Kat

In de PUUR Cteno druppels zit het ingredient driekleurig viooltje (Viola tricolor). Dat is toch giftig voor een kat? 

Klopt. Maar in de PUUR Cteno | Huid zit de Viola tricolor tot de 10e verdund er voor 3% in. Dat is absoluut onschadelijk voor de kat.

Kan ik de NML producten gebruiken bij mijn drachtige/zogende poes?

Dat kan, maar altijd in overleg met een dierenarts of therapeut die bekend is met de werking van fytotherapie. Via info@nmlhealth.com zijn al uitgebreide productteksten op te vragen. 

Kan ik de NML producten gebruiken bij puppy’s/kittens?

Ja dat kan, wij adviseren de dosering minimaal te halveren en de druppels op een warm lepeltje te doen zodat de alcohol verdampt.

Hoe stimuleer ik een betere nierfunctie bij mijn kat?

Voor een goede nierfunctie, geef PUUR Kidney én Phytonics Kidney comp in combinatie met goede Omega-3 vetzuren. Tweederde van de katten krijgen op latere leeftijd te maken met vermindert functioneren van de nieren. Voor de kat is toevoeging van Catoils Vital met hoog EPA/DHA belangrijk. Katten zijn vleeseters. Zij hebben eiwitten uit dierlijke bron nodig.

Mijn kat beweegt minder soepel, welke NML producten kan ik geven?

Een glucosamine supplement zou zeker te adviseren zijn, maar deze worden niet altijd door een kat geaccepteerd. Zeker als het er een is met toegevoegde kruiden voor verlichting en demping. Daarom adviseren wij voor de stramme kat om PUUR Arthro druppels te geven. In combinatie met een Omega-3 visolie van PUUR, Icelandpet of Catoils. Een druppel op het pootje kan ook, dan likt de kat het eraf.

Ik krijg de druppels niet naar binnen bij mijn kat, hoe doe ik dat? 

Omdat de druppels alcohol bevatten, kan het zijn dat katten de druppels niet accepteren. Gebruik deze truc: houd een (metalen) theelepeltje onder de hete kraan of quooker. Laat het water eraf glijden en druppel de hoeveelheid druppels op het hete lepeltje. Door de warmte verdampt de alcohol. Zuig de vloeistof van het lepeltje op met een doseerspuitje en geef dit rechtstreeks in de bek van de kat of meng door iets lekkers. Voor het beste resultaat moeten de druppels in aanraking komen op schoon mondslijmvlies maar als dit de acceptatie vermoeilijkt mag het uiteraard door iets lekkers gemengd worden. Geef dan eerst een klein beetje met de juiste hoeveelheid, en geef een half uur erna de volledige maaltijd. Bekijk hier het filmpje over de toediening van de druppels bij de kat. 

Zit jouw vraag er niet bij?

Maak dan gebruik van onze zoekmachine. Wie weet vind je het antwoord in de kennisbank of in de blogs. Is het dan nog niet duidelijk, neem dan contact op met NML health via de mail of telefoon. We helpen je graag verder.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.