Hond

Mijn Golden retriever is oud, stijf en stram. Nu kan zij helaas ook niet meer haar plas ophouden. Wat kan ik haar het beste geven? 

Phytonics Bladder comp of de PUUR Cranberry ondersteunen de functie van de blaas.
Om de spieren van de blaas te ondersteunen is het altijd fijn om te weten wanneer het urineverlies optreed en wat de mogelijke oorzaak is. Is het de blaassluitspier dan adviseren wij de PUUR Muscle mass
Cholodin ondersteunt de oudere hond o.a. mentaal, zodat de hond meer alert is op aandrang. Voor de ondersteuning van een slappe achterhand, adviseren wij de PUUR Spondy.

Mijn hond is de laatste tijd strammer en komt moeilijk uit zijn mand. Wat kan ik hem het beste geven? PUUR Glucosamine extra of de PUUR Muscle mass? Of allebei?

Het is óf de PUUR Muscle mass óf de PUUR Glucosamine extra. Veel mensen wisselen het af per pot of per 2 weken. 
Beide producten zijn goed te combineren met Doils Joint. Dat is een Omega -3 olie met de vetzuren EPA en DHA waarvan is aangetoond dat dat een gunstig effect heeft op gewrichten en soepele celmembranen.

Mijn hondje is gegrepen door een grote hond en is sindsdien erg angstig. Hij vertoont vlucht- en aanvalgedrag. Wat kan ik hem het beste geven?

Op korte termijn kunnen de druppels van Phytonics Strezz bijdragen aan een snel mentaal en fysiek traumaherstel. Daarnaast adviseren we PUUR Tranquil, een poeder dat je iedere dag over het eten doet tijdens het weer weerbaar maken van je hond. Dit poeder zorgt ervoor dat de hond rustiger wordt en weer gemakkelijker kan socialiseren met andere honden. Ook belangrijk: beide middelen maken de hond niet suf.

Mijn hond heeft epilepsie, mag ik Choline gebruiken?

Het is belangrijk secundaire epilepsie uit te sluiten. Bij primaire epilepsie, wordt Choline juist voorgeschreven om de hersenfunctie te normaliseren. Als de oorzaak van de secundaire epilepsie wordt aangepakt kan Choline een mooie extra ondersteuning bieden.

Kan ik de NML producten gebruiken bij mijn drachtige/zogende hond?

Dat kan, maar altijd in overleg met een dierenarts of therapeut die bekend is met de werking van fytotherapie.
Via info@nmlhealth.com zijn al de uitgebreide productteksten op te vragen. 

Kan ik de NML producten gebruiken bij puppy’s?

Ja dat kan, maar wij adviseren de dosering minimaal te halveren en de druppels op een warm lepeltje te doen zodat de alcohol verdampt. 

Hoe ondersteun ik de nierfunctie van mijn hond?

Voor het ondersteunen van de nierfunctie, adviseren wij PUUR Kidney of Phytonics Kidney comp in combinatie met goede Omega-3 vetzuren.
Honden en katten zijn vleeseters. Zij hebben hoogwaardige en onbewerkte eiwitten uit dierlijke bron nodig. Een nierdieet bevat een laag fosforgehalte.
Een toevoeging van Omega-3 aan het voer kan bijdragen aan het ondersteunen van de nierfunctie.

Mijn hond heeft elk voorjaar jeuk, wat kan ik hem geven?

Bij een huidreactie die ontstaan is na een vlooienbeet adviseren wij PUUR Cteno. Bij een huidreactie zonder duidelijke oorzaak adviseren wij PUUR Derma. Kijk ook zeker of de oorzaak pollen kan zijn, denk dan aan PUUR Pollen
Om de spijsvertering te ondersteunen mag er langere tijd Omega-3 olie worden gegeven, wij adviseren ook om verse, onbewerkte voeding van dierlijke oorsprong te voeren waardoor het lichaam zo min mogelijk wordt belast met toevoegingen van granen en conserveermiddelen. 

Zit jouw vraag er niet bij?

Maak dan gebruik van onze zoekmachine. Wie weet vind je het antwoord in de kennisbank of in de blogs. Is het dan nog niet duidelijk, neem dan contact op met NML health via de mail of telefoon. We helpen je graag verder.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.