Na 2 jaar lang jeuk Bengaal Pippa eindelijk jeukvrij en een gezonde huid en vacht

Leestijd 1 minuten

Ruth Boerekamp deelt een casus uit haar praktijk. 

Pippa de Bengaal kwam vorig jaar op consult omdat ze zich al 2 jaar lang krabde, tot bloedens toe: open wondjes over haar hele lijf (buik en kop). In het verhaal van de eigenaar kwam naar voren dat haar maatje, een andere poes was overleden enige tijd ervoor. Vlak daarna is het krabben begonnen. Dit poesje van 6 jaar oud is heel gevoelig en had al diverse medicijnen gehad tegen de jeuk, zelfs ook al hormonen. Maar tevergeefs, niets hielp.

Een grondige reguliere en complementaire anamnese 

Wat ik heb gedaan als holistisch dierenarts is een grondige reguliere en complementaire anamnese afnemen. Zo kwam ik bij deze kat op Phosphorus uit o.a. met Carcinosinum (ze had ook nog een melktumor ontwikkelt die operatief is verwijderd).

Als drager- /drainagemiddel heb ik deze poes in eerste instantie PUUR Cteno gegeven, en later de PUUR Derma (die nog wat algemener draineert). 

Wat fijn, Pippa knapte zienderogen op. Nu, binnen een aantal maanden, is ze rustiger, meer zichzelf, ligt veel vaker heerlijk te soezen bij mevrouw op de bank en is knuffeliger geworden. 

Op dit moment krijgt Pippa nog een onderhoudsdosis PUUR Derma om het goed te houden. Het gaat goed met kat en eigenaar. Blij voor ze!