondersteunen een vrijere ademhaling.

Is er onrust en stress?

Een paard is een vluchtdier en daarom altijd al op zijn hoede voor gevaar. Bij veranderingen ervaart het snel innerlijke onrust. Dit is een aanslag op de weerstand. De druppels Phytonics Strezz halen de scherpe kantjes van een situatie af. De bouwstof PUUR Tranquil helpt te focussen bij langdurige stresssituaties. Beide middelen maken niet suf.

Vaccinatie tegen tetanus

Vaccinatie is een zware belasting voor het immuunsysteem. Met de TetaCheck test een dierenarts of een vaccinatie tegen tetanus echt nodig is.

Bekijk de A5 flyer