De Winner een succes met rustgevende supplementen

Leestijd 3 minuten

Het laatste weekend van november was het zover, ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ons Manchester team in te schrijven voor zowel show als agility op de Winner show in Leeuwarden. Mr. Basil is mijn 2 jarige manchester terriër en een geweldige, vrolijke, sociale reu, super geschikt voor de show, dat is uiteraard de mening van mij, nu maar eens kijken wat de exterieur keurmeester van hem vindt. Ik had hem ingeschreven voor 2 dagen show en 3 dagen agility. Met het idee dat als iets teveel voor hem zou worden we gewoon onderdelen gingen overslaan.

Topsy the Manchester

Topsy is mijn snelle kleine meid, ik kon haar alleen voor 2 dagen agility inschrijven, haar klasse liep zondag niet. Zij zou dit ondertussen wel aan moeten kunnen, ze is immers ervaren en 4 jaar oud. Nu hopen dat ikzelf dit enorm evenement wou kunnen volhouden. Een show met ongeveer 5000 honden over drie dagen, 250 verschillende rassen.

De Raad van beheer had dit keer Sport kunstgras gekocht, ik was zeer benieuwd, al jaren was dit een “dingetje”op de show. Ik was lang geleden al gestopt met het agility lopen op de Winnershow omdat de ondergrond gewoon niet geschikt was en blessures op de loer lagen. Donderdag reden we naar ons plekje op de parkeerplaats met de camper. Vrijdag ochtend begon het, met je karretje in de rij om naar binnen te gaan met vele anderen, een stekje uit zoeken in een uitgezet vak en jezelf en de honden instaleren voor wat de dag je gaat brengen. De manchesters lieten dit over zich heen komen, ik kon zelfs de gaasdeuren van de kar open zetten, ze bleven heel rustig en ontspannen, Topsy ging dutten en Mr.Basil snuffelde en begroette langslopende mensen en honden even vriendelijk. Wat een indrukken kregen de honden zo mee. Wat een geroezemoes van geluiden. 

De wedstrijd ging van start

De agility wedstrijd begon, ik verkende mijn rondje en startte met Mr. Basil, we liepen een mooi rondje maar ook een DK (diskwalificatie), snel naar de showring gerend met mijn kar honden zodat ik op tijd kon zijn voor de exterieur keuring, daar deed Mr.Basil gewoon vrolijk zijn ding met Janneke als zijn handler en hij kreeg een 1e plaats Uitmuntend CAC en CACIB, de keurmeester was gecharmeerd van hem, zijn gangwerk en karakter. Super!

Daarna terug gesneld naar de agility ring, waarbij ik net op tijd was om met Topsy te lopen, helaas, deze handler was even de weg kwijt en Topsy liep zo een disk. Nu nog twee rondjes agility lopen, beide werden mooie leermomenten en dan de avond in de camper overnachten. Zaterdag verliep eigenlijk net zoals vrijdag maar dit keer kreeg TOPsy een 1e plaats in de agility en Mr. Basil een Zeer Goed en 1e plaats in de Open klasse, dit vrouwtje werd wel steeds vermoeider. De honden waren zichtbaar moe maar bleven goed werken en vrolijk. 

Een betere prikkelverwerking met de combinatie van een rustgevende mix in poeder en druppels

Zo werd het al snel zondag, de laatste dag van de show en alleen Mr. Basil hoefde “alleen maar” agility te lopen. Zijn handler werd wel steeds vermoeider maar Mr.Basil werkte ondanks dit slopende weekend nog steeds kei hard. Hij concentreerde en hij liep onverwachts een eerste plaats. Hij loopt nu een half jaar af en toe een wedstrijd en zijn grootste struikelblok tot nu toe is zijn focus en concentratie. Het onderdeel paaltjes is zeer moeilijk voor jonge honden en Mr.Basil. Maar de kleine man overwon dat probleem en schitterde. Ik ben zo blij dat ik dagelijks gebruik maak van de rustgevende poeder voor Basils rust in zijn hoofd en bij grotere mate van stress de druppels met een mix van rustgevende kruiden inzet. Het werkt gewoon, ik merk dat het mannetje hier veel baat bij heeft. De ene hond heeft gewoon even wat hulp nodig en dan zijn deze rustgevende supplementen ideaal om ze te helpen. Zondag avond waren we wel alle drie erg rustig thuis op de bank en we moesten even bijkomen van het geweldige weekend in Leeuwarden. 

Wat een prikkels, wat een drukte maar wat een leuk evenement. Wat een geweldige honden, ze zeggen dat terriërs drukke honden zijn, maar daar ben ik het maar gedeeltelijk mee eens, ze hebben zo hard gewerkt, mijn toppers.

Interesse in de rustgevende supplementen?

Druppels :Aqua, Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata), Hop (Humulus lupulus)

Poeder: Magnesium citraat, Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Natriumfosfaat/Sosium phosphate, Hop (Humulus lupulus), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), Dong Quai (Angelica sinensis), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Zink, L-Tryptofaan, Vitamine B3, Vitamine B6

Dit blog is geschreven door Katja Slippens. Zij zet met tevredenheid de NML producten in. Zij staat voor gezond trainen en preventieve gezondheid heeft zij hoog in het vaandel. Liever voorkomen dan genezen. Meer lezen van Katja?