Hond

Hoe dien ik STOP! druppels toe?

Bekijk hier het filmpje

Mijn hond/ kat plast veel/ drinkt veel, wat moet ik doen? 

Raadpleeg de dierenarts! Dit kan een symptoom zijn van blaas- of nierproblemen, diabetes of andere ernstige aandoeningen. Laat je dier eerst door de dierenarts controleren.

Mijn oudere hond heeft een verminderde nierfunctie, wat kan ik doen?

Je kunt preventief PUUR Kidney, in combinatie met de PUUR Urogeni of Phytonics Kidney geven. Vraag advies over de voeding en zorg dat je dier voldoende drinkt.

Mijn (oudere) hond mankeert niets, kan ik hem dan wel ondersteunen met supplementen?

Uiteraard begint alles met goede voeding voor je dier. Een scheutje Omega-3 olie (capsules, of als visolie/ veg omega olie) door het voer, zorgt voor extra weerstand en kan naast de voeding gegeven worden. 

Ontwormen? Wanneer wel, wanneer niet?

Standaard ontwormen raden wij niet aan. Laat regelmatig ontlasting onderzoek doen. Als er geen parasitaire besmetting is, hoef je geen chemische wormenkuur te geven. Een kuurtje PUUR Parasitus maakt het darm milieu minder aantrekkelijk voor parasieten.

Enten? Wanneer wel, wanneer?

Laat een VacciCheck doen door je dierenarts en bepaal of je hond beschermd is tegen een aantal ziektes. Als de hond beschermd is, is een extra enting niet nodig.

Mag ik bij een hond met epilepsie ook Choline geven?

Het is belangrijk secundaire epilepsie uit te sluiten. Bij primaire epilepsie, wordt Choline juist voorgeschreven om de hersenfunctie te normaliseren. Als de oorzaak van de secundaire epilepsie wordt aangepakt kan Choline een mooie extra ondersteuning bieden.

Hoe ondersteun ik de nierfunctie van een hond?

Voor het ondersteunen van de nierfunctie, adviseren wij PUUR Kidney of Phytonics Kidney comp in combinatie met goede Omega-3 vetzuren.
Honden zijn vleeseters. Zij hebben hoogwaardige en onbewerkte eiwitten uit dierlijke bron nodig. Een nierdieet bevat een laag fosforgehalte.
Een toevoeging van Omega-3 aan het voer kan bijdragen aan het ondersteunen van de nierfunctie.

Wat kan ik het beste geven als een hond terugkerende jeuk heeft in het voorjaar?

Bij een huidreactie die ontstaan is na een vlooienbeet adviseren wij PUUR Cteno. Bij een huidreactie zonder duidelijke oorzaak adviseren wij PUUR Derma. Kijk ook zeker of de oorzaak pollen kan zijn, denk dan aan PUUR Pollen
Om de spijsvertering te ondersteunen mag er langere tijd Omega-3 olie worden gegeven, wij adviseren ook om verse, onbewerkte voeding van dierlijke oorsprong te voeren waardoor het lichaam zo min mogelijk wordt belast met toevoegingen van granen en conserveermiddelen. 


Zit jouw vraag er niet bij of weet je niet onder welke categorie je moet zoeken? Maak dan gebruik van onze zoekbalk (rechts)bovenin.

Staat het antwoord er niet tussen, neem dan contact op met NML health via de chat (links)onderin, via de mail of telefoon (op afspraak). We helpen je graag verder.

De advieswijzer kan je ook verder helpen. Dit handige naslagwerk is te bestellen.

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.