Blog van San

In gesprek met... Annette Timmer over paarden iriscopie

In gesprek met... Annette Timmer over paarden iriscopie_NML health

Vandaag mocht ik een interview houden met Annette Timmer. Geboren in een paardenfamilie (Anton Ebben was haar oom), is zij een paardenvrouw in hart en nieren. In haar werk voelde Annette het wanneer er iets mis was met de paarden die zij reed en zocht zij naar een manier om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Iriscopie bleek voor haar de weg.

Hondenprofessionals met passie... Norina Pauletta

Hondenprofessionals met passie Norina Pauletta blog NML health

In deze nieuwe rubriek gaat Sandra Cartesan in gesprek met hondenprofessionals over hun passie voor hun werk en hun liefde voor honden. Hondentrimmer Norina Pauletta uit Santpoort bijt de spits af. Als een hond bij haar komt, gaat hij niet alleen met een mooie coupe naar huis, maar is het baasje ook een stuk wijzer geworden met allerhande tips over verzorging en voeding. 

In gesprek met... Annemarie Silvius van der Toorn

NML health in gesprek met Annemarie Silvius van der Toorn_e-quine.com

In de rubriek ‘In gesprek met’ duikt onze San in de veelzijdigheid van deze duizendpoot op paardengebied. Annemarie is onder meer directeur van e-quine.com, hoofddocent aan deze opleiding en auteur van paardenboeken. San: “Annemarie is een begrip in de paardenwereld en wordt geassocieerd met trailerladen en de vele clinics en workshops die zij geeft op belangrijke evenementen.” 

In gesprek met… Wendy Bleekemolen

In gesprek met Wendy Bleekemolen_NML health

Vandaag ben ik in gesprek met Wendy Bleekemolen van Two Lazy Seven Ranch. Een grote inspirator voor velen. Persoonlijk heeft zij mijn aandacht omdat ik me heel erg kan vinden in Natural Horsemanship. En omdat Two Lazy Seven Ranch ook nog eens dealer is van PUUR en Phytonics, zocht ik Wendy op voor deze editie van 'In gesprek met...'. 

In gesprek met… Klaske Roskam

Klaske Roskam_NMLhealth

Klaske is al jong als zij met haar ouders door het mooie Friesland fietst en gefascineerd raakt door al die schitterende paarden in de wei. Haar oom fokt Friezen, maar de 1e rijles is op een Shet als zij 6 jaar oud is. Die Shetlander leeft nu nog en is ruim 30. Als jonge dressuurrijder heeft zij het “op de harde manier geleerd”, tot zij haar NRPS/KWPN kruising kocht die zwaar mishandeld was geweest. Zij leert dat als zij in haar eentje met het paard bezig is en werkelijk luistert naar het dier, ze ineens veel meer bereikt.

In gesprek met… holistisch dierenarts Ruth Boerekamp

Ruth Boerekamp_NML health

Vandaag ben ik in Gouda in de nieuwe, mooie praktijk van Ruth. Hier behandelt zij vooral honden en katten, maar ook andere kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. Paarden behandelt Ruth op locatie. Het grote voordeel hiervan is dat het voor de paarden minder stressvol is en dat zij de omgeving en het management rondom het paard goed kan beoordelen: het ruwvoer (zelf voelen en ruiken), de stalling, de bijbehorende weide of paddock en de eventuele kuddegenoten.

In gesprek met… Eva Goudswaard, Equine Sporttherapeut en Bowen therapeut van Fit Paard

Eva Goudswaard_FitPaard_NMLhealth

Bij NML health is Eva Goudswaard een zeer graag geziene klant, maar niet alleen een klant. Zij behandelt ook geregeld onze eigen paarden en is expert op haar vakgebied.. .Maar Bowen therapie is een vrij onbekende therapie, dus vraag ik eerst eens te beschrijven wat zij precies doet.

Terugblik Horse Event 2018

Het was even wennen, deze nieuwe locatie, maar heel gunstig voor mij persoonlijk vanwege de afstand. Ik denk dat Horse Event uit zijn jasje was gegroeid op de oude locatie, maar als je hoort dat al zo lang van tevoren zaterdag uitverkocht is, vraag je jezelf af of we hier niet ook al “uit de locatie zijn gegroeid”.

Maagzweren bij paarden

Maagzweren paard_nmlhealth

Een aandoening die pijn en ongemak kan veroorzaken bij paarden is de maagzweer. Een paard is een groot dier maar heeft, in verhouding tot zijn grote lichaamsgewicht, een relatief kleine maaginhoud van zo’n 15 liter. Dat komt natuurlijk omdat een paard er op is gebouwd om de hele dag op de steppe rond te lopen en kleine hoeveelheden te grazen, en niet, zoals een roofdier, eens in de zoveel tijd een heel karkas hoeft op te peuzelen. Het maagdarmstelsel van het paard is dan ook niet te vergelijken met dat van een mens.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San