Blogs

Terugblik WK IJslandse paarden | Oirschot 5 - 13 augustus 2017

9 dagen topsport vol spektakel en sportiviteit!  Na een goede voorbereiding bij NML health togen wij op zaterdagochtend 5 augustus vroeg naar Oirschot voor het opbouwen en inruimen van de stand. 
We hebben een prachtige plek naast de tribune, precies bij het vak van de IJslandse fans. Speciaal voor dit WK hebben we een prachtige achterwand laten maken. Fijn dat Irene net terug was uit IJsland met mooie foto’s van de paarden daar. 

PUUR Beer leert

PUUR Beer groeit als kool. Onze vrolijke pup barst van de energie. Om hem voldoende uitdaging te geven volgt Beer sinds enige tijd agility training bij Katja Slippens van Blazing Amber Training. Een wekelijks feestje voor PUUR Beer, baasje Irene en de trainster. Hoe kan dat anders met zo’n enthousiaste en leergierige hond? Om onze slungel wat steviger en sterker te maken geven we hem ook PUUR Muscle mass.

NML health op Horse Event 2017

Op 8, 9 en 10 september is NML health natuurlijk ook dit jaar weer vertegenwoordigd op het Horse Event in Ermelo!
Met onze series PUUR paard, Phytonics, Vetramil en Espree staan wij in een prachtige stand, pal naast de Bit Piste, met natuurlijke bewust gezonde producten,  zoals je van ons gewend bent. Ons team is paraat voor advies, vragen of gewoon een praatje én we nemen leuke aanbiedingen mee. Verder kun je iedere dag iets winnen als je meedoet aan onze prijsvraag.

PUUR Muscle Mass ook voor het oudere paard!

Na een lange, uitputtende reis kwam deze Camargue kruising in februari aan uit Zuid-Frankrijk. De reis heeft de merrie, ongeveer 25 jaar oud, erg uitgeput. De stress heeft zijn tol geeist, en als zij aankomt heeft zij maagproblemen. Erg zelfs, want wat wij ook doen, zij blijft afvallen. Daarnaast vallen de spieren compleet in. Als het lichaam tekorten heeft wordt spierweefsel afgebroken om “het systeem” draaiende te houden. En dat zag je.

Hondje weer soepel op zijn oude dag

Wat doe je als je in Frankrijk woont en er meldt zich ineens een pup aan je deur en geen eigenaar in zicht? Dan neem je hem liefdevol op in je huishouden en noemt hem ‘Hondje’, naar goed Nederlands gebruik. Hondje leeft een leven als God in Frankrijk. En nu hij op leeftijd komt, helpen middelen als PUUR Arthro en Doils Joint hem om soepel te blijven bewegen.

WK Icelandic horses in Oirschot: NML health is er bij!

WK Icelandic horses in Oirschot 7-13 augustus: hét sportieve hoogtepunt voor iedereen die van IJslandse paarden houdt of kennis wil maken met dit fantastische ras.  
Het tweejaarlijkse evenement is dit jaar in Nederland en natuurlijk is NML health er weer bij!
Voor een impressie van dit prachtige ras kijk naar het filmpje van Carmen Storck. 
 

Ook gevoelige Louis zonder teken en vlooien de zomer door

Toen hond Louis een half jaar geleden vanuit Spanje in Nederland arriveerde, was zijn huid er slecht aan toe: kale plekken en tekenen van eczeem. Na adoptie door Catharine bleek het arme dier ook nog aan epilepsie te lijden. Hoe bescherm je zo’n hond, die al van zoveel dingen last heeft, tegen vlooien en teken?  Je wilt hem behoeden voor nog meer ongemak. Het natuurlijke vlooien en tekenmiddel STOP! bleek een uitkomst.

Vette vis met een gezond luchtje

Een bezoek aan de productielocatie van Icelandpet op IJsland bood Irene Rol de gelegenheid om met eigen ogen én neus te zien en te ervaren hoe de hondensnacks, Omega-3 en Codliver worden geproduceerd. ‘Wat een prachtbedrijf is Icelandpet’, zo concludeert Irene na afloop. ‘Het belang van de essentiele bestanddelen van verse vis werd met dit bezoek nog maar weer eens onderstreept’. Met een hoofd vol nieuwe kennis en riekend naar verse vis, keerde Irene weer huiswaarts.

Tyra weer helemaal opgeknapt

Als je onze IJslander Tyra nu rustig ziet genieten in de wei, is het haast niet voor te stellen hoe slecht ze er, nog maar twee maanden geleden, aan toe was. Drie kolieken op een rij en sterke vermagering speelde haar zoveel parten dat we bij NML health het ergste voor haar vreesden. Twee flink ontstoken kiezen bleken de boosdoeners. Na extractie knapte Tyra weer stapje voor stapje op. Heel langzaam. Ondersteuning met PUUR Stomac / Maag, PUUR Digest / Spijsvertering en PUUR Veg Omega in combinatie met Bowentherapie door Eva Goudswaard van Fit Paard, zette de vaart in haar herstel. 

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs