Iedereen blij op Animal Event

Met elke dag een nieuwe ploeg bemanden NML health afgelopen weekend stand 59 op Animal Event. Wat een drukte elk jaar weer en wat een gezelligheid. Trots waren we natuurlijk ook op de grote aanloop in onze tent. Hoe leuk is het dat er al zoveel mensen bekend zijn met de Vetramil wondproducten en de producten van Phytonics en PUUR en te merken dat middelen op natuurlijke basis steeds vaker in het basisverzorgingspakket van de dierenbezitter zit. Aan mensen die minder bekend zijn met de kracht van natuurlijke ingrediënten, konden we veel van onze kennis kwijt. Ook het groene alternatief voor vlooien-en tekenbestrijding STOP! vond gretig aftrek. Want wie wil nu niet zijn of haar dier op een gezonde manier de zomer door te helpen?

PUUR Plantago Ovata

Speciale aandacht was er op Animal Event voor de PUUR Plantago Ovata, het jongste product van NML health, een product voor de darmen. Plantago Ovata bevat blond psylliumzaad – en vliesjes, terwijl PUUR Psyllium alleen de vliesjes van het vlozaad bevat. PUUR Plantago Ovata is goed voor de darmperistaltiek en dikt de ontlasting in als deze te dun is. Met dit nieuwe product maken we ons assortiment completer en hebben wij een oplossing voor de meest voorkomende darmproblemen.

Dierenarts op volle toeren

Met de grote aandacht voor vaccineren op maat en de VacciCheck was het in ons kleine tentje dringen met gegadigden voor een titerbepaling, door een speciaal hiervoor ingevlogen dierenarts. Veel mensen waren verrast over de uitslag, waarmee ze in overleg konden met hun eigen dierenarts over de benodigde vaccinaties voor hun hond. Het is mooi te zien hoe de interesse in vaccineren op maat enorm groeit. De speciale software voor de VacciCheck maakt het aflezen een stuk eenvoudiger en eenduidiger, wat de betrouwbaarheid van de titertest alleen maar doet toenemen.

Op maat

Jolanda Krosse was zaterdag en zondag de dierenarts die de titerbepaling met de VacciCheck
in onze NML health-stand voor haar rekening nam. Zij heeft een praktijk in België: “Zeker in België ben ik nog een pionier wat de VacciCheck betreft. Ik was al langer op zoek naar een methode om op maat te kunnen vaccineren, omdat ik af wil van de negatieve effecten van overvaccinatie. Dat kan kanker, epilepsie en verandering in gedrag bij dieren triggeren en dat wil je natuurlijk niet. Ik werk nu een jaar met de VacciCheck en ben er erg enthousiast over. Op deze manier ben ik ervan verzekerd dat ik dieren alleen het vaccin geef, wat ze nodig hebben om goed beschermd door het leven te gaan.”