De weerstand van Neela

Leestijd 3 minuten
Neela de beagle

Wie is Neela,

Neela is een 4 jaar oud Beagle teefje die boordevol ondeugendheid zit maar ook heel lief en heel slim is. Ze speelt graag met andere hondjes, maar doet ook graag haar eigen ding. Zoals een echte beagle  is ze DOL op eten en het leven is een groot feest voor haar! Neela is geboren bij een Beagle fokker die aangesloten is bij de Beagleclub. Dit was een bewuste keuze omdat de baasjes van Neela een pup wilden die niet alleen met zorg en liefde is gefokt, maar waar ook goed op de gezondheid wordt gelet. De ouders van Neela zijn getest op erfelijke ziekten. De baasjes hebben nog steeds leuk contact met de fokker. Het liefste traint Neela samen met haar baasje. Gehoorzaamheid of detectie, het maakt Neela niet uit. Alles is leuk. Daarna spelen ze lekker en na dit alles is knuffelen op de bank de ultieme beloning. Voldaan ligt ze dan op haar favoriete slaapplekje. Opgekruld in het holletje van je knieën. 

Wratjes bij Neela,

Een paar maanden geleden ontdekte Neela’s baasje wratjes bij haar. Zij is altijd erg bezorgd en controleert de mond en vacht van Neela bijna dagelijks. Dus de wratjes konden er nooit lang hebben gezeten voor ze werden opgemerkt. In alle schrik eerst Google geraadpleegd. Hier kwam het Papillomavirus naar voren. En een bezoek aan de dierenarts bevestigde dit. Hij legde uit dat dit virus  voortkomt uit een lage weerstand. Het komt niet vaak voor, maar wordt meestal gezien bij jonge honden. Hij gaf aan dat de wratjes vanzelf binnen 1 tot 5 maanden zouden verdwijnen. Als Neela er erg last van zou hebben konden de wratjes ook worden verwijderd. Dit was wel even schrikken. Neela mocht in die periode geen contact hebben met andere honden. Zij gaat altijd met erg veel plezier naar de dagopvang. Dat wilden ze haar natuurlijk niet onthouden. En weghalen van de wratjes als ze er verder geen last van heeft was voor de baasjes geen optie.

Maar hoe dan verder?

Gelukkig waren er wat vrienden binnen de hondenwereld waar ze navraag konden doen. Deze raadden aan om te starten met PUUR Resistentia om de weerstand te verhogen. Deze is direct besteld en ze zijn gestart met de behandeling zoals deze op het potje staat. In eerste instantie gebeurde er nog niet zo veel. Hierop heeft Neela’s baasje contact gezocht met de mensen van PUUR. Het advies was om de PUUR Resistentia even te boosten en de dosering tijdelijk aan te passen. Zodra ze met de aangepaste dosering zijn gestart verminderde en verdwenen de wratjes. Na ongeveer 4 tot 5 weken waren de wratjes volledig verdwenen. Sommige wratjes probeerden zich nog hardnekkig vast te houden, maar ook die verdwenen uiteindelijk.
Het poeder was makkelijk toe te dienen door het maatschepje wat erbij zat. Wel was de geur iets waar Neela aan moest wennen. Maar door het even te mengen met een beetje vlees ging dit beter en at Neela het prima. 

En hoe gaat het nu?

Na 5 weken is de PUUR Resistentia langzaam afgebouwd en gelukkig blijven de wratjes weg. Het gaat erg goed met Neela. Ze is wratjesvrij en mag weer gezellig naar haar vrienden van de dagopvang.