Weerstand: de basis voor een gezonde hond en kat

Dé basis voor een gezonde hond of kat is een goede weerstand. Maar hoe houd je de weerstand optimaal en hoe geef je een extra boost bij een weerstandsdip? 

Ziek zijn komt door een verlaagde weerstand of een niet goed functionerend immuunsysteem, mogelijk door extreme veranderingen of hoge belasting. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en virussen die het lichaam binnendringen, herkend en ‘opgeruimd’ worden. Daarnaast speelt het een grote rol bij het aanpakken van ontstekingen en bij heling van weefsel.  

Voeding van goede kwaliteit is uiteraard van belang, en vaak is het nodig om te suppleren met extra vitaminen, mineralen, aminozuren, omega vetzuren en kruiden. De volgende factoren kunnen een negatieve invloed uitoefenen op de weerstand: seizoenswisselingen, stress door verhuizing / nieuw maatje / verlies van een maatje, operatie, medicijngebruik, antibioticakuur, chemische vlo-, teek en wormmiddelen en te weinig beweging. 

Hoe breng je het dierenlichaam in optimale conditie; hoe zorg je voor voldoende weerstand?

Houd de organen schoon!

Het immuunsysteem werkt optimaal in een schoon lichaam.

PUUR Detoxi | Drainage of Phytonics Detox comp
Eén a twee keer per jaar een kuur die ervoor zorgt dat organen beter in staat zijn om de afvalstoffen, die door medicijnen, voeding, vervuilde lucht en water in het lichaam zijn opgeslagen, te verwijderen. In het weerbaar maken van je hond of kat is een detox- of drainagekuur een belangrijke eerste stap. 

Preventief

Geef extra voedingstoffen tijdens seizoenswisselingen met name in het najaar en in de winter. 

PUUR Vita-Min of Phytonics Multivit verhoogt de weerstand, activeert het immuunsysteem en is in veel gevallen een goede basis bij het dagelijkse voer. 

PUUR Veg Omega plantaardige omega 3-6-9 vetzuren hebben een positieve uitwerking op het lichaam en kunnen door deze unieke samenstelling goed worden opgenomen. Katten kunnen beter uit de voeten met visolie. 

Omega-3 uit vette vis dagelijks een scheutje olie over het voer is aan te raden. De EPA- en DHA-vetzuren uit visolie zorgen o.a. voor soepele celmembranen, souplesse, een gezonde huid en vacht, helder- en alertheid en boosten het immuunsysteem. 

PUUR Omega-3, Icelandpet Omega-3 oil, Icelandpet Cod Oil ,Doils en Catoils

Weerstandsdip? Voor een snel herstel bij lusteloosheid, gebrekkige weerstand, gesnotter en vieze ogen. 

PUUR Echina of Phytonics All sept voor een gezond afweersysteem, een goede weerstand en optimaal functioneren van de slijmvliezen van maag, darmen en luchtwegen. Geeft het lichaam van hond en kat energie om de strijd met indringers aan te gaan. 

PUUR Resistentia | PUUR Weerstand voor dieren die vatbaar zijn, opbouwende stoffen bij lusteloosheid of een dipje. Ook goed inzetbaar na verwonding of operatie. 

PUUR L-Lysine of Phytonics L-Lysine comp ondersteunt en activeert het afweersysteem, ook in herstelperiodes. L-Lysine vermindert de replicatie van (herpes-)virussen. 

Phytonics Immu boost voor vitaliteit, energie en weerstand. Bij verminderde weerstand. Ter ondersteuning bij wisseling van de seizoenen, specifiek in het voor- en najaar. In periodes van stress, zoals vakantie, verhuizing of verlies van een maatje. 

Darmflora

Weerstand begint in de darmen. Als er een gezond evenwicht is tussen goede en slechte bacteriën is het lichaam weerbaar. Indien er een disbalans is, kan het immuunsysteem minder goed functioneren. Ondersteun met Probiotica om gezond evenwicht te bewaren in de darmen en PUUR Parasitus of Phytonics Micro comp om de weerstand te verhogen tegen ongenode gasten. 

Denk ook aan

VacciCheck

Een vaccinatie kan belastend zijn voor het lichaam en bestaande problemen verergeren. Vraag om een VacciCheck titerbepaling bij de dierenarts om te weten of jouw hond of kat goed beschermd is en je het dier zo een onnodige vaccinatie bespaard. 

STOP! Animal Bodyguard

hét groene alternatief. Bescherm huisdieren op een natuurlijke manier tegen kriebelaars met STOP! DruppelsShampoo en Omgevingsspray

Onrust of bang?

Dit kunnen factoren zijn die de weerstand doen verlagen. Phytonics Strezz geeft rust en ontspanning, zowel emotioneel als fysiek. 

Voor de luchtwegen? Weer opgelucht ademhalen met: PUUR Laryngo, -Pollen, -Sinus of -Respirato/Luchtwegen. 
Denk aan de Vetramil honingzalf producten om de weerstand van de huid te verhogen. 

Bekijk de A5 folder.