Een gouden combinatie voor het paard van Lenn

Leestijd 3 minuten

Toen we bij NML health Lenn Couwenberg van De Rijdende Ruiter spraken aan de telefoon, vertelde ze ons hoe opgelucht ze was dat haar paard weer relaxt is na de inzet van twee PUUR producten. Voor haar paard bleek het de gouden combinatie te zijn om verlost te worden van haar gekmakende kriebels. NML health deelt graag haar ervaring.

Door Lenn Couwenberg

Sinds vorig jaar zijn wij al bezig met ons paard. Van de een op de andere dag begon hij erg te schudden met zijn hoofd, wilde hij niet meer te eten en alleen nog maar met zijn neus in de waterbak te staan. Kortom had erg veel last. We zijn stad en land afgereden om een oplossing te vinden, maar niemand kon ons eigenlijk exact vertellen waar hij last van had. Het was koffiedik kijken voor iedereen. 

Gek genoeg ging het in de loop van de tijd over. Ons paard begon weer te eten en we hebben het rijden ook weer op kunnen pakken. Op dat moment startten we Z2 dressuur. 

Weer opnieuw klachten in het voorjaar

Maar wat is het geval... in april begint hij weer: minder eten, schudden en briesen... ten einde raad zijn we. 

De dierenartsen komen met allergieën en we gaan hem behandelen met reguliere medicatie. 

Dit helpt een beetje, het lijkt dat we het probleem gevonden hebben. Gelukkig maar. Maar wat nu? Gaan we hem altijd op de medicatie houden? Wat heeft dat voor bijwerkingen...?  Buiten de kosten om? Ik ga zoeken op internet en kom op de site puurnatuur.nl en bestel een fytotherapeutische druppel op basis van Acacia, Berk (Betula alba), Bijvoet, Eik, Es, Ganzenvoet, Grassen, Doddegras, Engels raaigras, Haver (Avena sativa), Gerst, Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Hazelaar (Corylus avellana), Hop (Humulus lupulus), Linde, Maïs, Madeliefje (Bellis perennis), Iep, Olijfboom, Populier, Rogge, Tarwe, Vlier, Wilg (Salix vitellina), Beuk (Fagus sylvatica) en Paardenbloem (Taraxacum officinale) en ga daar ons paard mee behandelen.

Een gouden combinatie

Echt geweldig! Na 3 dagen waren zijn klachten meer dan de helft verminderd. Ook leek hij relaxter te worden en kon ik hem weer poetsen (want ook dat leverde dit voorjaar erg veel stress op). Alleen merkten we nog dat hij nog kriebels aan zijn voorbenen had... we hebben daar een PUUR druppel op basis van Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Boekweit (Fagopyrum esculentum), Brandnetel (Urtica) en Grote klis (Arctium lappa) voor gegeven. Samen met het andere PUUR product blijkt dat een gouden combinatie: ons paard kan zelfs weer op de wei!

Inmiddels zijn wij ZZ-Zwaar geklasseerd en hopen we nog hogerop de komen. We gaan vol vertrouwen het volgende voorjaar tegemoet.