Met de Extra spray erbij komt Chato de zomer wel door

Leestijd 3 minuten

Teken zijn dol op Chato. Elk jaar is het weer een uitdaging om mijn lieve mix Portugese waterhond tegen deze ondieren te beschermen. Om zijn lichaam niet extra te belasten, kies ik dan het liefst voor een groen alternatief. De druppels helpen zeker, maar in de volle lange haren van Chato verdwijnt er toch al snel een heel flesje per behandeling. En als de tekendruk erg hoog is, ontkom ik er niet aan om hem uiteindelijk dan toch 1 of 2 maanden de door mij gehate chemische vlooien- en tekenpil te geven.

Tot dit jaar. De nieuwe protectie spray voor net dat tandje erbij, lijkt het tot nu toe helemaal goed te doen voor Chato. Ik spray hem van boven tot onder in als we samen een wandeling gaan maken in een risicogebied. Eerst vond Chato dat kruidige geurtje maar niets, maar tegenwoordig gaat hij er zelfs al voor zitten. Alsof hij weet dat het hem beschermt. 

Nu zit er alleen nog af en toe een teek op zijn snuit, de plek waar ik niet op spray, maar die heb ik zo in de gaten. Ik heb goede hoop dat we het deze zomer op deze manier samen gaan redden!