Fysiek en geestelijk trauma bij de hond van Katja

Katja_Slippens_Blazing_Amber

Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching deelt haar PUUR ervaring!

 

Hallo, ik wil graag wat vertellen over de druppel op basis van Zwarte Bes, Madeliefje, Wijnruit en Valkruid.

Op werkvakantie in de Pyreneeën werd mijn kleine Mechelse herder teefje Dayzee gebeten door een andere hond, gelukkig bleef het bij een scheur in haar huid op haar polsgewricht.

We zijn meteen begonnen met het geven van de activerende druppel, elk kwartier 10 druppels aanvangsdosis.

De volgende dag kreeg ze het drie keer per dag, en ze werd gehecht, de dierenarts gaf aan dat ze weer snel mocht rennen, dat vonden we zelf nog geen goed idee.

De wond wilde niet echt goed helen, we gebruikten honingzalf om de wond te verzorgen en ondersteunden haar lichaam met de PUUR druppels.

Zelf was ze er allemaal heel vrolijk onder, maar de hele dag een dubbele muilkorf om vond ze niet zo leuk, dat was nodig omdat ze met één korf toch wel makkelijk aan haar wond kon likken en zelf met de tandjes aan de hechtingen kon trekken. Dit is allemaal goed gegaan maar door de spanning op de huid trok de wond toch weer open. Na 10 dagen was het verbazingwekkend ineens dicht, het laatste stuk ging ineens heel snel en ze mocht nog net de laatste wedstrijd in de Pyreneenen zelf lopen, ze had groen licht uit Nederland gekregen van onze Holistische Dierenarts die de hele tijd in contact met ons stond via de PB van Facebook. Wij stuurde elke dag een foto van haar pootje op zodat zij op afstand kon ondersteunen. Wel was ze zo uitzinnig dat ze geen resultaat heeft neergezet maar wel ontzettend veel lol heeft gehad in de ring.

De druppels gaan altijd mee in de tas,  zelfs op de wedstrijden gebruik ik het als ze het erg zwaar hebben gehad, of ik heb gezien dat ze zich bezeerd hebben, dan begin ik meteen met de druppels, ik denk dat dat ertoe bijdraagt dat ze niet meer zo lang geblesseerd zijn en dus sneller weer kunnen rennen en springen. Voor mijn honden alleen het beste!

Aldus Katja Slippens, Agility Sporter met haar Mechelse Herders en kampioen 2015
Blazing  Amber Training and Coaching.

 

 

Nieuwsgierig naar het proces van de wondheling en hoe de wond er nu uit ziet? Klik hier!