De favoriet van Lisa van Natulistic… PUUR Apis

PUUR Apis de favoriet van Lisa Vis_Natulistic

Goed bereikbaar op een bedrijventerrein in Almere heeft Lisa Vis met Natulistic een allround bedrijf met natuurlijke producten voor hond, kat en paard. Voeding is in haar ogen absoluut de basis voor een goede gezondheid, maar omstandigheden kunnen supplementen noodzakelijk maken. Welke is haar favoriet? Lisa: “Oef, ik kan bijna niet kiezen. Maar de PUUR Apis vind ik ideaal om een dier met klachten goed door de pollen- en wespentijd heen te helpen.”

Hoe adviseer jij PUUR Apis?

“Vaak loopt een diereigenaar al langer te zoeken naar een oplossing voor de klachten van hun dier. Als die er eenmaal zijn ben je eigenlijk al te laat om je dier weerbaar te maken. Dit doe je namelijk al in het voorjaar met een detox en door desensibilisatie met druppels waarin extracten van pollen en insecten zijn verwerkt. Ik adviseer de diereigenaar dan om daar het volgende jaar op tijd – al in februari mee te beginnen. Mijn ervaring is dat de druppels PUUR Apis een kwetsbaar dier helpen deze tijd beter door te komen. Het verlicht en vermindert de huidreacties. Een redmiddel voor het moment en ter voorbereiding voor het volgend seizoen. Het is fijn dat ik dieren zo kan helpen.”

Wat kenmerkt Natulistic?

“Natulistic verkoopt alleen producten waar ik helemaal achter sta en waarover ik goed kan adviseren. Klanten komen vaak via via bij mij en vaak met dieren waarin ze in de reguliere zorg voor dieren vastlopen. Ik neem echt de tijd om goed door te vragen en het dier in beeld te krijgen. Ik zie de natuurlijke benadering als een waardevolle aanvulling. Leuk vind ik het dat mijn vermoedens gestaafd worden door bloedonderzoek. Zo had ik laatst een kat waarbij het met fytotherapie gelukt is om die nierwaarden enorm te verlagen. De behandelende reguliere dierenarts was erg verrast over dit positieve resultaat. Zo zie je dat regulier en natuurlijk elkaar heel goed kunnen versterken.”

Jouw uitgangspunt?

“Diergezondheid begint met een goede basis. Veel gezondheidsklachten zijn te herleiden naar een verstoord darmmicrobioom. Het begint allemaal met de juiste voeding. Als die niet goed is voor het dier, dan kun je behandelen wat je wilt, maar dan zullen klachten terug blijven komen. Ik probeer elk dier in kaart te brengen en hanteer daarbij vaak een darmprotocol. Als het nodig is adviseer ik een detox. Dat zorgt ervoor dat een lichaam schoon wordt en de organen beter hun werk kunnen doen. Omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een dier wat extra’s nodig heeft in de vorm van supplementen en/of fytotherapeutische druppels.Het gaat om het totaal management van het dier, wat heeft het nodig om gezond te worden of liever nog te blijven.”

Hoe kom jij aan jouw kennis?

“Ik kom uit de paardenwereld, waarbij ik via de opleiding Hippisch Management veel kennis en praktijkervaring heb opgedaan. Daarvoor werkte ik bij natuurdrogist De Tuinen, waar ik ben opgeleid in de toepassing van fytotherapeutische en orthomoleculaire ingrediënten. Ik vind het leuk om mij te verdiepen in de werking en de kracht van planten en kruiden, en deel dat graag op de facebookpagina van Natulistic.”

En wat zijn je andere favoriete producten van PUUR en Phytonics?

“Heb je even? In mijn top drie zit beslist PUUR Auris, zoveel honden en katten met oor ongemakken die baat hebben bij deze oordruppels. Met Phytonics Gluco balance heb ik veel paarden met aan suiker gerelateerde klachten weer in balans zien komen. Vaak samen met PUUR Magnesium. Maar natuurlijk altijd in combinatie met een goed voedingsadvies. In de brede zin van het woord.”