Over producten, toediening en gebruik

Hoe lang kan ik de producten nog gebruiken na openen?

Er staat een t.h.t. datum op elke verpakking. Dit is tenminste houdbaar tot. Tot deze datum is de kwaliteit gegarandeerd. Vermijd direct zonlicht en bewaar het product droog en bij een temperatuur tussen 5 - 20 celsius.
Wij adviseren de potjes zalf goed schoon te maken met een tisseu voordat het wordt terugzet in de kast. Bijvoorbeeld bij de zink zwavelzalf. Dit ter voorkoming van bacteriegroei in het potje.

Mag ik de Doils joint olie en de poeder PUUR Muscle mass tegelijk geven over het voer?

Dat mag tegelijkertijd hoor, geen enkel probleem. Het zijn allebei producten voor souplesse en vitaliteit, die elkaar mooi aanvullen. 

Trekt honingzalf vliegen aan?

Nee, daar hebben ze bij het recept rekening mee gehouden. Aan de honingzalf zijn etherische oliën toegevoegd die vliegen en andere insecten niet lekker vinden. Hierdoor trekt de honingzalf geen vliegen aan.
Deze etherische oliën zijn alleen toegevoegd in de zalf.

Wanneer geef ik (bij PUUR en Phytonics producten) een hogere/lagere dosering?

Dat hangt van het dier af want ieder dier reageert anders. De dosering op het etiket is een leidraad. De druppels van beide series moeten na ongeveer 5 dagen een effect laten zien, daarna kun je de dosering voorzichtig verhogen tot de dubbele hoeveelheid. Indien het dier niet reageert binnen 8-10 dagen, is er niet gekozen voor het juiste middel. 

Ik krijg de druppels niet naar binnen bij mijn kat, hoe doe ik dat? 

Omdat de druppels alcohol bevatten, kan het zijn dat katten de druppels niet accepteren. Gebruik deze truc: houd een (metalen) theelepeltje onder de hete kraan of quooker. Laat het water eraf glijden en druppel de hoeveelheid druppels op het hete lepeltje. Door de warmte verdampt de alcohol. Zuig de vloeistof van het lepeltje op met een doseerspuitje en geef dit rechtstreeks in de bek van de kat of meng door iets lekkers. Voor het beste resultaat moeten de druppels in aanraking komen op schoon mondslijmvlies maar als dit de acceptatie vermoeilijkt mag het uiteraard door iets lekkers gemengd worden. Geef dan eerst een klein beetje met de juiste hoeveelheid, en geef een half uur erna de volledige maaltijd. Bekijk hier het filmpje over de toediening van de druppels bij de kat. Over toediening van medicatie bij hond en kat kun je ook lezen in onze kennisbank.

Stel het dier reageert meteen heel heftig, moet dan meteen de dosering verlaagd (gehalveerd) worden?

Je kunt de leidraad op het potje aanhouden, maar afhankelijk van de reactie van het dier kun je de dosering dus aanpassen. Bij een heftige reactie kun je tijdelijk stoppen of teruggaan in dosering en heel langzaam de dosering weer opbouwen. Gelukkig zegt deze reactie van het dier wel dat het het juiste middel is. 

Kan ik de NML producten ook zelf gebruiken? 

Ja dat kan, de kwaliteit van de ingrediënten zijn 'human grade', dus zeker geschikt voor humaan gebruik.
Enkele producten van Phytonics zijn al speciaal gemaakt voor humaan gebruik. Bekijk de producten hier.  

Welke vis wordt gebruikt voor het maken van Omega-3 oil van Icelandpet?

Ansjovis en sardientjes.

Er zitten stukjes in de druppels, wat is dat?

Dat is bezinksel. Delen van planten en kruiden. Dat geeft helemaal niets, even goed schudden, met de onderkant op de handpalm kloppen.

Zit jouw vraag er niet bij?

Maak dan gebruik van onze zoekmachine. Wie weet vind je het antwoord in de kennisbank of in de blogs. Is het dan nog niet duidelijk, neem dan contact op met NML health via de mail of telefoon. We zullen je graag verder helpen.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.