Blog van San

In gesprek met... Stefan Veenstra, dierenarts bij Natuurlijk Gezonde Dieren

Dierenarts Stefan Veenstra van Natuurlijk Gezonde Dieren

Opgeleid tot reguliere dierenarts kwam Stefan Veenstra al snel tot de conclusie dat de veelal symptomatische benadering van klachten, hem onvoldoende handvatten bood bij de behandeling van dieren. Dus vulde hij zijn reguliere basis aan met de Chinese geneeskunde (TCVM) om een holistische blik te krijgen in de diergeneeskunde. In 2009 richtte hij samen met echtgenote Linda Veenstra-Faas ‘Natuurlijk Gezonde Dieren’ op. Vanuit die tijd stamt de relatie met NML health. Op 14 december vieren de praktijk en de winkel hun 10-jarige jubileum. Voor San aanleiding voor een ‘in gesprek met’ Stefan.

Hoe houd je een oudere hond gezond in beweging?

Bij NML health krijgen we veel vragen over het ouder wordende dier. Veel van die vragen gaan over beweging. Bij de oudere hond kan het gebeuren dat dat niet meer zo soepel gaat. San ziet daar veel schrijnende voorbeelden van. Oude honden die naast die fiets rennen en min of meer voorgetrokken worden door de eigenaar. Of honden die de auto in moeten springen, en allerlei signalen geven aan hun ongeduldige baas dat ze het niet redden. Ja, het klinkt niet alleen zielig, het is ook zielig! In deze blog geeft San tips waarop je kunt letten en wat je kunt doen voor je oudere hond.

In gesprek met... Marion Robesin - Hommel, auteur van 'Dressuur, de boodschap van de paarden'

blog/gesprek-met-marion-auteur-dressuur-de-boodschap-van-de-paarden_NML_health

Marion Robesin – Hommel, instructeur en paardentherapeut, leerde San kennen nadat zij in 1998 de International School for professional Horsemanship (ISPH) opleiding was begonnen. Dit was tot 2013 een bekende holistische dressuuropleiding voor ruiters en instructeurs. De kennismaking begon toen Marion de hulp inriep van holistisch dierenarts Eric Laarakker van Den Hoek bij twee hengsten die er ernstig aan toe waren. San werkte in die tijd als dierenartsassistent in die praktijk. Vanuit die tijd stamt de relatie met Marion. In 2015 bracht Marion een boek uit: ‘Dressuur, de boodschap van de paarden’. Alles bij elkaar genoeg voer voor een inspirerende 'In gesprek met...'

Hondenprofessional met passie… Jennifer de Jongh

Deze keer spreekt San voor de rubriek Hondenprofessionals met passie met Jennifer de Jongh. Jennifer is oprichtster van Hulphonden voor Autisme. Een landelijke opererende organisatie, gespecialiseerd in het opleiden van hulphonden voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en aanverwante stoornissen zoals persoonlijkheidsstoornis en PTSS. Zij keert zich in haar visie tegen de overheersende dominantietheorie: daar klopt helemaal niets van. Een hond doet juist de hele dag zijn stinkende best om de harmonie te bewaren.

Annette Timmer: ogen van een paard spreken boekdelen

Vorig jaar sprak San met Annette Timmer van Paarden Iriscopie voor haar rubriek ‘In gesprek met …’. Wat een leuke en positieve reacties kwamen op dit interview! San: "Het was toen voor mij een openbaring om van haar te horen wat er allemaal mogelijk is met iriscopie. En ik ben niet de enige. De lezingen die Annette geeft op diverse locaties, stallen en evenementen trekken veel toehoorders. Er valt zoveel te vertellen!" Op 14 november komt Annette naar Healthcare Academy Den Hoek voor een lezing over paardeniriscopie.

In gesprek met… Karin Degeling van ‘In het rechte spoor’

Voor deze editie van ’In gesprek met’ zoekt San Karin Degeling op. In Midwoud begon zij in 2009 met ‘In het rechte spoor’, waar zij paarden en hun eigenaars begeleidt in de methode ‘Rechtrichten’ van Antoine de Bodt. Hij was een inspiratiebron voor haar. Net als Pieter Baalbergen van Terra Natura.

In gesprek met... Remco Sikkel

In gesprek met Remco Sikkel_NML health

In deze editie is San in gesprek met Remco Sikkel, auteur van het boek 'Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen'. Onlangs bracht hij zijn nieuwste boek uit: 'Hoefkatrolontsteking: begrijpen, behandelen, voorkomen', weer net zo informatief als zijn eerste boek. Met name de eerste uitgave van zijn boek over hoefbevangenheid deed veel stof opwaaien: Hoefbevangenheid gaat over veel meer dan alleen voeding.

Massage, balans en sport centraal in ‘Pijn bij honden’

Cursus Pijn bij honden, Margriet Koopman

In het laatste weekend van de opleiding ‘Pijn bij honden deel 2’ op 8 en 9 juni ging het over massage, balans en coördinatie en sport. Hoe doorbreek je een pijnpatroon bij de hond? En waar let je op bij revalidatie en training? De sprekers Judith Hofman, Sam Turner en Margriet Koopman  deelden vol passie hun kennis en ervaring. Organisator Michelle Vrolijk kijkt tevreden terug: “Wat was dit een prachtige afsluiting van deze cursus!” Gewapend met nieuwe kennis én een flesje PUUR Dolor in de Goodiebag keerden de cursisten na afloop weer huiswaarts. Een goed besteed Pinksterweekend.

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz

In haar praktijk Equizenz combineert HSP coach- en therapeut Jolanda Kleiss haar liefde voor paarden met het begeleiden van hoog sensitieve mensen. In haar coach- en begeleidingstrajecten put zij uit een groot scala therapievormen met natuurgeneeskunde, paarden en kunst als de basis. Na een uitgebreide intake, kan de behandeling bestaan uit coaching met inzet van paarden. Maar ook kunstzinnige therapie, Bach Bloesems, Systemisch werk, Orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer.

Droes? Een update!

Droes - foto Paardendokters

Om eigenaars bewust te maken van de impact van droes op het paard en zijn omgeving gaf paardenarts Erica van den Broek van Paardendokters op 15 mei een lezing. Dit deed zij samen met Rutger van der Peet, staleigenaar van Stal ’s Gravenweg in Vogelenzang. Deze grote pensionstal midden in de natuur, werd na 23 jaar geen enkel geval van droes te hebben gehad, er ineens heftig mee geconfronteerd. Wat een ramp! Gelukkig kreeg hij het met de juiste maatregelen snel onder controle. De ELISA-bloedtest, een nieuwe benadering in het bestrijden van droes, blijkt van grote waarde.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van San