Blogs

Massage, balans en sport centraal in ‘Pijn bij honden’

Cursus Pijn bij honden, Margriet Koopman

In het laatste weekend van de opleiding ‘Pijn bij honden deel 2’ op 8 en 9 juni ging het over massage, balans en coördinatie en sport. Hoe doorbreek je een pijnpatroon bij de hond? En waar let je op bij revalidatie en training? De sprekers Judith Hofman, Sam Turner en Margriet Koopman  deelden vol passie hun kennis en ervaring. Organisator Michelle Vrolijk kijkt tevreden terug: “Wat was dit een prachtige afsluiting van deze cursus!” Gewapend met nieuwe kennis én een flesje PUUR Dolor in de Goodiebag keerden de cursisten na afloop weer huiswaarts. Een goed besteed Pinksterweekend.

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In haar praktijk Equizenz combineert HSP coach- en therapeut Jolanda Kleiss haar liefde voor paarden met het begeleiden van hoog sensitieve mensen. In haar coach- en begeleidingstrajecten put zij uit een groot scala therapievormen met natuurgeneeskunde, paarden en kunst als de basis. Na een uitgebreide intake, kan de behandeling bestaan uit coaching met inzet van paarden. Maar ook kunstzinnige therapie, Bach Bloesems, Systemisch werk, Orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer.

Droes? Een update!

Droes - foto Paardendokters

Om eigenaars bewust te maken van de impact van droes op het paard en zijn omgeving gaf paardenarts Erica van den Broek van Paardendokters op 15 mei een lezing. Dit deed zij samen met Rutger van der Peet, staleigenaar van Stal ’s Gravenweg in Vogelenzang. Deze grote pensionstal midden in de natuur, werd na 23 jaar geen enkel geval van droes te hebben gehad, er ineens heftig mee geconfronteerd. Wat een ramp! Gelukkig kreeg hij het met de juiste maatregelen snel onder controle. De ELISA-bloedtest, een nieuwe benadering in het bestrijden van droes, blijkt van grote waarde.

Uit de praktijk: hond met hooikoorts

In deze aflevering bespreekt dierenarts Evelien van der Waa haar ervaring met honden met hooikoorts. Hoe herken je het? En hoe kun je je hond ondersteunen en voorbereiden op het hooikoortsseizoen? Door desensibilisatie, ofwel ongevoelig maken, help je het immuunsysteem om niet meer overmatig op pollen te reageren. Zeker als je op tijd begint. Maar ook met de juiste maatregelen kun je je allergische dier helpen om deze periode beter door te komen.

De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

“Ons favoriete product? Absoluut de PUUR Parasitus!” Bij Phoenix Diervoeding in Otterlo gaat geen hond de deur uit zonder dit supplement als de darmweerstand door een besmetting is verlaagd. Ed van Nes: “Wij zijn gespecialiseerd in gezonde voeding én diergezondheid. Wij kijken altijd naar het totaalplaatje als er wat aan de hand is. PUUR Parasitus is een prachtige manier om een dier weerbaar te maken."

Focus op fascia, botten en spijsvertering bij ‘Pijn bij honden’

Ceriel Maas, Pijn bij honden, orthopedie

Zon, moederdag. Niets weerhield de hondenprofessionals om zich op 11 en 12 mei 2019 te melden in Austerlitz voor de cursus ‘Pijn bij de hond’ deel 2. Dit tweede weekend, georganiseerd door Michelle Vrolijk, ging over orthopedische aandoeningen, hulpmiddelen en spijsvertering. Maar ook over kwantum fysica en de belangrijke rol van de fascia bij een pijnvrij en gezond lichaam. Vanwege het onderwerp stopte NML health deze keer een PUUR Plantago ovata in de goodiebag. 

Al eens gedacht aan massage bij een oude hond?

Marloes Poulus, hondenmasseur

Honden worden strammer als ze ouder worden, lopen eerder blessures op en spieren gaan atrofiëren. Veel honden krijgt te maken met problemen aan de gewrichten en de wervelkolom. Ook gedragsmatig kunnen ze veranderen, al dan niet veroorzaakt door dementie. Hondenmasseur Marloes Poulus: "Met massage kun je dit soort klachten verminderen en pijn verlichten. Het dier gaat letterlijk lekkerder in zijn vel zitten." 

Frisse blik na cursus Silverlinde

Wat doe je als je bij NML health de hele dag bezig bent met plantjes, kruiden en diergezondheid? Je zorgt dat je basiskennis up-to-date is. Zo kun je de (ver)kopers van producten optimaal adviseren en voorzien van juiste informatie. Om die reden togen Soe ( verkoop en advies)en Sally (vormgeving en communicatie) op 13 april naar Breda voor de cursus ‘Fytotherapie voor dieren’ bij Silverlinde

Op kracht met PUUR Muscle mass

PUUR Muscle mass voorheen PUUR Spieropbouw_NML health_PUUR voor dieren

Je herkent ze al van verre. Die slungelige jonge dieren die onhandig op hun poten en benen staan. Hun spieren en pezen zijn nog niet sterk genoeg om het snelgroeiende skelet goed te ondersteunen. Aan de andere kant zie je bij oudere paarden, honden en katten de spiermassa afnemen. Ondersteuning met een schepje PUUR Muscle mass over het voer bevordert de spieropbouw en zorgt voor een krachtiger bewegingsapparaat. Een voorwaarde voor soepel en energiek bewegen.

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs