Hond

Mag ik bij een hond met epilepsie ook Choline geven?

Het is belangrijk secundaire epilepsie uit te sluiten. Bij primaire epilepsie, wordt Choline juist voorgeschreven om de hersenfunctie te normaliseren. Als de oorzaak van de secundaire epilepsie wordt aangepakt kan Choline een mooie extra ondersteuning bieden.

Kan ik de NML producten gebruiken bij een drachtige/zogende hond?

Dat kan, maar altijd in overleg met een dierenarts of therapeut die bekend is met de werking van fytotherapie.
Via info@nmlhealth.com zijn al de uitgebreide productteksten op te vragen. 

Kan ik de NML producten gebruiken bij puppy’s?

Ja dat kan, maar wij adviseren de dosering minimaal te halveren en de druppels op een warm lepeltje te doen zodat de alcohol verdampt. 

Hoe ondersteun ik de nierfunctie van een hond?

Voor het ondersteunen van de nierfunctie, adviseren wij PUUR Kidney of Phytonics Kidney comp in combinatie met goede Omega-3 vetzuren.
Honden zijn vleeseters. Zij hebben hoogwaardige en onbewerkte eiwitten uit dierlijke bron nodig. Een nierdieet bevat een laag fosforgehalte.
Een toevoeging van Omega-3 aan het voer kan bijdragen aan het ondersteunen van de nierfunctie.

Wat kan ik het beste geven als een hond terugkerende jeuk heeft in het voorjaar?

Bij een huidreactie die ontstaan is na een vlooienbeet adviseren wij PUUR Cteno. Bij een huidreactie zonder duidelijke oorzaak adviseren wij PUUR Derma. Kijk ook zeker of de oorzaak pollen kan zijn, denk dan aan PUUR Pollen
Om de spijsvertering te ondersteunen mag er langere tijd Omega-3 olie worden gegeven, wij adviseren ook om verse, onbewerkte voeding van dierlijke oorsprong te voeren waardoor het lichaam zo min mogelijk wordt belast met toevoegingen van granen en conserveermiddelen. 

Zit jouw vraag er niet bij?

Maak dan gebruik van onze zoekmachine. Wie weet vind je het antwoord in de kennisbank of in de blogs. Is het dan nog niet duidelijk, neem dan contact op met NML health via de mail of telefoon. We helpen je graag verder.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.