Paard

Suppleren bij paarden, hoe doe je dat?

Maak voor paarden een poedersupplement een beetje nat in de voederbak. Anders bestaat de kans dat het paard de poeder wegblaast. Vergeet niet om altijd -tenzij anders aangegeven door therapeut of dierenarts- met een lage dosering te beginnen en dit langzaam op te bouwen. Zo kan het paard wennen aan de smaak en kun je heftige reacties vaak voorkomen. Bovendien kan de stofwisseling van een paard al op kleine wijzigingen reageren, dus kun je dit beter geleidelijk doen.

Druppels kan je het beste met een spuitje in de mond doen of op een klein stukje brood. Liever niet vlak voor of na het krachtvoer i.v.m. de beste opname van de druppels door schoon mondslijmvlies. Als het niet lukt om de medicijnen in twee keer toe te dienen, kunt u het ook in een keer doen. Sensitieve paarden reageren soms prima op een lagere dosering dan die aangegeven op de verpakking.

Wanneer zet je Phytonics Hypo balance of Phytonics Gluco balance in bij paarden met hormonale verstoringen? 

Als (oudere) paarden met hormonale verstoringen, ongemak aan de hoeven ervaren, kan Hypo balance ingezet worden in combinatie met met Phytonics Podo comp. Paarden die slecht reageren op suiker, kunnen naast Hypo balance en aanpassing van het voedingsmanagement (minder suiker en meer eiwitten in het rantsoen) ook Gluco balance toegediend krijgen. 


Zit jouw vraag er niet bij of weet je niet onder welke categorie je moet zoeken? Maak dan gebruik van onze zoekbalk (rechts)bovenin.

Staat het antwoord er niet tussen, neem dan contact op met NML health via de chat (links)onderin, via de mail of telefoon(op afspraak) We helpen je graag verder.

Ben je al bekend met de advieswijzer? Dit handige naslagwerk helpt je met veel voorkomende vragen. Deze is mee te bestellen. advieswijzer

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts.