Natuurdrogist met hart voor dieren

Leestijd 3 minuten

Begonnen in de bloemenhandel, tien jaar gewerkt als (natuur) drogist, startte Carla Hoek in 2019 in Katwijk haar eigen zaak. NatuurHoek, natuurdrogist voor mens en dier bestaat op 14 februari 2020 precies één jaar. Carla: “De mensen hier waren nog wat minder bekend met de kracht van de natuur. Met NatuurHoek voeg ik echt iets toe. Zeker humaan. Dat je met voedingssupplementen en druppels ook de gezondheid van dieren kunt ondersteunen, vinden veel mensen wat lastiger te begrijpen. Daarom zet ik komend jaar de schijnwerpers op mijn grote assortiment van PUUR.  

Wie de moderne winkel van Carla Hoek aan de Zuidstraat in Katwijk binnenloopt krijgt al snel de producten van PUUR in het vizier. Prominent staan ze uitgestald op drie volle planken. De nieuwsgierigheid van dierbezitters die aanvankelijk voor hun eigen gezondheid NatuurHoek bezochten, wordt merkbaar gewerkt door deze etalage. Carla: “Voor mij als natuurgeneeskundige drogist is het niet meer dan logisch dat ik ook de gezondheid van dieren onder de aandacht breng. Zeven jaar geleden kwam ik door een training bij NML health met mijn vroegere werkgever op het spoor. Wat een mooie producten van PUUR en wat een kennis is er in dit bedrijf. Ik was om. Ook omdat ik dol ben op dieren en hun gezondheid mij net als humane gezondheid, aan het hart gaat.  Ik ben er trots op dat ik PUUR in mijn assortiment heb en mijn klanten zo goed over de producten kan adviseren.”

Kracht van de natuur

In de tijd dat Carla nog in de bloemenhandel werkte was er een periode dat ze niet zo lekker in haar vel zat. Op advies van een vriendin kwam ze in aanraking met bioresonantie. Daar ontdekte ze de kracht van de natuur in Bachbloesems en kruidensupplementen. Carla: “In het begin dacht ik die Bachdruppels en kruidjes, het zal allemaal wel. Maar na vier dagen merkte ik effect. Opeens liep ik weer zingend door het huis. Wow, dat had ik al zolang niet meer gedaan. Ik kon niet anders dan dit effect toe te schrijven aan de bloesems en kruiden.”

Leergierig als ze is ging Carla alles over bloesems en kruiden lezen, wat ze maar kon vinden. Ze lacht: “Ik ben begonnen met lezen en leren en niet meer opgehouden. Ineens wist ik wat ik wilde in het leven. Ik haalde mijn drogisterij diploma in 2008. En of het zo moest zijn: op dezelfde dag dat mijn baas in de bloemenhandel aangaf dat hij mijn salaris niet meer kon betalen, boden ze me ’s avonds een baan aan bij de Etos in Oegstgeest. Daar ben ik een half jaar met veel plezier bedrijfsleider geweest. Toen er een plaats openkwam in een natuurdrogist in Haarlem heb ik de overstap gemaakt. Want inmiddels wist ik dat ik wilde werken met de kracht van de natuur. Al die chemische middelen in de reguliere drogisterij, daar kon ik niet veel mee. Het halen van het vakdiploma kruidengeneeskunde was voor mij dan ook een logische stap en de enige manier waarop ik nog wilde werken.

Eigen zaak

Carla komt uit een ondernemersgezin. Dat zij ooit een eigen zaak zou beginnen, was onontkoombaar. Het ondernemen zit haar in het bloed. “De keuze voor Katwijk lag ook voor de hand. Mijn vader komt er vandaan en ik ben zelf opgegroeid in Rijnsburg. Het slag mensen past bij mij en ik ben blij dat ik het hiaat in het drogisterijaanbod in Katwijk kan invullen. Ik voel me heel erg welkom en het eenjarig jubileum is dus zeker een feestje waard!”

Probiotica, ook voor dieren een must

Als groot fan van PUUR is het lastig voor Carla om een keuze te maken welk product haar favoriet is. “Ik vind alle middelen mooi! Ze doen waar ze voor bedoeld zijn. Als dieren ziek zijn geweest of antibiotica gebruiken, dan adviseer ik diereigenaren om PUUR Probiotic te geven. Een goede darmflora is de basis van een gezonde weerstand. En dat is weer de basis van gezondheid. Het terugvinden van de juiste balans, daar draait het allemaal om.”