Lewis Natural Petfood adviseert tweemaal per jaar een vitaminekuur

Leestijd 3 minuten

Voor John Hardy en Nicky Ceulemans van Lewis Natural Petfood behoort een natuurlijk vitamine supplement absoluut tot de basis van een gezonde weerstand. John: ‘Ik adviseer mijn klanten om dieren standaard in het voor- en najaar een kuur van 4 weken te geven. Door preventief te zorgen voor een krachtig immuunsysteem schep je de belangrijkste voorwaarde om een dier gezond te houden. 

Vanuit hun winkel en webshop Lewis Natural Petfood in Kortessem, België, verspreiden John en Nicky bevlogen hun visie op gezondheid van honden, katten en paarden. Hun adviezen zijn gebaseerd op hun kennis van orthomoleculaire gezondheid en veterinaire TCM. Het stel raakt nooit uitgeleerd en deelt hun inzichten graag met hun klanten. 

Vitaminekuur

John: “Gezonde voeding dat past bij het dier is de basis, maar door omstandigheden kan het voorkomen dat er een verminderde opname is van voedingsstoffen door de darmen, waardoor er een tekort aan vitaminen en mineralen ontstaat. Het voor- en najaar zijn beruchte perioden voor een weerstandsdip, daarom adviseren we om juist in die tijd elk dier een boost te geven met een product waar de volgende ingrediënten inzitten:

Vitamine A (Retinol), Vitamine B1 (Thiamine), Vitamine B2 (Riboflavine), Vitamine B3 (Niacine), Vitamine B5 (Pantothenaat), Vitamine B6 (Pyridoxine HCl), Vitamine B12 (Cobalamine), Foliumzuur (Vitamine B11), PABA (para-aminobenzoëzuur), Biotine (Vitamine B8), Choline (-bitartraat), Vitamine C (L-ascorbinezuur), Citrus bioflavonoïden, Vitamine D (Calciferol), Vitamine E (d-alfa-tocoferol), Magnesium citraat, Kaliumchloride, Calciumcitraat, Fosfor (calciumfosfaat), Zink-L-Methionine, IJzer (-fumaraat), Mangaan (-sulfaat), Jodium, Selenium (-L-methionine), Koper (-aminozuurchelaat), MSM (Methylsulfonylmethaan)

Gewoon eenmaal per dag een schepje over het voer gedurende vier weken, de hoeveelheid aangepast aan het gewicht van het dier.”

Lewis Natural Pet’s recept voor een hoge weerstand

John: “Voeding is de belangrijkste pijler voor een goede gezondheid. Met daarnaast het op peil houden van de weerstand. Door te zorgen voor de juiste vitaminen en mineralen, het ‘schoon’ houden van het lichaam en een gezonde darmflora en spijsvertering. Dat is eigenlijk de basis van elk advies aan onze klanten.”

Lewis recept luidt dan ook als standaard aanvulling op gezonde voeding:

  • Dagelijks een kwalitatieve Omega-3 olie
  • In het voorjaar: de vitaminekuur en een ontgiftingskuur op basis van Artisjok (Cynara scolymus), Asperge (Asparagus officinalis), Arctostaphylos Uva Ursi (Beredruif), Berk (Betula alba), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Driekleurig viooltje (Viola tricolor), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Grote klit (Arctium lappa), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Heermoes (Equisetum arvense), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Jeneverbes (Juniperus communis), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Kattensnor (Orthosiphon stamineus), Kleefkruid (Galium aparine), Mariadistel (Carduus marianus), Paardenbloem (Taraxacum officinale), Rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Zwarte bes (Ribes nigrum), Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris), Zuurbes (Berberis vulgaris)
  • In het najaar: weer een vitaminekuur en een kuur met pré-en probiotica

John: door omstandigheden en afhankelijk van de conditie van het dier kan het raadzaam zijn om ook in het najaar een detox te doen. Opgehoopte afvalstoffen ondermijnen de weerstand, dus dat moet je goed in de gaten houden. Na ziekte en zeker na een antibioticakuur adviseren wij om de darmflora weer te herstellen met pré-en probiotica. 

Ideaal testpanel voor PUUR

Als trotse baasjes van vijf teckels tussen de 10 en 14 jaar (variërend in gewicht tussen de 4 en 10 kilo) ervaren John en Nicky dat hun aanpak werkt. Elk jaar laten ze een bloedonderzoek uitvoeren om de gezondheid van hun dieren te monitoren. De honden krijgen ook dagelijks hun portie Glucosamine.

John: “Ondanks hun leeftijd zijn alle vijf de honden in goede conditie. En waarom wij kiezen voor PUUR en NML health? Vanuit haar vorige werk leerde Nicky de producten kennen. Vanwege de kwaliteit en de grote vertrouwensbasis was het vanzelfsprekend dat wij deze merken zijn blijven voeren, toen wij nu bijna zeven jaar geleden begonnen met Lewis Natural Petfood. Wat goed is, wil je niet veranderen.”