'Een klein tubetje Vetramil smaakt naar meer' De ervaring van Trimsalon Jonker

Leestijd 3 minuten

‘Omdat ik het eigenlijk standaard in de salon had liggen en ook gebruikte bij plekjes van de honden, zagen klanten dit en vroegen ze al snel of ze het ook bij mij konden kopen.’ Dit is kortgezegd het begin van het succesverhaal van de display met 10 gram tubes Vetramil honingzalf bij Trimsalon Jonker in Andijk. Patricia Jonker: ‘Voor klanten verlaagt de betaalbare prijs de drempel om Vetramil uit te proberen.”

Het kleine formaat past ook gemakkelijk in elke EHBO-kit of handtas. Patricia: “Ik leg bij elke klant uit dat het niet alleen voor de hond is, maar ook voor de kat, cavia, mens, bedenk het maar. Irritatie aan de binnenkant van je dijen door warm weer? Gewoon smeren!”

Klanten komen ervoor terug

“De kleine tubetjes Vetramil gaan het hardst en dat komt, denk ik, omdat mensen niet gelijk een groot bedrag willen uitgeven aan iets zolang ze niet weten of het werkt of niet.” 

Bij Trimsalon Jonker worden alleen hypoallergene producten gebruikt. Dit is ontstaan uit het feit dat Patricia zelf een huidaandoening heeft en niets met parfum kan verdragen. “Ik ben van mening dat als het niet goed voor mij is, het ook niet goed voor een hondenhuid kan zijn. Zo ben ik ook het merk Vetramil gaan waarderen. Het bevat honing en honing is super voor de huid. Ik heb het ooit voor mijn eigen hond gekocht en ben het uiteindelijk ook bij me zelf gaan gebruiken. De huid herstelt prachtig en snel.”

“Klanten komen er zeker voor terug en nadat ze hebben ontdekt dat het echt werkt nemen ze vaak ook een grotere tube of een pot mee.”

Niet zomaar een trimsalon

Met haar grote hart voor dieren was het vanzelfsprekend dat Patricia in 2018 haar eigen trimsalon begon in Andijk. Het belang van een goede verzorging van de vacht wordt volgens haar vaak onderschat. “Je gaat niet alleen naar de trimsalon om je hond er mooi uit te laten zien. Een goed verzorgde vacht bevordert de gezondheid. Mensen weten vaak niet dat als je de ondervacht niet goed behandelt dit kan leiden tot huidontstekingen. En ook niet dat klitten in hun vacht zeer pijnlijk zijn voor een hond. Lange nagels kunnen ervoor zorgen dat de hond anders gaat lopen en daardoor bewegingsproblemen ontwikkelt.” Patricia deelt haar kennis actief op haar facebookpagina. En omdat ze elke hond een goede verzorging gunt, besteed ze de inhoud van haar fooienpot aan baasjes voor wie de kosten van een behandeling te hoog zijn. Sinds juli dit jaar heeft de trimsalon ook een eigen webshop Allehonden.com.

Medicinale honing met cardiospermum

De honing in Vetramil is medical grade. Dat betekent dat de honing van constante kwaliteit is, medicinaal en onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd. Onderzoek bevestigt dat deze medicinale honing een huidherstellende werking heeft. Bovendien is aan de honingzalf van Vetramil cardiospermum toegevoegd wat ervoor zorgt dat dieren niet aan de huid gaan likken en krabben.

Meer lezen? Filmpje?

In dit kennisbankartikel kun je alles lezen over huidherstel.

In deze blog lees je over de kracht van honing, de werking en waarom de ene soort honing beter werkt dan de andere bij huidherstel.

Een filmpje over Vetramil voor in de winkel of trimsalon? Klik hier.