My little pony weer schoon en hersteld

Mijn paard Buffy heeft alles wat zijn hartje begeert: Friend, Forage en Freedom en dat 24 uur per dag. Het ideaalbeeld voor ieder paard, toch? Maar leven in een groep met negen andere paarden gaat niet altijd zonder slag of stoot. Zo tref ik hem met enige regelmaat aan met een hap uit bil, schouder, nek of ieder ander deel van zijn lichaam wat in de buurt stond.

Oppervlakkig

Gelukkig gaat het meestal om een oppervlakkige schaafplek met zwelling, die prima te behandelen zijn met twee producten die ik altijd voorhanden heb: even een paar druppels op basis van Zwarte bes (Ribes nigrum), Madeliefje (Baaellis perennis), Valkruid (Arnica montana) en Wijnruit (Ruta graveolens) om de zwelling te verminderen en dan natuurlijk smeren met honingzalf en de zink/zwavel pasta. Een combinatie die voor mijn Buffy heel goed werkt.

Wasbeurtje

Wanneer de plekken dicht zijn en ik een paar dagen flink gesmeerd heb met honingzalf zijn de haren om de wond vettig en vol zand. Dus doe ik op een lekker warme wasdag een scheutje Vetramil shampoo in mijn emmer en was ik de wond en Buffy heel voorzichtig schoon. Zo houd ik er naast goede genezende plekken ook nog een mooie ‘My little pony’ aan over … sommige dingen veranderen nooit haha.