FAQ

Trekt honingzalf vliegen aan?

Nee, daar hebben ze bij het recept rekening mee gehouden. Aan de Honingzalf zijn etherisch olien toegevoegd die vliegen en andere insecten niet lekker vinden. Hierdoor trekt de honingzalf geen vliegen aan. Deze etherische oliën zijn alleen toegevoegd in de zalf.

Mijn hond heeft epilepsie, mag ik Choline gebruiken?

Het is belangrijk secundaire epilepsie uit te sluiten. Bij seniele epilepsie, wordt Choline juist voorgeschreven om de hersenfunctie te normaliseren.

Wanneer geef ik (bij PUUR en Phytonics producten) een hogere/lagere dosering?

Dat hangt van het dier af want ieder dier reageert anders. De dosering op het etiket is een leidraad. De druppels van beide series moeten na ongeveer 5 dagen een effect laten zien, daarna kun je de dosering voorzichtig verhogen tot de dubbele hoeveelheid. Indien het dier niet reageert binnen 8-10 dagen, is er niet gekozen voor het juiste middel. 

Ik krijg de druppels niet naar binnen bij mijn kat, hoe doe ik dat? 

Omdat de druppels alcohol bevatten, kan het zijn dat katten de druppels niet accepteren. Gebruik deze truc: houd een (metalen) theelepeltje onder de hete kraan of quooker. Laat het water eraf glijden en druppel de hoeveelheid druppels op het hete lepeltje. Door de warmte verdampt de alcohol. Zuig de vloeistof van het lepeltje op met een doseerspuitje en geef dit rechtstreeks in de bek van de kat of meng door iets lekkers. Voor het beste resultaat moeten de druppels in aanraking komen op schoon mondslijmvlies maar als dit de acceptatie vermoeilijkt mag het uiteraard door iets lekkers gemengd worden. Geef dan eerst een klein beetje met de juiste hoeveelheid, en geef een half uur erna de volledige maaltijd. Bekijk hier het filmpje over de toediening van de druppels bij de kat. 

Stel het dier reageert meteen heel heftig, dan moet de dosering verlaagd (gehalveerd) worden.

Je kunt de leidraad op het potje aanhouden, maar afhankelijk van de reactie van het dier kun je de dosering dus aanpassen. Bij een heftige reactie kun je tijdelijk stoppen of teruggaan in dosering en heel langzaam de dosering weer opbouwen. Gelukkig zegt deze reactie van het dier wel dat het het juiste middel is. 

Kan ik de NML producten gebruiken bij mijn drachtige/zogende hond?

Dat kan, maar altijd in overleg met een dierenarts of therapeut die bekend is met de werking van fytotherapie. Via info@nmlhealth.com zijn al uitgebreide productteksten op te vragen. 

Kan ik de NML producten gebruiken bij puppy’s/kittens?

Ja dat kan, wij adviseren de dosering minimaal te halveren en de druppels op een warm lepeltje te doen zodat de alcohol verdampt.

Kan ik de NML producten ook zelf gebruiken? 

Ja dat kan, de kwaliteit van de ingrediënten zijn 'human grade', dus zeker geschikt voor humaan gebruik. Enkele producten van Phytonics zijn al speciaal gemaakt voor humaan gebruik. Bekijk de producten hier.  

Hoe stimuleer ik een betere nierfunctie bij mijn hond of kat?

Voor een goede nierfunctie, geef PUUR Kidney én Phytonics Kidney comp in combinatie met goede Omega-3 vetzuren. Tweederde van de katten/honden krijgen op latere leeftijd te maken met vermindert functioneren van de nieren. Voor de kat is toevoeging van Catoils Vital met hoog EPA/DHA belangrijk. Honden hebben veel baat bij toevoeging van PUUR Omega-3 aan hun voer. Honden en katten zijn vleeseters. Zij hebben eiwitten uit dierlijke bron nodig. 

Mijn hond/kat beweegt minder soepel, welke NML producten kan ik geven?

Voor de hond geef een Glucosamine supplement én een goede Omega-3 olie zoals Doils, PUUR of Icelandpet olie. Je kan een Glucosamine supplement ook afwisselen met een product voor sterkere spieren, dit bevat namelijk ook Glucosamine. Zorg altijd voor uitgebreid supplement met extra Chondroïtine, MSM en Magnesiumcitraat. De kat moet vaak wennen aan een Glucosamine supplement, zeker als het er een is met toegevoegde kruiden voor verlichting en demping. Daarom adviseren wij voor de stramme kat om PUUR Arthro druppels te geven. Omega-3 visolie, van PUUR, Icelandpet of Catoils. Een druppel op het pootje kan ook, dan likt de kat het eraf. 

Welke NML producten geef je bij een reactie op grassen of pollen.

Net als mensen, kunnen honden kriebels krijgen van grassen, pollen en dwarrelend stuifmeel. Krabben, korsten en een rode huid op lichaam en tussen de poten en tenen. Voeding uit dierlijke bron is belangrijk, want daar zitten weinig afvalstoffen in. Het afweersysteem werkt te hard, dus goed voer en een toevoeging van extra Omeg-3 visolie, werkt ook op huid en vacht bij de krabbers. De desensibiliserende druppels PUUR Pollen maken weerbaar. Smeer Vetramil honingzalf op de aangedane plekken.

Wanneer zet je Phytonics Hypo balance of Gluco balance in? 

Als paarden met hormonale verstoringen ongemak aan de hoeven ervaren, kan Hypo balance ingezet worden met Phytonics Podo comp. Paarden die slecht reageren op suiker, kunnen naast Hypo balance en aanpassing van het voedingsmanagement (minder suiker en meer eiwitten in het rantsoen) ook Gluco balance toegediend krijgen. 

Welke vis wordt gebruikt voor PUUR Omega-3?

Sardientjes, haring, makreel, tonijn en ansjovis. 

PUUR Tranquil / Rust doet niets voor mijn hond? 

Ieder dier is anders. De dosering op het etiket is een leidraad. De ene hond heeft hier genoeg aan, de andere kan uit de voeten met minder en de ander heeft een hogere dosering nodig om rustig te worden. Je merkt het aan je hond als het middel aanslaat, aan de rust en het haalt de scherpe kantjes eraf. Ga op zoek naar de juiste dosering voor je hond en bouw heel langzaam de dosering op. Heb je dat ‘aanhaakmoment’ gevonden? Dan kan je bij die dosering blijven. Na een langere, stabiele situatie kan er gekeken worden of de dosering afgebouwd kan worden met hetzelfde resultaat. 

Is je vraag niet beantwoord? Zoek in de zoekmachine.