Blog van San

Over brokkenpiloten, slippende paarden en PUUR Trauma

In haar werk als specialist Paard bij NML health hoort San Cartesan veel verhalen van eigenaren die zich zorgen maken om de gezondheid van hun paard. Zeker na een ongelukje. San: 'Van pezen tot spieren, ik krijg vaak de vraag wat men kan doen. Meer dan eens adviseer ik om eerst te beginnen met PUUR Trauma."

In gesprek met... Marian van Eijck van Natuurlijk Paarden Praktijk en Guasha

Deze keer sprak San met van Marian van Eijck, die haar praktijk heeft in Riel. Vanuit een passie voor paarden en door ervaring gegroeide interesse voor natuurgeneeskunde begon deze veelzijdige therapeute in 2015 haar Natuurlijk Paarden Praktijk. Haar verlangen naar kennis bracht haar op het pad van Guasha, een massage-schraaptechniek waarbij blokkades in het lichaam worden opgeheven. Zowel bij mens en dier. Wie Marian van Eijck is en wat haar beweegt, lezen we in deze ‘In gesprek met’. 

Hondenprofessional met passie... Sam Turner: 'Neem nooit zomaar een pup'

Iedere professional die zich bezighoudt met honden heeft wel eens van haar gehoord, of misschien zelfs wel les van haar gehad: Sam Turner. Trainer, docent en spreker op congressen en seminars als het gaat om ontwikkeling, balans en coördinatie bij honden. Sam is een autoriteit op dit gebied en deelt graag haar kennis met andere hondenprofessionals. Hoog tijd voor een gesprek met deze ‘Hondenprofessional met passie’. 

Hondenprofessional met passie... Mike van Natuurlijk voor de hond

In deze editie van Hondenprofessional met passie spreekt San met Mike den Ouden van Natuurlijk voor de hond, een webshop voor natuurlijke voeding en meer. Het was zijn eigen hond, die extra zorg en aandacht nodig had, die Mike ertoe aanzette zich te gaan verdiepen in voeding en natuurlijke gezondheid van honden. Mike: “Ik geloof in het zelfgenezend vermogen van een dier en mijn doel is dan ook zoveel mogelijk mensen en honden te bereiken met natuurlijke kwaliteitsproducten. Om zo de levenskwaliteit van onze geliefde viervoeters te verbeteren.” 

In gesprek met... Sonja Tiehuis van Freedom Riding Articles

In deze ‘in gesprek met’ spreekt San met Sonja Tiehuis. Als groot voorstander van paardvriendelijk rijden, dus bitloos, boomloos en ijzerloos, startte zij samen met haar man Jan Edixhoven een eigen artikellijn onder de naam Freedom Riding Articles. San: “Als er iemand is die veel paardeneigenaren heeft geïnspireerd, dan is het denk ik Sonja Tiehuis wel.”

In gesprek met... dierentherapeute Eveline Hekkenberg

In deze 'In gesprek met' spreekt San met Eveline Hekkenberg. In haar holistische dierenpraktijk in het Limburgse Belfeld behandelt zij zowel paarden als mensen. Haar basis is de klassieke homeopathie, aangevuld met lichtacupunctuur, Lecher antenne en een scala aan andere therapieën. Bij Eric Laarakker van Den Hoek leerde zij de theorie en praktijk in het werken met supplementen, fytotherapie en connecties. Eveline: "Omdat het dier de spiegel is van de eigenaar neem ik, indien nodig en met toestemming, ook de eigenaar mee in de behandeling.

In gesprek met... Stefan Veenstra, dierenarts bij Natuurlijk Gezonde Dieren

Dierenarts Stefan Veenstra van Natuurlijk Gezonde Dieren

Opgeleid tot reguliere dierenarts kwam Stefan Veenstra al snel tot de conclusie dat de veelal symptomatische benadering van klachten, hem onvoldoende handvatten bood bij de behandeling van dieren. Dus vulde hij zijn reguliere basis aan met de Chinese geneeskunde (TCVM) om een holistische blik te krijgen in de diergeneeskunde. In 2009 richtte hij samen met echtgenote Linda Veenstra-Faas ‘Natuurlijk Gezonde Dieren’ op. Vanuit die tijd stamt de relatie met NML health. Op 14 december vieren de praktijk en de winkel hun 10-jarige jubileum. Voor San aanleiding voor een ‘in gesprek met’ Stefan.

Hoe houd je een oudere hond gezond in beweging?

Bij NML health krijgen we veel vragen over het ouder wordende dier. Veel van die vragen gaan over beweging. Bij de oudere hond kan het gebeuren dat dat niet meer zo soepel gaat. San ziet daar veel schrijnende voorbeelden van. Oude honden die naast die fiets rennen en min of meer voorgetrokken worden door de eigenaar. Of honden die de auto in moeten springen, en allerlei signalen geven aan hun ongeduldige baas dat ze het niet redden. Ja, het klinkt niet alleen zielig, het is ook zielig! In deze blog geeft San tips waarop je kunt letten en wat je kunt doen voor je oudere hond.

In gesprek met... Marion Robesin - Hommel, auteur van 'Dressuur, de boodschap van de paarden'

blog/gesprek-met-marion-auteur-dressuur-de-boodschap-van-de-paarden_NML_health

Marion Robesin – Hommel, instructeur en paardentherapeut, leerde San kennen nadat zij in 1998 de International School for professional Horsemanship (ISPH) opleiding was begonnen. Dit was tot 2013 een bekende holistische dressuuropleiding voor ruiters en instructeurs. De kennismaking begon toen Marion de hulp inriep van holistisch dierenarts Eric Laarakker van Den Hoek bij twee hengsten die er ernstig aan toe waren. San werkte in die tijd als dierenartsassistent in die praktijk. Vanuit die tijd stamt de relatie met Marion. In 2015 bracht Marion een boek uit: ‘Dressuur, de boodschap van de paarden’. Alles bij elkaar genoeg voer voor een inspirerende 'In gesprek met...'

Hondenprofessional met passie… Jennifer de Jongh

Deze keer spreekt San voor de rubriek Hondenprofessionals met passie met Jennifer de Jongh. Jennifer is oprichtster van Hulphonden voor Autisme. Een landelijke opererende organisatie, gespecialiseerd in het opleiden van hulphonden voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en aanverwante stoornissen zoals persoonlijkheidsstoornis en PTSS. Zij keert zich in haar visie tegen de overheersende dominantietheorie: daar klopt helemaal niets van. Een hond doet juist de hele dag zijn stinkende best om de harmonie te bewaren.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San