In gesprek met... Madieke Visser van Holistische praktijk voor dieren

Leestijd 4 minuten

In deze 'In gesprek met...' stellen we je graag voor aan Madieke Visser. Zij heeft een breed scala aan opleidingen op het gebied van complementaire therapieën, zoals Cranio Sacraal Therapeut en Manuele Lymfedrainage. Madieke behandelt veel dieren en deelt haar kennis en ervaring hiermee.

Wie is Madieke?

Mijn naam is Madieke Visser. Van jongs af aan ben ik al besmet met het 'paarden en honden virus' en ik heb altijd een enorme interesse gehad in de holistische zorg. Het kon dus ook niet uitblijven dat ik mezelf steeds verder zou gaan ontwikkelen om op een holistische wijze met paarden en honden te gaan werken. Ik heb dan ook de keuze gemaakt om mij om te scholen naar de complementaire therapieën. Ik ben de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut gaan volgen en de opleiding tot Manuele Lymfedrainage therapeut, daarnaast heb ik aromatherapie gevolgd en ben ik nog steeds actief met bijscholingen, lezingen, workshops etc. Ik ben nooit uitgeleerd...

Madieke, waren jouw eerste ervaringen met paarden?

Dat was met de pony van mijn zus Salvador, ik was toen een jaar of 4. Ik liep iedere dag rond op de manege waar hij stond, al snel mocht ik ook op paardrijles en op mijn 7e kreeg ik mijn eerste pony Debbie. Een pony waar ik prachtige herinneringen aan heb, zij heeft mijn tienerjaren verrijkt.

Wat drijft jou, waar komt jouw passie vandaan en wat is jouw doel?

Een jaar of 12 geleden liep onze pony Jamaica vaccinatieschade op, en in het reguliere traject was hij al vlot uit behandeld. Door hem heb ik kennis gemaakt met de holistische aanpak, hij heeft mij het eerste duwtje gegeven om dit pad op te gaan. Daar ben ik hem erg dankbaar voor. Mijn doel is om een paardenlichaam gezond te houden. Alvorens er ziektes ontstaan, dus proberen om de kleine veranderingen waar te nemen en daar al op in te spelen tijdens mijn behandeling. Ik hoop dat steeds meer paarden/honden eigenaren gaan inzien hoe belangrijk het is om preventief te behandelen. Als we pas gaan behandelen als de klacht er is, lopen we altijd al een aantal stappen achter. Een ziekte ontstaat niet van de een op de andere dag, daar gaat mijn inziens een heel proces aan vooraf met in het begin hele kleine veranderingen.

Wat is volgens jou het grootste misverstand over paarden?

Naar mijn idee een groot misverstand (niet alleen bij paarden) is dat het lichaam niet als een geheel gezien wordt. Daar waar een klacht zich voordoet hoeft niet altijd de oorsprong te zijn, in het lichaam zijn zoveel verbindingen zowel mentaal als fysiek.

Waar zet je de producten van NML in, wat voegen zij toe aan de behandelingen?

Ik werk graag als ondersteuning met de NML health producten, ik heb meerdere favorieten. Maar wat erg aansluit aan mijn behandelingen is bijvoorbeeld de druppels op basis van Acacia, Berk (Betula alba), Bijvoet, Eik, Es, Ganzenvoet, Grassen, Doddegras, Engels raaigras, Haver (Avena sativa), Gerst, Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Hazelaar (Corylus avellana), Hop (Humulus lupulus), Linde, Maïs, Madeliefje (Bellis perennis), Iep, Olijfboom, Populier, Rogge, Tarwe, Vlier, Wilg (Salix vitellina), Beuk (Fagus sylvatica) en Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zet ik geregeld in bij paarden met een overreactie op pollen o.a. headshaken. Headshaken kan verschillende oorzaken hebben, één daarvan is pollenallergie. Daar is deze druppel een hele mooie ondersteuning op. 

Ook werk ik graag met druppels op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) of de druppels met o.a. Zwarte bes (Ribes nigrum), Madeliefje (Baaellis perennis), Valkruid (Arnica montana) en Wijnruit (Ruta graveolens). In mijn praktijk zie ik geregeld paarden waarbij het mentale en fysieke stuk uit balans is. Is je dier mentaal niet in balans kan dit op den duur ook fysieke klachten geven en vice versa.

Wat zou je diereigenaren willen zeggen?

Graag zou ik iedereen willen stimuleren om klein te blijven kijken. Ga eens bij je paard of hond staan, doe eens een stapje terug en kijk eens met zachte ogen naar zijn of haar lichaam. Wat valt je op? Zie je bv strakheid, verandering in weefsels, verandering in de vacht, beweegt je dier anders etc. Blijf alert op de kleinste veranderingen.

Meer over Madieke en haar praktijk? www.holistischepraktijkvoordierenmadiekevisser.nl 

 

Wil jij advies over welke producten jouw paard kunnen helpen? Mail ons dan op advies@nmlhealth.com of stuur een berichtje via de chatfunctie op onze website.