Bepaalt de serologische status van hond en kat

VacciCheck

Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziektes als distemper, parvo- en adenovirus. Ook is er bekend dat baat het niet dan schaadt het niet, niet opgaat voor vaccineren. Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van de VacciCheck. Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate titers antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.

Voor CPV, CDV, CAV en FPV is bewezen dat er een zeer sterke correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van virus neutraliserende antilichamen in het serum en de bescherming tegen infectie en ziekte.

De bepaling van de hoeveelheid antilichamen is nu goed, effectief en betrouwbaar mogelijk in de praktijk met behulp van de VacciCheck testkit. Voor de test kan serum, plasma en vol bloed gebruikt worden. Zowel in de VS als in Engeland worden deze tests al op grote schaal gebruikt.

De betrouwbaarheid van de testen met de VacciCheck is zeer goed:

Ziekte                                                     Sensitiviteit     Specificiteit
hond      
Hondenziekte 100%   92%
Parvo 88%   100%
Canine Adeno Virus-1 94%   93%
       
kat      
Feline Herpes Virus-1 93%   96%
Feline Calici Virus 90%   91%
Feline Parvo Virus 89%   98%

Ga naar de verkooppunten en filter op Vaccicheck voor een overzicht van dierenartsen die werken met de VacciCheck.

Klik HIER voor een filmpje van Het Dierencafé. Klik HIER voor de handleiding.
Klik HIER voor de flyer. 

 

Er zijn geen resultaten gevonden.