De favoriet van Els en Laila van Discus Lisse...

Leestijd 3 minuten

‘Onze favoriet in deze periode? PUUR is een superfijne serie, maar als je het ons nu zo vraagt is de desensibiliserende druppel van PUUR favoriet. En dat vaak in combinatie met de druppel voor de oren, want pollen, huid en oren gaan nu eenmaal vaak samen.’ Voor Els Nijzink en Laila Hulsebosch van Discus Lisse is het de dagelijkse praktijk om bij gezondheidsissues goed door te vragen. Els: ’Wij zijn toch wat toegankelijker dan een dierenarts en we betrekken de totale leefomgeving van het dier bij de oplossing. Zo nodig bezoeken we de dieren thuis.’

In Lisse heeft de dierenspeciaalzaak Discus van Laila Hulsebosch in 26 jaar een goede reputatie opgebouwd. Hier zijn klanten aan het goede adres als het gaat om deskundigheid en een brede kijk op diergezondheid. De producten van PUUR zijn eigenlijk allemaal favoriet. Els: “Je kunt klanten goed uitleggen hoe ze in te zetten zijn. En omdat de resultaten goed zijn en klanten echt het effect zien van het middel op de gezondheid van hun dier, hoef je ze niet te overtuigen. Het is een breed inzetbare serie voor veel indicaties met een duidelijk verhaal.”

Huid, oren en pollen, vertel eens?

“Als een klant komt met een krabbende hond dan is onze eerste vraag: speelt het probleem altijd in dezelfde periode van het jaar? Heeft het vooral last op buik, kop en rond de ogen? Dan kan stuifmeel de boosdoener zijn. Een desensibiliserende druppel is dan een belangrijke eerste stap. En het aanpassen van de wandelroute, want hoge grassen zijn nu niet fijn om langs te lopen.”

“Schudt de hond daarbij met zijn hoofd of krabt het aan zijn oor, dan adviseren wij ook een druppel op basis van Smalle purperhoed (Echinacea angustifolia), Echte kamille (Matricaria chamomilla), Mentholum, vanwege het reinigende en kalmerende effect. Oren zijn immers een onderdeel van de huid, dus gevoeligheden op de ene plek hebben hun weerslag op de andere plek. Zo nodig adviseren we in deze gevallen ook de honingzalf en een goede visolie van met een goede concentratie Omega-3. En natuurlijk vertellen we het verhaal dat ze het volgende jaar al vroeg moeten beginnen met desensibiliseren om zo de klachten voor te zijn.“

“Is de oorzaak van het huidongemak minder goed te achterhalen, dan kiezen we voor een druppel op basis van Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Boekweit (Fagopyrum esculentum), Brandnetel (Urtica), Grote klis (Arctium lappa) in plaats van een desensibiliserende druppel. En verder indien nodig de eerdergenoemde producten. Het is echt fijn dat je op deze manier wanhopige baasjes zo snel kunt helpen.”

Jullie aarzelden om voor plantago ovata te kiezen als favoriet?

“Klopt. Blijkbaar waart er hier weer wat rond op de hondenuitlaatveldjes en zien we een grote vraag naar dit product. Veel honden hebben op het moment last van dunne ontlasting. Klanten zeggen dan: ‘ik geef de hond een poosje alleen maar rijst en kip te eten en dan gaat het wel weer over.’ Dat kan, maar je lost er niets mee op. Plantago ovata ondersteunt het herstel van de darmen en zorgt voor mooie ontlasting. Daarna een kuur met probiotica om de darmflora weer op de rit te krijgen. Op deze manier ben je fundamenteel goed bezig.”

Els, jij hebt je verdiept in homeopathie?

“Uit interesse heb ik anderhalf jaar geleden een online homeopathie opleiding bij Civas afgerond. Ik wilde verdieping en nog meer weten hoe het werkt. Vanuit deze passie is ‘Natuurlijk Els’ geboren en adviseer ik mensen over gedrag en gezondheid bij hun huisdieren. Ik bezoek dan het liefst de dieren in hun eigen woon- en leefomgeving. Dan pas zie je alle factoren die mee kunnen spelen en die je dus meeneemt in de oplossing. Vaak kies ik dan voor producten uit de PUUR serie en in enkele gevallen voor een enkelvoudig homeopathisch middel. Alles binnen de grenzen van mijn kunnen, anders verwijs ik door naar een (homeopathisch werkend) dierenarts.”

Wat kenmerkt Discus Lisse?

Els: “Ik werk er al 23 jaar met veel plezier. We hebben een super enthousiast team dat met raad en daad klaar staat voor de klant. We zijn allemaal gedreven in ons werk. Ons assortiment is breed, waarbij de hoek met natuurlijke middelen zich steeds verder uitbreidt. Bij onze visie op gezondheid gaan we uit van het totaalplaatje: het dier, de voeding, het gedrag en de invloed van de eigenaar. Aan al deze factoren besteden we aandacht bij onze adviezen. Dat maakt het werken in deze dierenspeciaalzaak zo uitdagend en leuk.”