Over producten, toediening en gebruik

Hoe lang kan ik de producten nog gebruiken na openen?

Onze poeder- en kruidensupplementen zijn na openen ongeveer 1 jaar houdbaar, mits koel, droog en goed afgesloten bewaard. De fytotherapie is 5 jaar houdbaar. Sommige supplementen bevatten ingrediënten (zoals vitamine C) die na verloop van tijd iets kunnen verkleuren. Dit komt doordat het product door het steeds openen van de verpakking in aanraking komt met zuurstof (en vocht) en sommige ingrediënten zijn wat gevoeliger voor oxidatie dan andere. Maar geen zorgen, dit heeft geen nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de producten!

Wanneer geef ik (bij PUUR en Phytonics producten) een hogere/lagere dosering?

Dat hangt van het dier af want ieder dier reageert anders. De dosering op het etiket is een leidraad. De druppels van beide series moeten na ongeveer 5 dagen een effect laten zien, daarna kun je de dosering voorzichtig verhogen tot de dubbele hoeveelheid. Indien het dier niet reageert binnen 8-10 dagen, is het niet het juiste middel. 

Mijn dier reageert heel heftig, moet ik dan de dosering verlagen?

Je kunt de leidraad op het potje aanhouden, maar afhankelijk van de reactie van het dier kun je de dosering dus aanpassen. Bij een heftige reactie kun je tijdelijk stoppen of teruggaan in dosering en heel langzaam de dosering weer opbouwen. Gelukkig zegt deze reactie van het dier wel dat het het juiste middel is. 

Hoe dien ik druppels toe?

Omdat de druppels alcohol bevatten, kan het zijn dat katten de druppels niet accepteren. Probeer eens deze truc: houd een (metalen) theelepeltje onder de hete kraan of quooker. Laat het water eraf glijden en druppel de hoeveelheid druppels op het hete lepeltje. Door de warmte verdampt de alcohol. Zuig de vloeistof van het lepeltje op met een doseerspuitje en geef dit rechtstreeks in de bek van de kat of meng door iets lekkers. Voor het beste resultaat moeten de druppels in aanraking komen op schoon mondslijmvlies maar als dit de acceptatie vermoeilijkt mag het uiteraard door iets lekkers gemengd worden. Geef dan eerst een klein beetje met de juiste hoeveelheid, en geef een half uur erna de volledige maaltijd. Bekijk hier het filmpje over de toediening van de druppels bij de kat. Over toediening van medicatie bij hond en kat kun je ook lezen in onze kennisbank.

Hoe dien ik tabletten of capsules toe?

Tabletten of capsules kunnen door het voer gegeven worden. 

Hoe dien ik de poeders toe?

Je kunt het poeder gewoon over het voer geven. Wanneer je droog voer geeft (brokken), dan is het verstandig dat eerst een beetje nat te maken. Begin altijd met een heel klein beetje, om je dier aan de smaak te laten wennen. Dit geldt ook voor olie over het voer! TIP: Eet je dier het niet op? Geef een dag niets, en begin de dag daarna met een mespuntje van het poeder. Zo kan je dier langzaam wennen aan de smaak. Bouw dit heel langzaam op. Wat  natvoer, of iets dat je hond/ kat heel lekker vindt kan helpen om dit makkelijker te maken.

Kan ik de NML producten ook zelf gebruiken? 

Ja zeker! De kwaliteit van de ingrediënten zijn 'human grade', dus zeker geschikt voor humaan gebruik.
Enkele producten van Phytonics zijn al speciaal gemaakt voor humaan gebruik. Bekijk die producten hier.  

Er zitten stukjes in de druppels, wat is dat?

Dat is bezinksel. Delen van planten en kruiden. Dat geeft helemaal niets, even goed schudden, met de onderkant op de handpalm kloppen.

Kan ik de producten geven aan een drachtig/zogend dier?

Dat kan, maar altijd in overleg met een dierenarts of therapeut die bekend is met de werking van fytotherapie. Via info@nmlhealth.com zijn al de uitgebreide productteksten op te vragen. 

Kan ik de producten gebruiken bij puppy’s, kittens en veulens?

Ja dat kan, maar wij adviseren de dosering minimaal te halveren en de druppels op een warm lepeltje te doen zodat de alcohol verdampt. 


Zit jouw vraag er niet bij?

Maak dan gebruik van onze zoekmachine. Wie weet vind je het antwoord in de kennisbank of in de blogs. Is het dan nog niet duidelijk, neem dan contact op met NML health via de mail of telefoon. We zullen je graag verder helpen.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.