Over ons

Het team

 

NML health – bedrijf en locatie

Puur Natuur

Gestart in een authentieke boerenhofstede aan de oevers van de Vecht in het Noord-Hollandse Weesp werkte team Puur Natuur, inmiddels team NML health, dagelijks aan het ontwikkelen en aan de man brengen van natuurlijke gezondheidsproducten voor hond, kat en paard. Het bedrijf startte in 1996 aanvankelijk klein met de voortzetting van de dierenlijn vanuit het bedrijf VSM. Al snel ontdekte Irene dat er bijzonder veel vraag was naar natuurlijke diergezondheids- en dierverzorgingsproducten, en besloot ze onder de naam Puur Natuur zelfstandig verder te gaan. Het duurde niet lang of haar eigen lijn PUUR was een feit. Toen de internationale markt in beeld kwam veranderde het bedrijf haar naam in NML health.

Dierenliefhebbers

Dieren zijn vrijwel altijd onderwerp van gesprek bij NML health. “Iedereen binnen ons team is dierenliefhebber en –bezitter” vertelt Irene. ”Veel producten ontstaan doordat we ons oor te luister leggen bij de bron: de dierenbezitter. Waar is behoefte aan?” Tijdens koffie of lunch komt er altijd wel een diergezondheidskwestie ter tafel, die gesprekken werken bijzonder inspirerend. We staan feitelijk midden in onze eigen markt, beter gezegd: wij zijn onze markt. Door deze gesprekken ontstaan ideeën voor nieuwe producten. De PUUR Cranberry bij urineweginfecties en blaasontsteking is hier een goed voorbeeld van. Wat wil je in een team dat bijna alleen uit vrouwen bestaat!

Onderbouwd

Gedragsproblemen bij katten, bewegingsproblemen bij honden, fertiliteitproblemen bij paarden, zo uiteenlopend als de vraag vanuit de markt is, zo uiteenlopend is het assortiment van NML health. Maar let wel: alleen na uitvoerig onderzoek en bewezen werking. Daarbij worden alle producten van NML health geproduceerd bij gerenommeerde bedrijven, die zijn gecertificeerd door de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en werken conform GMP richtlijnen .

De ontwikkeling van de producten gebeurt in samenwerking met diverse medische deskundigen in binnen- en buitenland. Dit gebeurt samen met dierenartsen en specialisten die de - internationale - ontwikkelingen op de voet volgen. Alle werkzame stoffen zijn wetenschappelijk onderbouwd. NML health staat voor natuurlijke en plantaardige werkzame bestanddelen en is zeer kritisch op het gebruik van - volumineuze en overbodige - hulpstoffen. De producten zijn daarom sterk geconcentreerd, waardoor een geringe hoeveelheid al een groot effect laat zien.

NML health verruild Authentieke boerenhofstede aan het Naardermeer voor modern pand op bedrijventerrein Weesp

Met rivier de Vecht in de voortuin en natuurgebied Het Naardermeer in de achtertuin is de bedrijfslocatie van NML health een droomplek voor natuurliefhebbers. Het bedrijf deelt deze locatie met Bed & Breakfast Boerenhofstede de Overhorn. Irene: “Toen ik in 1996 de boerderij (bouwjaar 1886) kocht, waren alle onderdelen – het zomer- en winterhuis, hooiberg, stal en kapschuur – sterk aan renovatie toe. Stapje voor stapje hebben we dat gedaan, een prachtig project. We hebben er alles aan gedaan om de boerderij authentiek te houden. In 2001 zijn we met een bescheiden B&B begonnen, deze plek is zo mooi, die wilden we delen met gasten. Inmiddels is het aantal kamers flink uitgebreid, maar is het ons ook gelukt het authentieke karakter van de boerderij te bewaren.”

Stal

Tot 2016 huisde NML health in verschillende ruimten in het zomerhuis en de voormalige deel van de koeienstal. De hooiberg diende als magazijn. In 2014 is gestart met het renoveren van de ligboxenstal. Niet alleen een nieuw dak, maar ook een mooie betonnen vloer met speciale pigmenten erin, een vide en grotere ramen met uitzicht op het Naardermeer. Dit is tot het voorjaar van 2022 het onderkomen van het kantoor en magazijn van NML health.

De stal is praktisch en natuurlijk ingericht. Hout (eiken), metaal en veel glas zorgen voor een prettig gevoel. De kernwoorden focus, transparantie, goede samenwerking en communicatie zijn hier makkelijk te integreren. Het continue zicht op het naastgelegen heuveltje met schapen, de paarden in de paddock paradise, de spelende honden en kakelende kippen geven een heerlijk gevoel.

De ruime landschapstuin om de stal beschikt over meerdere terrassen met intieme zithoeken voor een ontspannen moment voor de collega’s en de gasten van de B&B. Op het boerenerf lopen onder meer paarden, schapen, kippen, honden en een kat rond.

Menig bezoeker die voor het eerst binnenkomt slaakt een zucht en zegt: ‘zooo, dit is geen slechte werkomgeving’. Irene: “En daar gaat het om bij NML health: het gaat om het totaalplaatje. Het geheel van de omgeving, sociale contacten, rust en ruimte. We hebben een werkklimaat weten te creëren, waarin we met plezier een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn en de gezondheid van dieren.”

Beperkte ruimte en logistiek niet meer van deze tijd

Maar NML health groeide gestaag door en de vraag naar onze natuurlijke producten neemt flink toe. Ook in 2020 en 2021. Met inmiddels een extern magazijn en de wens voor meer bureaus kwam het nieuw gerenoveerde pand op aan de Hogeweyselaan op ons pad. De keuze was snel gemaakt en na bijna 6 maanden verbouwen,  shoppen en inrichten, maakten we onze intrede op deze nieuwe locatie.