Een grazende hond

Leestijd 3 minuten
Een grazende hond

Dit ervaringsverhaal ontvingen we van Hans van Nes van Phoenix Diervoeding in Otterlo. Een speciaalzaak gespecialiseerd in gezonde voeding en een ruim assortiment aan natuurlijke gezondheidsproducten, met twee meer dan geïnteresseerde eigenaren met veel kennis over huisdieren, kwalen en de producten in hun winkel.

Hans aan het woord:

"Ja hoor, het is weer zo ver. Het voorjaar zit in de lucht en het gras begint weer te groeien.

Het lijkt alsof onze Indi de hele winter op dit moment heeft gewacht. Ik zal Indi eerst even voorstellen. Indi is een Spaanse bastaard die bijna 9 jaar geleden, een dag nadat ze in Nederland was aangekomen, bij ons in noodopvang is geplaatst. Op dat moment hadden wij twee bastaard boxers, Bruno en Brigitte en Indi kwam daar als onzeker pupje bij.

Een lieve bastaard pup

Indi was een scheet van een pup, ze luisterde perfect. Deed niets wat niet mocht en was de braafste uit het dorp. Tot dat zij hoorde dat ze bij ons mocht blijven… Vanaf dat moment was er weinig meer over van die ietwat verlegen onderdanige pup. Mevrouw ging zelf nadenken en als zij van een commando het nut niet in zag, dan keek ze je aan, schudde nog net niet haar kop en ging alsnog haar eigen gang. Een echt karakter hondje wat precies in ons roedeltje past en die zich de Nederlandse gewoonten meer dan eigen heeft gemaakt. En naarmate ze ouder is geworden is zij alleen maar makkelijker geworden. Alleen het gras eten, dat is een dingetje.

Gras eten

Nu eet zij eigenlijk het hele jaar door wel gras, daar hebben wij ons dan ook maar bij neer gelegd. Het enige waar we rekening mee moeten houden is dat wij altijd papieren zakdoekjes bij ons moeten hebben als wij haar uitlaten. Immers, soms heeft zij wat hulp nodig om afscheid te nemen van een keutel die zich wanhopig aan de laatste grashalm vasthoud om niet van haar te hoeven loskomen.

Verergering in het voorjaar

Maar in het voorjaar, dan wordt het echt een verzoeking. Zodra het gras gaat groeien gaat Indi in de rui. Gevolg is dat Indi ook gras gaat eten om haar maag tot rust te laten komen. Is er geen gras in de buurt krijgt zij galaanvallen waarbij de gele klodders uit haar tenen lijken te komen. Om haar te ondersteunen hebben wij van alles geprobeerd, meerdere keren per dag voeren, ander voer, wij voeren normaal KVV, gember aan het voer toevoegen. Yoghurt door het voer of apart, daar is zij overigens verzot op! Maar niets leek te helpen. Wij werden langzaamaan wanhopig. Niet zozeer door het gras eten en de zorg die wij hadden, maar vooral ook omdat Indi ieder jaar rond dezelfde tijd zo’n last van haar maag had. Ze viel in zo’n periode dan ook af en zat duidelijk niet lekker in haar velletje. 

PUUR Stomac

Tot dat wij op een gegeven ogenblik PUUR Stomac als voedingssupplement zijn gaan gebruiken. Een middel wat wij nota bene voor één van onze andere honden in huis hadden gehaald en waar wij dan ook goede ervaringen mee hadden. 
En wat bleek, onze Indi reageerde er goed op. Zij ging minder geobsedeerd gras lopen eten, gaf al snel geen gal meer op en herstelde zich weer tot haar eigen vrolijke zelf. Tot dat de pot leeg was en wij dachten dat het wel over zou zijn…. Dus heel snel toch maar weer een nieuwe pot in huis gehaald en gelukkig reageerde Indi direct en was de situatie weer stabiel. 

Is het gras eten over?

Nu krijgt Indi, zodra het voorjaar begint te worden een onderhoudsdosering PUUR Stomac en als wij dit tot in de zomer volhouden heeft Indi geen klachten en blijft zij een gezonde vrolijke hond. En of het gras eten helemaal over is…? Nee, daarvoor vindt zij jong gras ook gewoon veel te lekker! Alleen heeft ze er geen last meer van en wij waren er sowieso al aan gewend om tissues en poepzakjes mee te nemen tijdens de wandeling!"

Phoenix Diervoeding heeft al eens eerder meegewerkt aan onze rubriek: "De favoriet van..."
Wat hun favoriet -en een onderwerp waar ze veel over weten- is lees je hier. 

Neem hier een kijkje in de digitale shop van Phoenix.