Blog van San

In gesprek met… Wendy Bleekemolen

In gesprek met Wendy Bleekemolen_NML health

Vandaag ben ik in gesprek met Wendy Bleekemolen van Two Lazy Seven Ranch. Een grote inspirator voor velen. Persoonlijk heeft zij mijn aandacht omdat ik me heel erg kan vinden in Natural Horsemanship. En omdat Two Lazy Seven Ranch ook nog eens dealer is van PUUR en Phytonics, zocht ik Wendy op voor deze editie van 'In gesprek met...'. 

In gesprek met… Klaske Roskam

Klaske Roskam_NMLhealth

Klaske is al jong als zij met haar ouders door het mooie Friesland fietst en gefascineerd raakt door al die schitterende paarden in de wei. Haar oom fokt Friezen, maar de 1e rijles is op een Shet als zij 6 jaar oud is. Die Shetlander leeft nu nog en is ruim 30. Als jonge dressuurrijder heeft zij het “op de harde manier geleerd”, tot zij haar NRPS/KWPN kruising kocht die zwaar mishandeld was geweest. Zij leert dat als zij in haar eentje met het paard bezig is en werkelijk luistert naar het dier, ze ineens veel meer bereikt.

In gesprek met… holistisch dierenarts Ruth Boerekamp

Ruth Boerekamp_NML health

Vandaag ben ik in Gouda in de nieuwe, mooie praktijk van Ruth. Hier behandelt zij vooral honden en katten, maar ook andere kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. Paarden behandelt Ruth op locatie. Het grote voordeel hiervan is dat het voor de paarden minder stressvol is en dat zij de omgeving en het management rondom het paard goed kan beoordelen: het ruwvoer (zelf voelen en ruiken), de stalling, de bijbehorende weide of paddock en de eventuele kuddegenoten.

In gesprek met… Eva Goudswaard, Equine Sporttherapeut en Bowen therapeut van Fit Paard

Eva Goudswaard_FitPaard_NMLhealth

Bij NML health is Eva Goudswaard een zeer graag geziene klant, maar niet alleen een klant. Zij behandelt ook geregeld onze eigen paarden en is expert op haar vakgebied.. .Maar Bowen therapie is een vrij onbekende therapie, dus vraag ik eerst eens te beschrijven wat zij precies doet.

Terugblik Horse Event 2018

Het was even wennen, deze nieuwe locatie, maar heel gunstig voor mij persoonlijk vanwege de afstand. Ik denk dat Horse Event uit zijn jasje was gegroeid op de oude locatie, maar als je hoort dat al zo lang van tevoren zaterdag uitverkocht is, vraag je jezelf af of we hier niet ook al “uit de locatie zijn gegroeid”.

Maagzweren bij paarden

Maagzweren paard_nmlhealth

Een aandoening die pijn en ongemak kan veroorzaken bij paarden is de maagzweer. Een paard is een groot dier maar heeft, in verhouding tot zijn grote lichaamsgewicht, een relatief kleine maaginhoud van zo’n 15 liter. Dat komt natuurlijk omdat een paard er op is gebouwd om de hele dag op de steppe rond te lopen en kleine hoeveelheden te grazen, en niet, zoals een roofdier, eens in de zoveel tijd een heel karkas hoeft op te peuzelen. Het maagdarmstelsel van het paard is dan ook niet te vergelijken met dat van een mens.

In gesprek met... Soe Topçuoglu

Hoefsmid Soe Topçuoglu_NML health

Soe reed in alle takken van de paardensport, tot en met Western aan toe, maar onderhield zichzelf met “gewoon” werk, want werken in de paarden levert niets op, dus bleven paarden haar grote hobby, maar niet haar werk. Tot zij op een groot keerpunt in haar leven kwam, en alle signalen haar wezen naar een richting: hoefsmid worden. Zij deed de opleiding en liep haar stage bij Dierenkliniek Emmeloord, bij de beste leermeester die zij kon bedenken: Hans van Maurik. 

Achtentwintig word je niet zomaar

Paard Ike_nmlhealth

We weten dat paarden boven de 18 jaar toch echt al wat ouder beginnen te worden, hoewel sommige tot op hele hoge leeftijd zich gedragen als een jong dier. Zo zag ik eens een 32-jarige pony die een beetje ingedut was, ineens enorm opbloeien toen een 2-jarig Shetlander hengstje bij hem in de kudde kwam… Hij is uren met die kleine aan het spelen! 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San