ABC Homeopathie

Hoe werkt homeopathie?

Homeopathie werkt als volgt: Door grondstoffen op te lossen of fijn te wrijven en door ze krachtig te schudden maken we het krachtig. Dit noemen we potentiëren.  Hoe vaak de grondstof wordt verdund en geschud (of gewreven) bepaald de sterkte van het middel. De sterkte wordt aangegeven in een letter en een cijfer. De letter staat voor de verhouding van de verdunning. De D staat voor decimale verdunning 1:10. En de C staat voor een verdunning van 1:100. Het cijfer staat voor het aantal keren dat het middel verdund is. Zo komen we dus aan potenties zoals D6 (is lage potentie) en D200 (is hoge potentie). 

Hoe werken homeopathische grondstoffen?

Elke grondstof heeft bepaalde eigenschappen. Elk dier en elke kwaal heeft ook eigenschappen. Bij homeopathie zoeken we naar een middel die de zelfde eigenschappen heeft als de klacht of eigenschappen van het dier. Door dit gelijkende middel in te zetten activeer je  het lichaam tot actie. Precies op de goede gebieden. De sterkte die je nodig hebt bepaald op welke diepte van het lichaam het werkzaam is. Bijvoorbeeld: een acute klacht bestrijd je over het algemeen met een lage potentie (sterkte).Terwijl je een chronische klacht vaak bestrijd met een hoge potentie.

Homeopathie als EHBOngemakken

In de homeopathie zijn er veel werkzame stoffen die snel effect kunnen hebben op huis, tuin en keukenongelukjes. Het is fijn als je producten in huis hebt die deze stoffen bevatten, bijvoorbeeld bij kleine wondjes, irritaties van de huid, stress, reisziekte of een hoestje. Homeopathie bestrijdt de klachten van binnen uit. Een aantal homeopathische middelen die heel goed te gebruiken zijn bij ongemakken in huis worden hieronder beschreven. Natuurlijk is het verstandig om bij spoedgevallen of twijfel altijd contact op te nemen met een dierenarts. 

Homeopathische grondstoffen: