Wist je dat... een detox ook nodig is bij mentale stress?

Iets op je lever hebben, je gal spugen, ergens vol van zitten, het zijn uitspraken die aangeven dat we ongemak ervaren. Stress, boosheid, irritatie, angst, verdriet, deze emoties belasten letterlijk het lijf. Dat geldt zeker voor mensen. Maar wist je dat dat bij dieren ook zo werkt? 

Mentale ballast

Mentale ballast kan zich opstapelen en levert vervolgens ook weer ongemak/blokkades op voor het fysieke lichaam. Langdurige klachten door bijvoorbeeld angsten of onverwerkte trauma’s. Honden uit een asiel die langere tijd geen aandacht hebben gehad, katten die ruzie maken in een multicat- huishouden of paarden die eenzaam en verdrietig zijn omdat ze geen sociaal contact hebben. De emoties verstoren op vele manieren het functioneren van het lichaam. Ook de organen kunnen door de onbalans minder goed hun werk doen. Dieren kunnen van emotionele stress letterlijk ziek worden!

Lever en nieren, de schoonmaakorganen

Het immuunsysteem werkt het beste in een schoon lichaam. Vooral de lever en de nieren hebben er hun handen vol aan om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen die op allerlei manieren het lichaam binnensluipen. Denk aan toevoegingen in het voer, restanten van medicijnen, luchtvervuiling en giftige stoffen in de bodem. Deze afvalstoffen hopen zich op, waardoor de reinigende functie van de lever en de nieren achteruit gaat. Een periodieke drainagekuur schoont de organen op, waardoor het immuunsysteem weer op volle kracht kan draaien.

Detox bij mentale stress

Nu je weet dat ook mentale stress zorgt voor een fysieke belasting van het lichaam, begrijp je ook dat het bij mentale klachten raadzaam is de darmen, lever, longen, lymfestelsel, blaas- en nieren extra te ondersteunen met een drainagekuur. Het zal helpen tegen de fysieke gevolgen van emotionele ballast. Lichaam en geest, je kunt ze niet scheiden. Dat blijkt ook hier maar weer!