Bepaalt de serologische status van hond en kat

VacciCheck kopen? Log in als zakelijke klant of maak hier een account aan. 

Lees hier de story van VacciCheck

Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziekten als infectieuze hepatitis, parvo en distemper. Ook is het bekend dat baat het niet dan schaadt het niet, niet opgaat voor vaccineren. Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van VacciCheck. Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen. Met VacciCheck kan bij nog niet gevaccineerde pups en kittens ook het juiste moment van vaccinatie worden bepaald, door de maternale immuniteit te meten.

Voor CPV, CDV, CAV en FPV is bewezen dat er een zeer sterke correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van virus neutraliserende antilichamen in het serum en de bescherming tegen infectie en ziekte. Ook voor FHV en FCV is de test betrouwbaar. 

De bepaling van de hoeveelheid antilichamen is nu goed, effectief en betrouwbaar mogelijk in de dierenartsenpraktijk met behulp van de VacciCheck in-house test. Voor de test kan serum, plasma en volbloed (ook EDTA) gebruikt worden. VacciCheck wordt inmiddels al in veel landen als de VS, Japan en China succesvol en op grote schaal ingezet. 

Volg VacciCheck op

  

De ImmunoComb VacciCheck is 

  • de enige testkit verkrijgbaar op de markt 
  • volgens Solid phase Elisa methode 
  • snel en eenvoudig toe te passen 
  • toont aan of vaccinatie nodig is 
  • drie ziektes in één simpele test

De betrouwbaarheid van de testen met de VacciCheck is zeer goed:

Ziekte                                                     Sensitiviteit     Specificiteit
hond      
Hondenziekte 100%   92%
Parvo 88%   100%
Canine Adeno Virus-1 94%   93%
       
kat      
Feline Herpes Virus-1 93%   96%
Feline Calici Virus 90%   91%
Feline Parvo Virus 89%   98%

Klik HIER voor een overzicht van VacciCheck dierenartsen. Lees HIER meer hoe het immuunsysteem werkt van de hond en kat. 

Klik HIER voor een filmpje van Het Dierencafé. Klik HIER voor de handleiding.
Klik HIER voor de flyer. Lees HIER meer over een titerbepaling bij pups. 

Meer weten?

Ga naar www.vaccicheck.nl en raadpleeg de VacciChat rechtsonderin als je vraag niet is beantwoord. 

Shows, pension of wedstrijd

Met een positieve titerbepaling (in het Europees dierenpaspoort) is deelname en toegang tot pension of asiel mogelijk. Wanneer de dierenarts aangeeft dat de hond of kat voldoende beschermd is, dan kan een titerbepaling en een verklaring van de dierenarts gezien worden als bewijs dat deze voldoende gevaccineerd is. De dierenarts dient in het vaccinatieboekje wel aan te geven voor hoe lang de hond of kat beschermd is en zo wordt er een geldigheidstermijn aan de verklaring gekoppeld, aldus Raad van Beheer, Dibevo, KNMvD, NVWA en KMSH. 

VacciCheck kopen? Log in als zakelijke klant of maak hier een account aan. 

Nieuw in 2019: CombCam en RoboComb

De CombCam is een geautomatiseerd afleesapparaat dat objectief VacciCheck-antilichaamtesten leest. De CombCam maakt het lezen van VacciCheck resultaten eenvoudig, sneller, gedigitaliseerd en nog nauwkeuriger.

De RoboComb voert geautomatiseerd de acht stappen uit van de VacciCheck test.

Interesse? Kopen? Log in als zakelijke klant of maak hier een account aan. Meer informatie vind je ook op www.vaccicheck.nl. 

Er zijn geen resultaten gevonden.