Choline bij de 14 jaar oude agility hond Franny

Franny_14jaar_cholodin

Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching deelt haar ervaringen. Dit maal over Choline!

Onze gepensioneerde agility hond Franny wordt aanstaande 5 oktober 14 jaar.

Ach dachten we, dat hoort er bij, beetje afwezig, slaperig uit haar oogjes kijkend, sloom, valt af en toe om omdat ze haar achterpoten vergeet mee te nemen als ze een bocht maakt, ongeconcentreerd en onzinnig blaffen naar niks.

Ik was op de site van NML health aan het rondstruinen en las over Choline. Ik zocht wat verder op internet en vroeg mij af of het wat voor onze Franny zou zijn. Gezien de symptomen vermoedde ik dat zij baat zouden hebben bij het gebruik van Choline, maar of het nu al zo ernstig was betwijfelde ik een beetje, misschien overdreef ik wel.

Ik bestelde het product waar de Choline in zat en begon op 22 september met de tabletten, net voordat ik naar het WK Agility zou gaan in Zaragoza om te kijken en supporteren. Tom zou haar dus elke dag 1 tablet geven.

Ik kwam 5 dagen later thuis en merkte al wel “iets “ aan haar.

Maar na 10 dagen gebruik ben ik overtuigd, ze is veel meer aanwezig, valt niet zo maar om, kijkt helder uit haar ogen, wil weer overal bij zijn, begint zelfs een beetje drammerig te worden als ze iets niet mag omdat wij haar willen ontzien,( ze is tenslotte oud ;-)). Wat een verschil, ze heeft weer veel meer plezier in haar leven en haalt er nu veel meer uit, we hebben nu i.p.v. 3 honden en een oudje weer 4 echte honden in huis die actief zijn!

Haar hersenen doen weer vol mee, wel is ze nu weer een “handje” vol en vergt ze weer meer aandacht, een feit dat ik omarm, in plaats van een beetje suf mee hobbelen is ze er weer.

Ik ben hier zo blij mee, ik wist niet eens dat ze zo zou kunnen opknappen, gewoon oud hoeft niet sloom te zijn, dat hebben we nu gemerkt, wat als we dit eerder hadden geweten bij onze andere oudjes? Hadden die leukere laatste jaren kunnen hebben vraag ik me nu af, gelukkig voor Franny weten we nu wat Choline kan doen bij een oudere hond.

 

Katja Slippens, Agility Sporter met haar Mechelse Herders en Kampioen 2015
Blazing  Amber Training and Coaching.