Beter leren zonder stress!

Blij met professionals die gebruik maken van de producten van NML health:

"Als eigenaren van Kynologisch Nederland en tevens gedragsdeskundige / instructeur kom ik / komen we veel in aanraking met honden die problemen in een gezin veroorzaken.

De problemen zijn van velerlei aard van agressie naar mensen en / of honden tot honden die niet alleen kunnen blijven. Van honden die fietsers aanvallen tot honden die te bang zijn om op straat te lopen. We zien jaarlijks zoveel honden en als je alles optelt wat ik de afgelopen 30 jaar dat ik in het vak zit voorbij heb zien komen, zijn het er heel erg veel.

Geregeld zijn de problemen redelijk eenvoudig op te lossen door de eigenaar inzicht te geven in zijn / haar eigen gedrag en in het gedrag van de hond. Theorie maakt een essentieel deel uit van onze begeleiding naar de eigenaren; inzicht in gedrag, inzicht in leerprocessen en inzicht in eigen gedrag.

Natuurlijk is de ene hond de andere niet en soms kom je problemen tegen die niet of nauwelijks op te lossen zijn. Zo'n hond kwam een maand geleden, een Franse bulldog, bij ons op privétraining waarbij ik zag dat er niet bij de hond door te komen was, er geen enkele ingang was om hem te laten leren. We spraken af dat ze zouden beginnen met de Phytonics druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) en ik zou contact zoeken met een bevriend etholoog van de Universiteit van Wageningen en de gedragswetenschapper van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

Ik wilde nog even filmpjes maken die ik naar de universiteiten door zou sturen toen mijn mond open viel. Een maand later en een totaal andere hond. Natuurlijk waren de eigenaren met de hond aan de slag gegaan maar ik heb nog nooit zo'n verbluffende omslag gezien. Steeds vaker werken we samen met Irene van NML health. We hebben al diverse fantastische adviezen gehad met goede resultaten bij de ondersteuning van de gedragstherapie alleen.... Afgelopen week sloeg alles. Nooit gedacht dat zoiets mogelijk zou zijn. De eigenaren erg emotioneel en dankbaar en ik, met mijn 30 jaar ervaring, ik kon alleen maar stil en vol verbazing erkennen dat het ongelofelijk was!"

Jeroen Oomen

Hondentrainings- en gedragscentrum Kynologisch Nederland