Over NML health

Download hier het bedrijfsprofiel

NML health is een ambitieus en groeiend bedrijf dat sinds 1996 ruim driehonderd gezondheidsproducten voor paard, hond en kat levert aan ruim 900 dierenprofessionals in Nederland, België en nog veel meer landen in Europa en daarbuiten.

NML health staat voor het bevorderen van gezondheid van dieren en wil gezondheidsproblemen voorkomen met innovatieve, natuurlijke producten.

Bewust gezond

Van ingrediënt tot productiemethode, van verpakking tot distributie en van medewerker tot afnemer, in alle facetten wil NML health niet alleen bijdragen aan de gezondheid van dieren, maar ook aan het milieu door het maatschappelijk bewust introduceren en verhandelen van gezondheids- en verzorgingsproducten.

NML health kiest zoveel mogelijk voor natuurlijke en orthomoleculaire producten. De werking van de ingrediënten zijn gedegen onderbouwd. De kennis en ervaring met de producten deelt NML health actief met dierenartsen en – therapeuten, winkels, verkooppunten en dierenbezitters. 

De series van NML health:

  •      PUUR gezondheidsproducten op basis van orthomoleculaire geneeskunde
  •      Vetramil honingproducten, favoriet bij specialist en dierenarts voor huidherstel 
  •      Doils en Catoils geconcentreerde Omega-3 met hoog EPA en DHA
  •      Phytonics supplementen op basis van fytotherapie en Chinese geneeskunde
  •      VacciCheck Elisa testen voor vaccineren op maat
  •      Cholodin tabletten voor hond of kat met cognitiegerelateerde problemen
  •      STOP! Animal Bodyguard, dé groene oplossing 
  •      Icelandpet pure visolie en gezonde vissnacks 
  •      ESPREE een natuurlijke verzorgingslijn op basis van Aloë Vera 

NML health heeft haar merken zeer bewust geselecteerd en ontwikkeld. Meer weten over onze series? Lees het hier.

Kwaliteit

De series van NML health worden geproduceerd bij gerenommeerde farmaceutische bedrijven en voldoen aan de Europese regelgeving. Bij de productie staat veiligheid voorop en is er controle op verontreinigingen zoals de aanwezigheid van zware metalen, PAK’s, resten van bestrijdingsmiddelen, dioxines, schimmels en bacteriën. Daarnaast zijn de producten waar mogelijk vrij van allergenen zoals GMO, mais, soja, gist, gluten, lactose, sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Kennisplatform

Het door NML health ontwikkelde kennisplatform verzorgt educatie en voorlichting over natuurlijke diergeneeskunde in de vorm van lezingen, thema-avonden en publicaties. In dit kennisplatform participeren dierenartsen, specialisten, therapeuten, wetenschappers en (professionele) gebruikers. Samen staan zij voor het delen van kennis over het op een natuurlijke, veilige en effectieve manier bevorderen en in stand houden van diergezondheid.

Communicatie

Via een nieuwsbrief houdt NML health haar klanten op de hoogte van actuele ontwikkelingen.  Productinformatie, up-to-date kennis en praktijkervaringen worden gedeeld op onze website www.nmlhealth.com. Ook door actieve deelname aan congressen en evenementen en via social media promoten wij onze merken en delen wij kennis en informatie op het gebied van diergezondheid. 

Sponsoring

NML health staat open voor het actief ondersteunen van activiteiten van haar klanten en goede doelen met informatiemateriaal en samples, mits de activiteit aansluit bij de basiswaarden van ons bedrijf: bewust gezond en diervriendelijk.  

Ambassadeurs

NML health werkt samen met een aantal zogenoemde ambassadeurs. Deze professionals in de honden – en paardensport dragen actief het gedachtengoed van NML health uit: zij gaan bewust om met de gezondheid van dieren waarbij plezier in de sport boven de prestaties staat. 

Daarnaast werkt NML health actief samen met een aantal dierenartsen en -therapeuten die dezelfde bewuste benadering hebben van diergezondheid in een combinatie van natuurlijke en reguliere werkwijzen.

PUUR Care Dealers

Met een aantal fysieke verkooppunten – dierenartsen, dierentherapeuten en dierenspeciaalzaken - is NML health een intensieve relatie aangegaan in de vorm van het PUUR Care Dealerschap. Deze verkooppunten zetten zich actief in voor de promotie van de PUUR serie en andere merken van NML health. Deze PUUR Care Dealers worden door NML health actief ondersteund en extra in het zonnetje gezet in onze communicatiekanalen.

Verkoop en distributie

NML health zorgt niet alleen goed voor dieren, maar ook voor haar klanten. Servicegerichtheid en persoonlijk contact zijn daar bij de kernwaarden. 

NML health beschikt over een actief team van accountmanagers voor Nederland en België. Desgewenst bezoeken zij klanten voor nadere uitleg over de werking en toepassing van de producten. Ook onze enthousiaste en deskundige verkoopbinnendienst staat op werkdagen klaar om waar mogelijk de vragen van haar klanten te beantwoorden. 

NML health hecht aan een snelle en onder betrouwbare voorwaarden levering van de door een klant bestelde producten: voor 13.00 uur besteld, betekent dezelfde dag verzonden.