Vuurwerk stappenplan

Er bestaan geen wondermiddelen bij vuurwerkangst. De combinatie van training met natuurlijke supplementen geeft het beste resultaat. Klik hier voor de tips & tricks. Veel dierenprofessionals kunnen hier 'op maat' in adviseren. Hondengedragsdeskundige Michelle Vrolijk maakte eerder in samenwerking met NML health een reeks aan filmpjes met handige tips


Klanten die half december, of met nog maar een week te gaan voor oudejaarsavond, nog ondersteuning zoeken zijn wat laat. Onderstaand stappenplan kan je dan niet meer adviseren. Kies in dat geval voor het advies van PUUR Tranquil in combinatie met PUUR Calm. Er is weinig tijd om de dosering langzaam op te bouwen, dus adviseer om te doseren met de ogen. Laat de eigenaar goed kijken naar de reactie van het dier en laat de dosering daar op afstemmen. 


Advies stappenplan

Start vanaf 1 december - maar het liefst nog eerder - met de basisproducten:

1. PUUR Tranquil / (voorheen PUUR Rust)

Waarom PUUR Tranquil en niet een ander middel?
PUUR Tranquil is een natuurlijke ontspanner die niet suf maakt. Veel middelen die op de markt verkrijgbaar zijn zorgen ook dat het dier ontspant, maar zorgen er ook voor dat het dier versuft waardoor het zich niet normaal kan uiten en juist alleen maar banger wordt. Reageert de hond of kat extreem angstig op vuurwerk? Adviseer de klant dan om zo vroeg mogelijk te starten met de vuurwerktraining.

Let op: de dosering luistert nauw. Bij een te lage dosering zal er geen effect zichtbaar zijn. Adviseer de klant op zoek te gaan naar het 'aanhaakmoment'. Het moment dat je ziet dat het dier op het middel reageert. 

Start vanaf 15 december met:

2. PUUR Nervo

De combinatie van PUUR Tranquil en PUUR Nervo is de juiste natuurlijke stap om dieren een rustige decembermaand te gunnen. PUUR Nervo gebruik je dagelijks, het liefst net voordat de eerste knallen zich voordoen. De datum van 15 december is dan ook een indicatie. In de stad zullen knallen zich bijvoorbeeld eerder voordoen dan op het platteland.

3. Phytonics Strezz
In acute gevallen kan Phytonics Strezz net voor of na de stress-situatie worden toegediend. Denk bijvoorbeeld aan een harde knal tijdens het uitlaten en 31 december gedurende de hele dag en avond. Denk ook aan een wedstrijd, operatie of bij een ongeluk(je). 

Kalmeert en ontspant maar versuft niet! 

Katten

Ook katten reageren op vuurwerk. Bovenstaand stappenplan kan ook gehanteerd worden bij katten. 

Voor katten met stress zijn er ook de ontspannende PUUR Matatabi kauwstokjes. De stokjes hebben een bijzondere uitwerking op katten. Er zit een stof in die ze ontspant. Vooral gestreste katten worden rustig van deze stokjes. Na het spelen en/of kauwen op een stokje is de kat zichtbaar rustiger en gaat de kat doorgaans slapen. Dit maakt Matatabi ook zeer geschikt op oudejaarsavond of bijvoorbeeld tijdens een opname in asiel of kliniek. Matatabi is veilig in gebruik. 

EXTRA

PUUR Calm zet je in als je vooraf al weet dat er iets 'eenmalig spannends' gaat gebeuren, dan ben je de reactie voor. Dat kan bijvoorbeeld zijn tijdens een vuurwerktraining in de periode naar de jaarwisseling toe. 

PUUR Magnesium is een mineraal dat helpt om het dier, zowel fysiek als mentaal, te laten ontspannen. 

PUUR Omega-3 Extra voor extra alertheid in 't koppie.

En wist je dat stress ook invloed heeft op de darmflora? Adviseer daarvoor probiotica. 

Het is niet zo dat alle producten gebruikt moeten worden. Elk dier is anders. Gebruik de tips en de producten die passen bij het dier. 

Meer lezen over vuurwerk en dieren?