Vuurwerkangst

Angst voor vuurwerk bij hond en kat

De schappen bij de supermarkt liggen alweer vol met pepernoten en marsepein en NML geeft alweer aandacht aan Vuurwerk. Ietsjes te vroeg? Dat eerste misschien wel, het tweede zeker niet. Voor een groot aantal dieren is de aanloop naar de jaarwisseling een grote bron van stress: er wordt vuurwerk afgestoken. Ieder jaar worden wij in de decembermaand bij NML platgebeld door verontruste baasjes die op zoek zijn naar een kant en klare, liefst snelle oplossing. En ieder jaar weer blijkt dat veel dierenbezitters zich pas als de eerste knal klinkt herinneren dat ze een dier met vuurwerkangst hebben; en dan is het vaak al te laat. PUUR biedt een gedegen, natuurlijke ondersteuning bij vuurwerkangst. Deze werkt het meest effectief wanneer er op tijd, dus voordat de eerste knallen zich voordoen, mee wordt begonnen.

Maak uw klant bewust en deel & adviseer het PUUR stappenplan! Een rustige decembermaand voor baas en dier!

1.vanaf begin december:

Adviseer een natuurlijk supplement op basis van kruiden, mineralen en aminozuren dat al vroeg in december ingezet kan worden en helpt bij alle situaties van stress, onrust of angst. Magnesium vormt een belangrijk bestanddeel van dit supplement. Van alle mineralen in het lichaam kan er aan Magnesium het snelst een tekort optreden, dit terwijl Magnesium juist zorgt voor ontspanning en het de energiehuishouding in het lichaam reguleert. Magnesium regelt, onder andere, de uitscheiding en opname van vele hormonen, neurotransmitters en mineralen door de cellen in het lichaam. Ook werkt het ontspannend op de spieren en zenuwen.

Zorg dat het supplement ook het aminozuur L-Tryptofaan, een precursor van serotonine. Samen met Niacinamide vermindert L-Tryptofaan angsten en spanning; het kalmeert. Ook Hop, Sint Janskruid en Meidoorn zorgen voor een rustgevend effect.

Kalmeert en ontspant maar versuft niet!

Zo’n samenstelling werkt echter niet alléén kalmerend. Door toegevoegde Zink zorgt het voor geestelijke alertheid en maakt het honden beter aanspreekbaar. Hierdoor is dergelijk supplement EXTRA zeer geschikt voor het “wegtrainen” van ongewenst (angst-) gedrag.

2. Een fytotherapeutische druppel met extracten van:

Haver (Avena sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata), Stinkende gouwe (Chelidonium majus) en verdunde extracten van Hop (Humulus lupulus) en Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

voor alle situaties van angst en onrust, waaronder ook bij angst voor vuurwerk, onweer of andere harde geluiden kan half december worden ingezet. Zo’n samenstelling werkt kalmerend zonder het dier te versuffen. Haver en Passiebloem hebben een kalmerende werking. De andere ingrediënten werken in het bijzonder bij angst voor plotselinge, harde geluiden, zoals vuurwerk en luchtdrukverschillen zoals onweer.

Dé juiste natuurlijke combinatie bij vuurwerkangst!
 

Klik hier voor de flyer