Blog van San

In gesprek met... Remco Sikkel

In gesprek met Remco Sikkel_NML health

In deze editie is San in gesprek met Remco Sikkel, auteur van het boek 'Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen'. Onlangs bracht hij zijn nieuwste boek uit: 'Hoefkatrolontsteking: begrijpen, behandelen, voorkomen', weer net zo informatief als zijn eerste boek. Met name de eerste uitgave van zijn boek over hoefbevangenheid deed veel stof opwaaien: Hoefbevangenheid gaat over veel meer dan alleen voeding.

Massage, balans en sport centraal in ‘Pijn bij honden’

Cursus Pijn bij honden, Margriet Koopman

In het laatste weekend van de opleiding ‘Pijn bij honden deel 2’ op 8 en 9 juni ging het over massage, balans en coördinatie en sport. Hoe doorbreek je een pijnpatroon bij de hond? En waar let je op bij revalidatie en training? De sprekers Judith Hofman, Sam Turner en Margriet Koopman  deelden vol passie hun kennis en ervaring. Organisator Michelle Vrolijk kijkt tevreden terug: “Wat was dit een prachtige afsluiting van deze cursus!” Gewapend met nieuwe kennis én een flesje PUUR Dolor in de Goodiebag keerden de cursisten na afloop weer huiswaarts. Een goed besteed Pinksterweekend.

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In haar praktijk Equizenz combineert HSP coach- en therapeut Jolanda Kleiss haar liefde voor paarden met het begeleiden van hoog sensitieve mensen. In haar coach- en begeleidingstrajecten put zij uit een groot scala therapievormen met natuurgeneeskunde, paarden en kunst als de basis. Na een uitgebreide intake, kan de behandeling bestaan uit coaching met inzet van paarden. Maar ook kunstzinnige therapie, Bach Bloesems, Systemisch werk, Orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer.

Droes? Een update!

Droes - foto Paardendokters

Om eigenaars bewust te maken van de impact van droes op het paard en zijn omgeving gaf paardenarts Erica van den Broek van Paardendokters op 15 mei een lezing. Dit deed zij samen met Rutger van der Peet, staleigenaar van Stal ’s Gravenweg in Vogelenzang. Deze grote pensionstal midden in de natuur, werd na 23 jaar geen enkel geval van droes te hebben gehad, er ineens heftig mee geconfronteerd. Wat een ramp! Gelukkig kreeg hij het met de juiste maatregelen snel onder controle. De ELISA-bloedtest, een nieuwe benadering in het bestrijden van droes, blijkt van grote waarde.

Opbouw van sterke spieren bij je paard

Een droom van elke paardenbezitter: een mooi, gespierd paard! In welke tak van de sport jij ook actief bent en ook voor recreatieve ruiters geldt: een goed bespierd paard heeft minder kans op blessures. Maar ook oude paarden met artroseklachten hebben baat bij een sterk spierkorset. Dit bereik je door goede training, juiste voeding en een kwalitatief supplement.

Terugblik op Voorjaarsdagen 2019

En dan zijn ze weer voorbij. Afgelopen dagen 10-12 april, stroomde de Fokkerhal in Den Haag vol met standhouders en bezoekers van de Voorjaarsdagen 2019. Dierenprofessionals kregen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en/of lezingen bij te wonen. Op de Expo was het gezellig druk. Zeker de eerste dag.

Paard Azar weer op de been

Het ene paard is gevoeliger voor overbelasting van het bewegingsapparaat dan het andere. Dat is nu eenmaal zo. Zonder dat altijd helemaal duidelijk is waar de gevoeligheid van gewrichten, pezen en spieren vandaan komt. Natuurlijk houd je er rekening mee in het doseren van werk en training. Maar ondersteunen met supplementen helpt je paard ook lekkerder te bewegen. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van Joanne de Mooy over haar paard Azar.

In gesprek met... Annette Timmer over paarden iriscopie

In gesprek met... Annette Timmer over paarden iriscopie_NML health

Vandaag mocht ik een interview houden met Annette Timmer. Geboren in een paardenfamilie (Anton Ebben was haar oom), is zij een paardenvrouw in hart en nieren. In haar werk voelde Annette het wanneer er iets mis was met de paarden die zij reed en zocht zij naar een manier om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Iriscopie bleek voor haar de weg.

Hondenprofessionals met passie... Norina Pauletta

Hondenprofessionals met passie Norina Pauletta blog NML health

In deze nieuwe rubriek gaat Sandra Cartesan in gesprek met hondenprofessionals over hun passie voor hun werk en hun liefde voor honden. Hondentrimmer Norina Pauletta uit Santpoort bijt de spits af. Als een hond bij haar komt, gaat hij niet alleen met een mooie coupe naar huis, maar is het baasje ook een stuk wijzer geworden met allerhande tips over verzorging en voeding. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San