Hoe denken wij

Vriendelijk verzoek i.v.m. lagere bezetting op kantoor door corona:
Bestellingen bij voorkeur via website of per e-mail bestel@nmlhealth.com en NIET per telefoon
Adviesvragen ook bij voorkeur per chat of e-mail info@nmlhealth.com

 

NML health heeft een bewuste visie op diergezondheid: het bevorderen van de gezondheid van dieren en het voorkomen van gezondheidsproblemen met innovatieve en natuurlijke producten.

Samen met onze ambassadeurs delen wij onze visie op deze website en draagt oprichter en eigenaar van NML health Irene Rol haar uitgangspunten en mening actief uit in verschillende media.

 

Voeding, geen eenheidsworst voor de hond

Zonder ons te willen mengen in de strijd tussen (vers) vlees en brokken aanhangers als het gaat om gezonde voeding voor de hond, vonden we dat een opiniestuk hierover niet mocht ontbreken. Waar moet goede hondenvoeding aan voldoen? De verschillende meningen struikelen over elkaar. Een hond heeft eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en water nodig om te overleven. Maar hoe zit het met koolhydraten? En in welke vorm kun je die het beste aanbieden? We zetten wat voeding filosofieën op een rij. Aan Ronald Corbee, specialist Klinische Voeding aan de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht legden we een aantal vraagstukken voor.

Een gezonde vacht, scheer niet alles over één kam

Een vacht is het meest in het oog springende deel van een dier. Een gezonde vacht glanst je tegemoet en heeft alles te maken met een gezond lichaam. Maar van buitenaf kan een verkeerde verzorging ook van invloed zijn op de kwaliteit van de vacht. NML health vroeg veterinair natuurgeneeskundige Dietske Dijkman en hondentrimster Paula de Kort naar hun ervaring en mening over een goede vachtverzorging. 

Weg met die mijt bij je paard, maar hoe doe je dat?

Zeker bij paarden met lekkere dikke sokken voelt een mijt zich thuis. Het paard wordt gek van de jeuk. Hoe kan je je paard verlossen van deze kwelgeesten? Bestrijden – natuurlijk of chemisch - van de mijt zelf, ligt voor de hand. Maar een weerbaar immuunsysteem, een schone stalomgeving en gezonde voeding zijn daarnaast de beste bescherming van je paard. In dit artikel zetten we de reguliere en natuurlijke benadering naast elkaar. Holistisch dierenarts Eric Laarakker van Praktijk Den Hoek en Ron Hofman van Bio-Ron delen hun ervaringen met het effectief bestrijden van de mijt.

Hoefbevangenheid, wat is wijsheid?

Hoefbevangenheid is een beruchte aandoening waar helaas nog steeds veel paarden en pony’s aan bezwijken. De meningen over de juiste aanpak zijn verdeeld, maar over één ding zijn behandelaars het eens: pak in ieder geval de onderliggende oorzaak aan. Maar hoe ga je met de bevangen hoef zelf om? NML health vroeg hoefverzorger Remco Sikkel, hoefsmid Hans van Maurik en dierenarts grote huisdieren Marieke Volkering naar hun beleid. Jill Smit van Paard & Voeding deelt haar ervaring met supplementen.

Pagina's