Blogs

Pup TOPsy in training voor agility

Katja Slippens, bewegen bij honden

Superblij is agility sporter Katja Slippens van Blazing Amber Training met haar nieuwste aanwinst in haar team: Manchester terriër TOPsy. Wat een schat van een hondje! Eager om te leren met een onstuitbaar enthousiasme. Maar hoe leid je een pup op tot een gezonde en weerbare sporthond? Katja laat zien hoe zij te werk gaat. Met supplementen ondersteunt zij de pup in ontwikkeling.

Weer rust in de tent met PUUR Hypersex

PUUR Hypersex voorheen Geslachtsdrift

Iedere dierenbezitter kent het wel van zijn intacte reu, kater of rammelaar: als er een vruchtbaar vrouwtje in de buurt is, is het dier niet meer te houden. Letterlijk zijn neus achterna, aangetrokken door de geur van geslachtsrijpheid. Zo gaat het in de natuur. Maar het dier kan ook prikkelbaar worden als zijn geslachtsdrift hinderlijke vormen gaat aannemen. Soms ook met heftiger gedrag naar de omgeving. Dagelijks een paar druppels PUUR Hypersex laat de rust in de tent weer terugkeren. Voor iedereen een verademing, vooral voor het dier!

Biogal onthult laatste ontwikkelingen VacciCheck

vaccicheck israel bezoek nml health

Het tweede bedrijfsbezoek van NML health op 1 en 2 april aan Biogal, de producent van de VacciCheck in Israël, was een wederzijds genoegen. Irene Rol introduceerde dierenarts Paulien Visser bij het team van Biogal. Zij is de opvolger van Hans van Brussel in het inhoudelijk op de kaart zetten van de VacciCheck in Nederland. Op hun beurt liet Biogal NML health kennismaken met de laatste ontwikkelingen: vanaf juni 2019 komen er twee instrumenten op de markt die het testen en uitlezen van de VacciCheck gaan vereenvoudigen. In de praktijk blijkt hoe belangrijk het is dat dierenartsen de handleiding voor gebruik goed lezen. 

Uit de praktijk: reu op drift door hormonen

Rashmir de reu op drift door hormonen_NML health

In tegenstelling tot paarden en schapen die vooral in de lente hun jongen krijgen, speelt bij honden het seizoen niet echt een rol in de hormoonhuishouding. Teven kunnen het hele jaar door loops worden en pups kunnen het hele jaar geboren worden. Dat betekent ook dat reuen het hele jaar door geconfronteerd kunnen worden met de voor hen heerlijke geur van een loopse teef. Zeker intacte reuen gaan letterlijk hun neus achterna. Soms leidt dat tot onhoudbare situaties en is (chemische) castratie de enige oplossing. Dat je met natuurlijke middelen ook de rust in de reu kunt laten terugkeren bewijst het verhaal van Rashmir.

Paard Azar weer op de been

Het ene paard is gevoeliger voor overbelasting van het bewegingsapparaat dan het andere. Dat is nu eenmaal zo. Zonder dat altijd helemaal duidelijk is waar de gevoeligheid van gewrichten, pezen en spieren vandaan komt. Natuurlijk houd je er rekening mee in het doseren van werk en training. Maar ondersteunen met supplementen helpt je paard ook lekkerder te bewegen. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van Joanne de Mooy over haar paard Azar.

Gecastreerde Buda met druppels de allerliefste hond

buda weer rustig met puur hypersex

Opspelende hormonen, wat kunnen ze hardnekkig zijn. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van de Garafiano herder Buda. Zelfs na castratie bleef hij een macho naar andere honden toe. En ook loopse teven moesten dekking zoeken voor de verliefde hond. Het gedrag werd onhoudbaar. Totdat een therapeut de eigenaar natuurlijke druppels van PUUR adviseerde. Buda’s redding: hij veranderde in een gemakkelijke lieve hond. De allerliefste!

NIEUW! Nu ook visolie voor paarden

Tyra de IJslander met Icelandpet Omega-3

Yes! We hebben er even op moeten wachten maar nu zijn ze er dan: Cod Oil en Omega3 visolie voor paarden van Icelandpet. Mooie zusjes van de al jaren populaire Cod Oil en Omega3 voor honden en katten van dit zuivere merk. Vis en paarden, het lijkt een vreemde combinatie maar dat is het niet. Ook paarden hebben veel baat bij de gezonde eigenschappen van visolie met Omega -3 met een hoog gehalte vetzuren EPA en DHA. Zeker als ze veel brok en hooi krijgen en minder vaak in het gras staan.

De favoriet van Jill van Paard & Voeding… Phytonics Strezz

“Wat dacht je?! De Strezz-druppels van Phytonics zijn absoluut mijn favoriet!” Aan het woord is Jill Smit van Paard & Voeding in Wormer. Haar winkel en webshop richt zich op voeding, supplementen, kruiden en verzorgingsproducten zonder toevoegingen. “Zodra ik ook maar een klein vermoeden heb dat spanning een rol speelt bij de klacht van een paard, adviseer ik dit prachtige product." 

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs