Favoriete aanvullingen van Eva Roemaat

Leestijd 4 minuten

“Een paard met een oude peesblessure en een paard dat van lucht dik wordt... Dit was voor mij de start in de zoektocht naar de juiste ondersteuningen. 

Aan het woord is Eva Roemaat. Eva geeft veel lessen en clinics in vrijheidsdressuur en heeft hier zelfs samen met Jesse Drent een boek over geschreven ‘Handboek Vrijheidsdressuur’.

Shilas en zijn bewegingsapparaat

“Ik heb een Haflinger genaamd Shilas. Shilas heb ik leren kennen toen hij 5 jaar oud was en sindsdien is hij ook in mijn leven. Eerst als verzorgpony en toen hebben mijn ouders hem overgekocht als verassing!
Shilas is altijd een keiharde en kerngezonde Haflinger geweest, hij had NOOIT wat. Zelfs niet toen hij moddervet was. Toendertijd lette wij daar helemaal niet op, maar gelukkig is dit gaandeweg veranderd en heb ik hier inmiddels heel veel over bijgeleerd.

Eind 2017 is Shilas licht kreupel gaan lopen na een paard keer flink te zijn gestruikeld op buitenrit. Uiteraard heb ik dit toen uit laten zoeken in de kliniek. Foto's laten maken, van alles proberen en uiteindelijk ben je zo weer dik 4 jaar verder. Het is nog steeds een zwakke plek helaas, maar het gaat goed met hem en dit is mede door de bouwstoffen mix!”

“Wij laten regelmatig onze paarden doormeten. Toevallig is onze buurvrouw therapeut, zij doet dit heel goed en fijn en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Zo kan zij ook testen welke supplementen een paard op dat moment nodig heeft. Altijd als de pot bewegingsmix pot bij Shilas gehouden wordt, slaat de sensor uit als een malle en bij andere supplementen dan weer helemaal niet. Daarnaast zie ik het ook duidelijk aan hem, hij vindt de ondersteuning van de bewegingsmix heel prettig. Onlangs ben ik even een periode gestopt en ik merkte direct verschil! Wat ik zelf erg belangrijk vind, de ingrediënten zijn volledig op elkaar afgestemd. Het is geen random inhoud, het klopt gewoon echt.”

Rede en haar suikerstofwisseling

“Voor mijn Schwarzwalder Fuchs merrie Rede ben ik in 2022 voor het eerst begonnen met het voeren van een suiker balans. Ik heb zelf het vermoeden dat Rede insuline resistent is, ze kan niet zo goed tegen gras of teveel ‘rijke’ voedingsstoffen. Dit is begonnen in 2021, daarvoor was ze actief in de groei (ze is nu 6) en ik merk dat, nu ze ouder wordt, ze vooral in de euh... breedte groeit.
Ik zet mijn paarden absoluut niet intensief aan het werk, alles is recreatief en relax. Zowel mijn paarden als ik moeten er vooral plezier aan beleven. Meestal stop ik gewoon op het hoogtepunt: wanneer het goed gaat spring ik eraf en vind ik het wel prima. Goed is goed, niet oneindig doortrainen.  

Maar ondanks dat ik haar niet super actief aan het werk zet, gaat het nu wel goed met haar gewicht! Naast de suiker balans is het natuurlijk belangrijk dat ook de rest van het management klopt. Ze krijgt gewogen hooi en wij voeren de paarden Vitalbix. In combinatie met de suiker balans kan ik heel duidelijk zien dat haar lijf van binnenuit ondersteunt wordt. Haar harde manenkam, die ze krijgt als ik het product niet voer, is dan zo goed als weg en van een bolle opgeblazen buik is ook niets meer te zien. Ik ben laatst 1 week gestopt om de prikkel weer te vernieuwen, maar toen kreeg ze meteen weer een wat hardere manenkam en bollere buik. Ik heb die week ongeduldig gewacht totdat de 7 dagen over waren en ben meteen weer begonnen!”

Gezond en gelukkig oud worden!

Het voelt voor mij goed om producten te voeren waarbij je ziet en weet dat het écht wat voor het paard betekend. Zuivere grondstoffen en geen opvulstoffen erin. Het is toch altijd zoeken en ik heb voor Shilas al zó veel ditjes en datjes geprobeerd, dat ik nu met zekerheid durf te zeggen dat de bewegingsmix erg goed helpt.

Het allerbelangrijkste voor mij is dat mijn paarden en pony’s gezond en gelukkig oud kunnen worden.

Deze blog is eerder gepost op phytonicsmed.com