Een abces bij de staart

Deze knapperd was niet zo gewend om naar buiten te gaan. Bij een verhuizing van een flat naar een beneden woning, moest hij hier toch aangeloven en raakte goed gewend. Vriendjes maken is en blijft moeilijk helaas.

Zo vonden zijn baasjes hem op een dag dan ook zielig in een hoekje, geen eetlust en duidelijk uit zijn hum. Bij oppakken en aanraking bij zijn achterhand en staart haalde hij ook uit, zichtbaar een pijnlijke plek. Hup in de reismand, wat normaal ook al niet zo makkelijk gaat, ging nu vrij snel en zonder tegenspartelen, op naar de dierenarts. Die zagen al snel dat er drie gaatjes boven op zijn staart zaten en een paar onder aan zijn staart. Waarschijnlijk zat het er al even, want er was al een aardig abces gevormd. Onder verdoving zijn de gaatjes open gesneden, waardoor de druk van het abces af kon en deze schoongespoeld kon worden.

De zielenpoot mocht 's middags al weer opgehaald worden en liep als een dronkenlap door de kamer. De kat heeft een injectiespuit gekregen van een kuur antibiotica, zodat een pilletje niet elke dag nodig was. De baas kreeg het advies mee om de gaatjes een beetje open te houden, zodat vocht en pus nog uit de wond konden lopen. Verder geen verband of iets dergelijks erop, gewoon drogen aan de lucht en kreeg een flesje Betadine mee. Deze baas is zelf op onderzoek uitgegaan en besloot Vetramil spoelvloeistof te gaan gebruiken. Dit om de wond schoon te houden en genezingsproces de kans te geven en niet tegen houdt.

Gelukkig bleef de kat er af en is het genezingsproces onverstoord voltooid. De vacht is weer volledig terug dus er is niets meer van te zien.. Even naar buiten wilde die nog niet, maar daar zal de kat na een tijd binnen gezeten te hebben wel weer behoefte aan hebben.