Hoe denken wij

NML health heeft een bewuste visie op diergezondheid: het bevorderen van de gezondheid van dieren en het voorkomen van gezondheidsproblemen met innovatieve en natuurlijke producten.

Samen met onze ambassadeurs delen wij onze visie op deze website en draagt oprichter en eigenaar van NML health Irene Rol haar uitgangspunten en mening actief uit in verschillende media.

 

Honing bij wondbehandeling: een bewuste keuze

Dat honing een uitstekende remedie is om een mooie en snelle wondheling te bewerkstelligen is al decennia bekend binnen de praktijk van de veterinaire en humane geneeskunde. Al in de oudheid werd honing ingezet bij wonden en huidproblemen. Inmiddels weten we dat niet alle honing geschikt is voor dit doel. Honing is een natuurproduct en dat betekent dat de samenstelling kan variëren. NML health laat deskundigen aan het woord over hun ervaring met medicinale honingzalf.

Castratie en sterilisatie van de hond: een duivelsdilemma

Als hormonen het welzijn van de hond en zijn of haar gedrag zodanig dwarszitten komt vroeg of laat de vraag op bij de eigenaar: is castratie of sterilisatie voor deze hond niet de oplossing? Het is een duivelsdilemma, zo blijkt en er is geen standaard advies. NML health vroeg de mening van holistisch dierenarts Anneke Schellingerhout, homeopathisch werkend dierenarts Steven Schukking. en consulteerde de website van Holistisch Dierenartspraktijk Den Hoek.

 

Geen kwestie van geloven, maar zien dat het werkt

Helaas is het nog steeds vaak zo dat als het om reguliere of natuurlijke geneeswijzen gaat, mensen het gevoel hebben dat ze moeten kiezen. Nergens voor nodig, zo vindt Steven Schukking van Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. ‘Reguliere en natuurlijke diergeneeskunde vullen elkaar goed aan en kunnen in een goede synergie gelijktijdig aangewend worden.’ En laat dit nu hetzelfde basisprincipe zijn van NML health in de benadering van diergezondheid.

Pagina's