Met hart voor dieren aan het werk: Bianca Kuis van AnimalCribs

Leestijd 4 minuten

‘Of ik het rustiger heb door de coronacrisis? Ik heb het juist veel drukker! In mijn onlinewinkels, in de trimsalon, het lijkt of mensen druk voelen dat de situatie nog erger kan worden.’ Aan het woord is Bianca Kuis van AnimalCribs. Zij combineert twee webshops met een trimsalon en draait op volle toeren.

De toegevoegde waarde van een trimsalon

Trimsalon AnimalCribs draait de laatste weken overuren. Allemaal klanten die hun honden nog een goede knip- en vachtverzorgingsbeurt willen geven. Het voorjaar is altijd al druk omdat honden hun wintervacht verruilen voor een dunnere zomervariant en voor veel rassen is professionele vachtverzorging een absolute must. Bianca Kuis: “Ik ben dankbaar dat ik nog gezond ben en dat trimsalons nog open mogen blijven. Het is een gekke periode. Vanzelfsprekend houd ik me zorgvuldig aan alle maatregelen: de honden neem ik buiten aan of eigenaren zetten ze achter een hekje. Verder desinfecteer ik de salon nog vaker dan anders.” Haar klanten durven het nog steeds aan om met hun hond naar de trimsalon te komen. De agenda doordeweeks staat voller dan de zaterdag, voorheen de drukste dag in de trimsalon. Dat heeft alles te maken met het feit dat mensen nu massaal thuis zijn.

“Voorjaar is ruitijd en veel honden zitten vol met klitten. Dan is professionele vachtverzorging echt geen luxe, het is juist goed voor de gezondheid. Klitten trekken aan de huid en dat is echt heel pijnlijk voor een hond en belemmert hem in de beweging. Bepaalde rassen zijn extra gevoelig voor klitten, dat doet een baasje echt niet even zelf. Ontklitten is een moeilijke klus, je doet een dier snel pijn en je kan wondjes veroorzaken. Ik ben blij dat ik ze kan helpen. Mijn schrikscenario is een totale lockdown. Dat gaat namelijk ook veel hondenleed veroorzaken.”

Onlineverkoop

De gevolgen van een strengere lockdown ziet Bianca terug in de stijgende verkoop van verzorgingsproducten in haar webshop AnimalCribs. “Sinds in België de trimsalons ook zijn gesloten zie je dat mensen meer thuis aan de gang gaan met de vacht van hun hond. Ik ben blij dat ik ze een kwalitatief goede shampoo van ESPREE kan aanbieden.” Maar ook het aantal Nederlandse klanten van haar webshops ziet Bianca stijgen: “Dat heeft zeker te maken met het gegeven dat mensen liever nu niet naar een fysieke winkel gaan. Ik verkoop duidelijk meer voer online dan anders.” Zijn mensen nu meer dan anders gefocust op de gezondheid en weerstand van hun dier? Bianca: “Dat vind ik lastig te zeggen. Ik ben nog niet heel lang bezig met de producten van NML health. Bij mij zijn de hardlopers naast de prachtige lijn van ESPREE, een druppel voor het van binnenuit zuiveren van de huid dat ook het herstellend vermogen van de huid ondersteund en de Omega-3 oliën. Het goede effect van deze elkaar versterkende producten op de huid is een goed kloppend verhaal, en dat kan ik goed vertellen aan mijn klanten. Zo wil ik ook aan de slag met de andere producten, klantgerichtheid en advies staan bij mij voorop. De service van NML health helpt daarbij enorm, ik kan voor alle informatie bij hun terecht.

Het verhaal van AnimalCribs

AnimalCribs is in 2017 ontstaan vanuit liefde voor dieren en passie voor ondernemen. De webshop biedt een ruim assortiment aan dierenbenodigdheden voor honden, katten, knaagdieren, konijnen en vogels. Bianca verkoopt alleen maar producten waar ze zelf volledig achterstaat. Via de mail adviseert en beantwoordt ze vragen van klanten. In 2018 kwam een droom uit: een eigen trimsalon, gerealiseerd in de garage door manlief Dennis. Hier biedt ze professionele vachtverzorging aan honden en konijnen en groeit haar klantenkring gestaag. Het is haar passie. Haar ondernemerslust resulteerde vervolgens in 2019 in nog een webshop: trimsalon.dog, met een assortiment gericht op de kleinere trimsalons. Bianca: “Het is mijn doel om van AnimalCribs een groot en goedlopend bedrijf te maken waar meerdere mensen werkzaam zullen zijn. Haha, aan ambities geen gebrek. Ook al is het best hard werken, twee webshops, een trimsalon en een prachtig gezin, ik ga ervoor. Het welzijn van dieren is in alle drie mijn ondernemingen het uitgangspunt.”