Blogs

Iedereen houdt van PUUR Beer

Met trots presenteert NML health haar nieuwste medewerker: PUUR Beer. Een schat van een jonge Rhodesian Ridgeback x Chodsky Pes reu, die als een cadeautje op 27 januari in ons bedrijf ter wereld kwam. PUUR Beer is niet meer weg te denken is bij NML health.
Onze PUUR Beer is alweer bijna vijf maanden. Van een onbeholpen kleine pup is hij druk bezig met uitgroeien tot een reuze hond. Nu nog een jonge enthousiaste slungel, gelukkig maar, want volwassen kun je nog je hele leven zijn, toch? Intussen leert Beer elke dag weer nieuwe dingen, dingen die hem straks helpen het leven gemakkelijker aan te kunnen. Samen met zijn moeder Zari en tante Riba. De producten van PUUR ondersteunen hem hier goed bij. En wij? Wij genieten elke dag van hem. 
 

Als je de bui voelt aankomen: tips bij angst voor onweer

De komende week, maar vooral as donderdag grote kans op onweer, zegt de buienradar. Fijn dat dat al zo vroeg wordt aangegeven, vooral voor de hondenliefhebbers met een hond hebben die bang is voor onweer. Zij kunnen dan op tijd maatregelen nemen om hun hond te helpen de bui te doorstaan. Met deze tips en met PUUR Nervo/Nervositeit maak je je hond onweerproof.  

Puur Trauma ook goed voor manke eenden

Dat PUUR Trauma druppels goed werken bij honden, katten en paarden die een trauma hebben doorgemaakt, wisten we al. Maar waarom zouden eigenlijk ook niet andere dieren er baat bij hebben? Dat was de gedachte van onze medewerker Sandra Cartesan, toen ze haar manke huisvriendje, de eend Ducky, een paar druppeltjes gaf op een stukje brood. Een gouden greep, zo bleek: Ducky stapte al snel weer monter door het leven.

PUUR Nieuw, PURE Nouveau, PUR Neu, New PURE

Ambitieus als NML health is, verlegt het zijn grenzen. Dat doen we niet alleen zelf, maar ook onze klanten en de dierenbezitters doen dat. Zo treffen we op diverse evenementen, van WK Agility tot WK Icelandic horses, klanten uit heel Europa, maar ook van ver daarbuiten. Daar zijn we supertrots op...maar heeft wel tot gevolg dat we besloten hebben onze PUUR producten een nieuwe internationale naam mee te geven.

Kan ik mijn paard of pony natuurlijk ontwormen? Nee!

Bij NML health krijgen we regelmatig de vraag of het mogelijk is om een paard of pony met natuurlijke middelen te ontwormen. Het antwoord is nee. En preventief ontwormen met chemische middelen kan ook niet. Het is goed om te beseffen waar je mee bezig bent als je chemische middelen gebruikt. NML health pleit voor een goede preventie door met inzet van kruiden het milieu in de darmen onaantrekkelijk te maken voor parasieten. Een goed mestmanagement draagt ook bij aan het voorkomen van worminfecties.

Liefdevolle zorg voor het oudere paard

Zoveel betrokken paardeneigenaren waren er op 10 juni op de ‘Dag van het oudere paard’ van Stichting De Paardenkamp in Soest. Voor onze medewerker Sandra betekende dat een reeks fijne gesprekken over een liefdevolle verzorging van de ‘oudjes’.Ook wilden bezoekers alles weten over de kwalitatieve producten van PUUR, Phytonics, Espree en Vetramil. Producten als PUUR Glucosamine -extra, PUUR Veg Omega, PUUR Vita-min en natuurlijk de Phytonics Gluco balance, waren de meest besproken producten. Een heerlijke dag, zo blikt Sandra terug.

Leergierige mensen op geslaagde Doggy Days

Natuurlijk was NML health aanwezig op de vijfde editie van Doggy Days in juni: drie dagen lang hondenplezier op het park van Landal Twenhaarsveld in Holten. Organisator dierenarts Piet Hellemans had ons gevraagd om een presentatie te geven over titeren met de VacciCheck en op maat vaccineren. Een kolfje naar de hand van onze medewerker buitendienst Hans van Brussel.

Honing, een gouden middel bij wondheling

Honing als toepassing voor lokale wondbestrijding is inmiddels niet nieuw meer. Zalf op basis van honing met een hoge enzymactiviteit is uitstekend geschikt voor de behandeling van wonden. Nationale en internationale studies wijzen op de medicinale en antibacteriële werking van honing en het gebruik ervan bij wondmanagement is tegenwoordig volkomen geaccepteerd. Maar hoe werkt het eigenlijk? In dit artikel gaat Dr Tineke Creemers dieper in op het werkingsmechanisme van honing, het verschil tussen soorten honing in relatie tot wondherstel en de mogelijke toepassingen bij wondmanagement.

My little pony weer schoon en hersteld

Paard Buffy van Marlies heeft een abonnement op de shampoo van Vetramil. Is het geen schimmelplek, dan is het wel weer een schaaf- of een bijtwond. Opgelopen door wat ruwe omgang met zijn vrienden in de wei. Buffy reageert goed op de behandeling met PUUR Trauma, Vetramil honingzalf of PUUR Zinkzwavel pasta. En om al die vettigheid er weer af te wassen staat Marlies vaak met een emmertje met Vetramil sop in de wei.

Aanpakken, die ongeoorloofde praktijken van hondenfokkers

De grote vraag naar honden in Nederland vergroot het risico op een toename van broodfokkers in ons land, die het helaas niet zo nauw nemen met de gezondheids – en gedragskenmerken van de pup. Om die reden is Irene Rol blij met de uitspraak van een rechter die een fokker van Boerbols een historisch hoge boete oplegde voor het verkopen van puppy’s met een reeks aan erfelijke aandoeningen. Vier van de vijf puppy’s moesten binnen twee jaar worden geëuthanaseerd vanwege ondraaglijk lijden, zo is te lezen in het artikel: http://www.hartvoordieren.nl/blog/1/juni/fokster-van-rashonden-veroordee.... Wat Irene betreft mag de regelgeving in Nederland om dit soort misstanden te voorkomen, flink worden aangescherpt.

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs