Blogs

Magnesium, een onmisbaar mineraal voor paarden

Magnesiumsuppletie bij paarden is hot. De laatste tijd staat het mineraal volop in de belangstelling. En terecht: magnesium is onmisbaar als het gaat om een goede botopbouw, soepele spieren, een goed werkend zenuwstelsel en een optimale stofwisseling. Magnesium zorgt voor de juiste energie waardoor het lichaam kan ontspannen. Uit de –meeste- voeding haalt een paard te weinig. Suppletie dus. Met PUUR Magnesium of Phytonics Magnesium citrate. Maar niet te veel en te lang en op de juiste wijze. En aan dit laatste wordt nog wel eens voorbijgegaan.

Nederland op zijn kop

Een week geleden waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor voedingssupplementen van RenewLife. De supplementen Pure Biotic Premium en Pure Biotic Vrouwen zouden mogelijk sporen van melk kunnen bevatten, terwijl op het etiket van de producten staat dat ze ‘vrij van zuivel’ zijn. Dat meldde Nu.nl op 8 mei. ‘De wereld op zijn kop’, vindt Irene Rol van NML health: ‘Fijn dat de NVWA zich zo intensief met (humane) voedingssupplementen bezighoudt en dat ze consumenten waarschuwt, maar hoe zit dat met de waarschuwing voor bijwerkingen van chemische producten, geneesmiddelen en antibiotica? Heeft de NVWA dan geen taak om mens en dier te beschermen tegen deze middelen? Het is de omgekeerde wereld.’

Bij de les blijven is geen koud kunstje voor een enthousiaste hond

Agility is topsport voor honden. Behalve een goede conditie vraagt het ook veel van de concentratie van de hond. Dat is lang niet voor alle honden gemakkelijk, zo weet Agility Sporter Katja Slippens uit ervaring. Ze is blij met de middelen PUUR Rust en Phytonic Strezz die honden merkbaar rustiger maken waardoor er ruimte in het brein komt om te leren. Dat maakt de training voor baas en hond nog leuker dan het al is. Lees hier het verhaal over Mechelse herder Dayzee.                

Grote verleider Mozes trekt alles uit de kast

Die hormonen willen wat. Eva Goudswaard van Fit Paard kan erover meepraten. Als Equine sporttherapeut en Equine Bowen Therapeut komt ze dagelijks met paarden in aanraking. Letterlijk. Ze knuffelt ze wat af. Als ze dan thuiskomt met de luchtjes van een hengstige merrie in haar jas, is haar eigen Mozes niet meer te houden: hij is door het dolle heen. Als zijn gedrag heel heftig is biedt PUUR Hormone balance/Hormoonbalans uitkomst.

Hond in topvorm: 11- jarige Alice door naar de European Open

‘Dankzij PUUR en andere producten van NML health is onze Belgische herder Alice in topvorm!’ Dat vertelt Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching. Nog maar net terug van het Wereldkampioenschap voor Belgische herders in Duitsland, plaatste haar 11-jarige kanjer zich afgelopen weekend voor de Agility European Open in Italië. Katja: ‘Wat een toptijden zette Alice neer. We zijn dan ook enorm trots op haar en ook een beetje op ons zelf: het bewijs dat liefde en goede zorg echt het verschil maakt in het laten presteren van je hond.’

Samen zwanger met teckel Puck blijkt schone schijn

Onze medewerker buitendienst Sabrina Haazer -van Schooten is sinds kort de trotse moeder van haar derde kindje. De kraamtijd was voor haar een geweldig leuke tijd, maar voor haar teckel Puck leverde het een hoop stress op. Wat een drukte en wat een gekte in huis! En toen bleek Puck zich wel heel erg in te leven in de zwangerschap en bevalling van haar baasje. Gelukkig bood PUUR Pseudopregnancy / Schijnzwanger en Phytonics Strezz uitkomst.

Vroegtijdig herkennen agressie bij honden voorkomt bijtincidenten

Agressie Hond NML

Honden en agressie, geen fijne combinatie. Helaas komt het te vaak voor dat honden door genetische aanleg of door omstandigheden agressief gedrag ontwikkelen. Bijtincidenten zijn desastreus: voor het slachtoffer, de hond en voor het baasje. Dit wil je voor zijn, vindt Hermien Beijl van Hondenplusagressie. Omdat dierenartsen als een van de eerste in aanraking komen met een jonge hond, zijn zij de aangewezen personen om agressie in ontwikkeling te signaleren. Daarom  introduceert speciaal voor deze groep de workshop ‘Agressie in de praktijk’, waarin dierenartsen en paraveterinairen handvatten krijgen aangereikt om de pré-signalen van agressie bij een hond te leren herkennen. Bij de aanpak die wordt ingezet om het gedrag positief te beïnvloeden, kunnen middelen als PUUR Tranquil / Rust en Phytonics Strezz ondersteunend werken: door de ontspanning komt er meer ruimte in het hondenbrein en wordt de training meer effectief.

Honing in de schijnwerpers op wondcongres

De deelname van NML health aan het symposium van de Veterinary Wound Healing Association - Advancing Knowledge of Veterinary Wound Healing, als onderdeel van de European Wound Management Association (EWMA) 2017 leverde veel bruikbare informatie op. Het was nuttig hierbij aanwezig te zijn als standhouder en tevens een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren: Tineke Creemers, ontwikkelaar van onze Vetramil medicinale honingzalf, heeft aan dierenartsen, artsen en verpleegkundigen uitgelegd wat de verschillen in soorten honing zijn, de meerwaarde van de Vetramil als product alsmede de werking van honing en de mogelijke toepassingen hiervan op het gebied van wondmanagement.

Iedereen blij op Animal Event

Over aanloop had onze stand op Animal Event zeker niet te klagen. Drie dagen lang was het een komen en gaan van mensen die nieuwsgierig waren naar onze producten. En wij deelden natuurlijk met plezier onze kennis van de natuurlijke ingrediënten, de basis van al onze producten en konden we mensen blij maken met samples of een leuke beursaanbieding. Natuurlijk stonden we er ook met de VacciCheck: mensen konden ter plaatse hun hond laten titeren door een dierenarts en wisten na korte tijd in hoeverre hun hond nog beschermd is voor de belangrijkste hondenziekten.

Run op de VacciCheck!

We waren er op voorbereid, maar jee wat was het druk bij onze NML health- stand op de Voorjaarsdagen in de Fokkerhallen in Den Haag. Op deze editie van het European Veterinary Congres besloten we te gaan voor een aantal toppers uit het NML health assortiment: de Doils Omega-3, de Vetramil honing, Phytonics Gluco balance en Stop van Musthaves for Animals.

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs