Massi weer fit

Massi weer fit

Massi, de 10 jaar oude Jack Russel van een collega is weer helemaal de oude door visolie met Omega-3.

Massi staat bekend als een oude zeur, die niet graag wandelt, alleen als het écht ECHT nodig is en heel veel slaapt. Toch is dat met al zijn probleempjes best te begrijpen.

Hij is als 1 jarige geopereerd aan bijderzijdse patella luxatie (losse knieschijven). Daarna is hij altijd slecht blijven lopen, veel rugproblemen door andere "scheef" lopen op 3 pootjes. Wat overigens wel echt een Jack Russel kwaal is. Daarnaast heeft hij artrose aan zijn knieën en een vergroeiing aan zijn voorpootje. Waarschijnlijk ook opgelopen door het scheve loopje. Massi is pas op latere leeftijd bij zijn huidige baasjes gekomen.

Sinds een paar weken krijgt Massi een scheutje kwalitatieve visolie over zijn voer. Na veel geprobeerd te hebben, ook omdat hij niet de makkelijkste is met medicatie en supplementen over zijn voer en rechtstreeks in zijn bek een enorme strijd wordt, eens deze visolie geprobeerd. Deze dosering is heel langzaam opgebouwd zodat Massi heel rustig aan de smaak kon wennen.. En ja, ook bij dat ene druppeltje over zijn voer trok hij zijn neus op. Inmiddels eet hij zijn bak smaakvol leeg en krijgt hij de volledige dosering die hij nodig heeft. Al na minder dan 1 week op de volledige dosering was er een wereld van verschil. 

Massi is veel actiever, wil weer mee uit (vaak bleef hij thuis wanneer de andere honden uit gingen voor een rondje) en speelt weer met de bal. Hij voelt zich dus zichtbaar lekkerder en voelt geen belemmeringen en pijn. Eenmaal op het strand ontpopte Massi tot een ware fanatieke Jack Russel die maar blijft zeuren om de bal te gooien. Wat kan een hond veranderen en dus veranderd zijn met de jaren! Voor Massi in ieder geval een scheut visolie over zijn voer.