Blog van San

Paardenprofessional met passie... holistisch dierenarts Maaike van Schie

In de serie professionals met passie stond Maaike van Schie van praktijk ‘Chiropractie voor paarden’ al heel lang als kandidaat op de wensenlijst van San. Dus toen eindelijk de afspraak tot stand kwam en San en de holistische dierenarts elkaar ontmoetten aan de rand van een paardenweide, ontrolde het gesprek zich als vanzelf. Chiropractie, acupunctuur, maar vooral de holistische blik van Maaike, het maakt haar tot een gepassioneerde paardenprofessional.

Najaarsblues: kootholtes in de stress; wat heeft de weerstand ermee te maken?

Het najaar is de tijd waarin de weerstand van paarden het zwaar te verduren krijgt. Door de weersomslag, aanmaken van de wintervacht en daarnaast vaak ook nog eens veel andere veranderingen voor paarden. Denk aan andere stalgenoten, minder beweging en verandering in het rantsoen. En dan de regen die het najaar met zich meebrengt. Letterlijk natte sokken, mok dreigt. Kortom: najaarblues. Door een goede voorbereiding (detox!) en te zorgen voor een goede weerstand kun je veel ellende voor zijn.

Irene Feenstra-de Jonge van Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor Dieren

Via de hond van een vriendin kwam San het centrum voor Fysiotherapie en Hydrotherapie (FHCD) in Amsterdam op het spoor. Onder de indruk van de deskundigheid van dit team therapeuten laat San Irene Feenstra – de Jonge aan het woord in deze editie van de rubriek ‘Hondenprofessionals met passie’. Irene is samen met Lonneke Haan eigenaar van FHCD.

Ontlasting? Veel honden tobben ermee

Bij NML health krijgen wij veel vragen over een goede stoelgang bij de hond. Vaak bellen eigenaren ons als ze al lange tijd lopen te tobben en al veel verschillende dingen geprobeerd hebben. Wat kun je nou het beste doen? Om te beginnen is voorkomen altijd beter dan genezen. ‘Je bent wat je eet’ zegt men en dat klopt ook. In deze blog wijst San op de risico’s en signalen van een verstoorde spijsvertering en hoe je een dier kunt ondersteunen.

Suikers, fructaan en gras, hoe zit het nou?

Sandra Cartesan, projectleider paard en buitendienstmedewerker bij NML health, deelt haar jarenlange zoektocht naar kennis over weidemanagement.  Zij raadpleegde Ron Hofmann van Bio-ron, specialist in bodembeheer en Remco Sikkel, auteur van het boek ‘Hoefbevangenheid’. Haar conclusie: Er valt heel wat te lezen en leren over weides voor paarden. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de impact van de in de afgelopen decennia ernstig toegenomen temperaturen en droogte, ook van invloed is op de kwaliteit, samenstelling van het gras, bodem en de weilanden.”

In gesprek met... Marian van Eijck van Natuurlijk Paarden Praktijk en Guasha

Deze keer sprak San met van Marian van Eijck, die haar praktijk heeft in Riel. Vanuit een passie voor paarden en door ervaring gegroeide interesse voor natuurgeneeskunde begon deze veelzijdige therapeute in 2015 haar Natuurlijk Paarden Praktijk. Haar verlangen naar kennis bracht haar op het pad van Guasha, een massage-schraaptechniek waarbij blokkades in het lichaam worden opgeheven. Zowel bij mens en dier. Wie Marian van Eijck is en wat haar beweegt, lezen we in deze ‘In gesprek met’. 

Hondenprofessional met passie... Sam Turner: 'Neem nooit zomaar een pup'

Iedere professional die zich bezighoudt met honden heeft wel eens van haar gehoord, of misschien zelfs wel les van haar gehad: Sam Turner. Trainer, docent en spreker op congressen en seminars als het gaat om ontwikkeling, balans en coördinatie bij honden. Sam is een autoriteit op dit gebied en deelt graag haar kennis met andere hondenprofessionals. Hoog tijd voor een gesprek met deze ‘Hondenprofessional met passie’. 

Hondenprofessional met passie... Mike van Natuurlijk voor de hond

In deze editie van Hondenprofessional met passie spreekt San met Mike den Ouden van Natuurlijk voor de hond, een webshop voor natuurlijke voeding en meer. Het was zijn eigen hond, die extra zorg en aandacht nodig had, die Mike ertoe aanzette zich te gaan verdiepen in voeding en natuurlijke gezondheid van honden. Mike: “Ik geloof in het zelfgenezend vermogen van een dier en mijn doel is dan ook zoveel mogelijk mensen en honden te bereiken met natuurlijke kwaliteitsproducten. Om zo de levenskwaliteit van onze geliefde viervoeters te verbeteren.” 

In gesprek met... Sonja Tiehuis van Freedom Riding Articles

In deze ‘in gesprek met’ spreekt San met Sonja Tiehuis. Als groot voorstander van paardvriendelijk rijden, dus bitloos, boomloos en ijzerloos, startte zij samen met haar man Jan Edixhoven een eigen artikellijn onder de naam Freedom Riding Articles. San: “Als er iemand is die veel paardeneigenaren heeft geïnspireerd, dan is het denk ik Sonja Tiehuis wel.”

In gesprek met... dierentherapeute Eveline Hekkenberg

In deze 'In gesprek met' spreekt San met Eveline Hekkenberg. In haar holistische dierenpraktijk in het Limburgse Belfeld behandelt zij zowel paarden als mensen. Haar basis is de klassieke homeopathie, aangevuld met lichtacupunctuur, Lecher antenne en een scala aan andere therapieën. Bij Eric Laarakker van Den Hoek leerde zij de theorie en praktijk in het werken met supplementen, fytotherapie en connecties. Eveline: "Omdat het dier de spiegel is van de eigenaar neem ik, indien nodig en met toestemming, ook de eigenaar mee in de behandeling.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San